strasznie sucha skóra po ciąży

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Po ciąży mam strasznie suchą skórę uzywam balsamu nutrogena ale to nic nie daje. Mam kilka rozstępów po ciąży po bokach głównie, nie na brzuszku. Ale skóra brzucha, boczkow, plecow i w okolicach biustonosza to jedna wielka tragedia u mnie jest strasznie sucha i obrzydliwa w niektorych miejscach robia mi sie az takie plamki jakby strupki nie wiem co to może byc?
Dlonie tez sie wysuszaja i tez uzywam kremu do rak do bardzo suchej skóry neutrogeny i nic to nie daje. Pije bardzo duze ilosci wody i tez nic to nie pomaga.
Moze ktos mi pomoze podpowie co teraz???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: strasznie sucha skóra po ciąży

ja mialam taki problem przez pewien czas w ciazy,wybralam sie do lekarza,bo juz wytrzymac nie moglam,polecil mi mycie sie syndetami i uzywanie balsamu dla skory atopowej Lipikar baume AP z la roche posay,juz po paru uzyciach bylo zdecyowanie lepiej

Mi też skóra strasznie się łuszczyła zaraz po porodzie, kapiele z Oilatum pomogły.

ja co prawda nie po ciąży, ale po operacji miałam bardzo suchą skórę. Pielęgniarka poradziła mi używanie oliwki dla niemowląt na mokre ciało. Mam J&J ułatwiającą zasypianie - zadziałała rewelacyjnie, do tego ma ładny zapach :)

Ja mam masakrycznie suchą skórę na pysku. Pomaga Alantan maść. Nie pachnie dobrze, ale działa rewelacyjnie. Na noc smaruję sie Alantanem i już po pierwszym użyciu zauważyłam znaczną poprawę.

Alantan tak w ogóle kupiłam dla Madzi, bo miała suche, czerwone popękane policzki, jej tez od razu pomogło.

1. Ja z kolei polecam Fissan, krem świetnie natłuszcza a przede wszystkim przeciwdziała powstawaniom rozstępów. Nie mam ani jednego po 2 ciążach.

2. Do rąk doskonały jest Cerkoderm 15 (z mocznikiem).

1 i 2 Około 20 zl w aptece

Ja polecam parafinę ciekłą w aptece buteleczka kosztuje ok 5 zł - smarować nią ciało jak oliwką lub wlewać do wanny podczas kąpieli.
Do tego fajna jest maść CLOBAZA albo NANOBASE- tez do kupienia w aptece.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

dziękuje za odpowiedzi bo juz ręce rozkladam tak ta moja skóra wyglada bee dobrze,że jeszcze pod ubraniem to do lata zdąze (mam nadzieję) poprwic jej stan:)nigdy nie mialam takich problemow a po ciązy to co i rusz:(

No ja teraz w ciąży mam taki problem - skóra się ze mnie po prostu sypała, z brzucha, ramion, pleców, koszmar. I w ogóle mi nie pomagały te wszystkie żele/balsamy do skóry atopowej :( Ani kąpiele w Oilatum. Za to kupiłam sobie zwykłego czerwonego Garniera do skóry bardzo suchej i po dwóch tygodniach konsekwentnego smarowania naprawdę było widać różnicę. Teraz już nawet nie po każdej kąpieli się smaruję, bo mi się nie chce, i też jest ok :)

Kup Epikrem.

Mi pomógł. Niedrogi i wydajny. Na zimę w sam raz.

ja całe życie miałam bardzo suchą skórę i dopiero niedawno koleżanka polecila mi kapsułki oeparol z olejem z wiesiołka. zawierają kwasy omega i naprawdę widocznie poprawiają nawilżenie skory. z tej firmy są też kremy ale ich nie używalam. kapsulki działają super ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja polceam ziaja do skory atopowej, olejek pod prysznic i balsam do ciala
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ja używam Lipikar Lait jest to emulsja do skóry suchej i wrażliwej, super się sprawdza dla osób które mają wysuszoną skórę po wakacjach i przez klimatyzację w pracy, ja mam przez to bardzo suchą skórę ale na szczeście emulsja mi pomaga.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja w czasie i po ciąży stosowałam emolienty Elodermu bardzo dobrze mi się sprawdziły, świetnie nawilżały i regenerowały naskórek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja miałam, własnie spore porblmy z suchościa to normlane bo zmiany w hormonach, pomógł uelastyczniajacy Maternea - dodatkow jest hipoalergiczny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja w czasie ciąży zaczęłam używać serii Elodermu bo miałam bardzo uchą skórę, obecnie stosuję ją już trzy lata i jest bardzo zadowolona skóra jest świetnie nawilżona, gładka i elastyczna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Krem witaminowy HB powinien załatwić sprawę i dać normalność.
Chodzi głównie o podstawową pielęgnację, nie żadne cuda.
Zadbajcie o te kwestie, a wtedy będzie tylko coraz lepiej.
Sami o wszystkim decydujecie.

Balsam wiesiołkowy polski Gal - naturalny skład, niedrogi, ma w skłądzie olej z wiesiołka. Świetnie nawilża i redukuje świąd skóry.

Miałam też krem tej samej firmy i również polecam, w szczególności na łocie, kolana, czyli tam gdzie skóra jest najbardziej szorstka i sucha.

Też mam Eloderm, stosuję go i dla siebie i dla dziecka. Zaczęłam używać z ciekawości, a teraz się do niego bardzo przyzwyczaiłam. Myślę, że skoro polecają go dla osób ze skłonnością do asz, to i dla mnie będzie dobrym wyborem.

ja używam kremów dexeryl. w sumie wszyscy w domu ich używamy, opakowania są ekonomiczne. w miarę możliwości pozbywamy się też z domu wszelkich mydeł i perfumowanych kosmetyków. te kremy są bardzo dobre, nawilżają skórę, używam ich nawet do demakijażu

dokładnie, opakowania są ekonomiczne, ja stosuję bo mam łuszczyce, a te kremy jako jedyne mocno nawilżają i likwiduja swędzenie

Olejek Busajna moge śmiało wszystkim polecic jak macie problem ze skórą po ciazy , pomaga na rozsępy co wazne ale też na rozciągnieta zwiotczała skóre , szybko dochodzi po tym balsamie do formy. Mozna też przy odchudzaniu stosowac, też świetnie działa

Ja proponowałabym Ci zaopatrzyć się w krem silnie nawilżający on powinien rozwiązać Twój problem. Jeśli miałbym Ci jakiś polecić, byłby nim Octenicare (preparat działa nie tylko nawilżająco, ale również regenerująco i odkażająco, przez co polecany jest po zabiegach medycyny estetycznej).

Doskonale znam ten problem! Również miałam problem z suchością skóry, a dodatkowo był to jeszcze okres zimowy, więc ogrzewanie również przesusza skórę. Nie mogłam też stosować wszystkiego, bo o razu pojawiła się reakcja alergiczna i jednym kremem, jaki dał radę w tym czasie był Octenicare.

warto zastosować krem nawilżający dexeryl. fajnie nawilża i natłuszcza skórę. Róźnica jest odczuwalna szybko. ja aplikuję 2-3 razy dziennie w okresie zimowym i 1-2 jak już jest wiosna lato

Tego kremu ja też używam dla siebie i do smarowania pół rzocznego dziecka, to taki rodzinny krem :) Szybko się wchłania i super nawilża.

a może mleczko z exomaga control? Jest idealne do pielęgnacji skóry suchej i podrażnionej. dobrze się nakłada i szybko wchłania. Ja używam codziennie i stan mojej skóry bardzo się poprawił.

Myślę też, że warto włączyc krem z tej firmy ale do mycia. Niestety żele i mydła zawierają składniki które mogą wysuszać skórę lub nawet ją podrażniać. Ten krem fajnie działa, bo oczyszcza ale też nawilża. Pozdrawiam

Świetny jest Olejek Busajna ni tylko super nawilża skóre ale i ujedrnia

Inne tematy z forum

Czy ktoś miał styczność z hiszpańska mucha?? (38 odpowiedzi)

JW. Działa czy nie działa??

księgowa?? czy warto? (41 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Gdzie się fajnie ubrać w rozmiarze xxl? :-( (47 odpowiedzi)

Mam dwoje dzieci. Przed drugą ciążą mocno przytyłam. Teraz młodsze dziecko ma prawie 6 miesięcy....