straz miejska

hejka witam serdecznie kto est za odwolaniem strazy miejskiej w gdansku po co ona ??????? kto jest za?????
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: straz miejska

Znowu to samo?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak pies n**** ci na trawnik to będziesz wzywał policje ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie ciebie :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co, psi stolec sprząta teraz straż miejska?
Zdaje sie że od sprzątania są słuzby komunalne, ale czy straż miejska - trzeba by zadzwonic do nich i się zapytać.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja jestem za.
I podaje link do istniejacego tematu o tej beznadziejnej instytucji nierobów:

http://forum.trojmiasto.pl/STRAZ-MIEJSKA-misja-specjalna-t283395,1,135.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ugh...kolejny pajac źle parkujący..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

"a co, psi stolec sprząta teraz straż miejska? "

Psi stolec powinien sprzątać psi właściciel.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w praktyce to wygląda tak, że sprzątają służby porządkowe (i w związku z tym jestem za zwiększeniem opłaty za posiadanie psa w mieście do kilkuset zł rocznie).

Jak i tak nie można upilnować psich właścicieli to niech chociaż kasa na sprzątanie będzie.

Zwolniłabym z opłaty jedynie osoby niepełnosprawne i po 70 r.ż. oraz psy sterylizowane i ze schronisk.
Resztę, skoro decyduje się na psa to niech płaci.
Może wreszcie po takim kroku liczba bezdomnych psów by uległa zmniejszeniu bo ludzie teraz biorą zwierzę "dla zabawy".

Co by nie mówić polska mentalność na razie jest taka a nie inna - Niemcy w walce o czystość posuneli się nawet do badania DNA kup i psów...
Tymczasem w Polsce tematy sprzątania, sterylizowania zwierząt wciąż wywołują zażarte dyskusje i niechęć społeczną, schroniska pękają w szwach bo zalegalizowano pseudohodowle, a badanie DNA jest rzadkością nawet w hodowlach Związku Kynologicznego - choć przydałoby się by ukrócić procedery pokątnego krycia suk i "dokładania" szczeniąt od innej (najczęściej bez uprawnień) suki, czy "podmieniania psów". Niestety nieuczciwi znajdują się w każdej organizacji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kinga...zamiast wypisywać takie bzdury zajmij się lepiej prasowaniem, gotowaniem sprzątaniem itp. mam psa którego zabrałem z Ciapkowa, Sprzątam po nim każdą kupę, kilku innych moich znajomych też. sam wyrwałbym oczy temu który nie sprząta. I za to, ze zapewniłem psu godne warunki zabierając go ze schroniska ma płacić kilkaset zł? Trzeba mieć ośli mósk aby takie bzdety wygłaszać. A jeżeli chcesz ten proceder ukrócić to łap za aparat i zrób fotę właścicielom którzy nie sprzątają. Przynajmniej w ten sposób zasłużysz i na moje uznanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Umiesz czytać? Chyba nie.
Albo wcale nie adoptowałeś żadnego psa...i stąd nerwy na pomysł opłaty. :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zableblacie każdy temat. Fuky i ten wstrętny.

Nie o psich ekstrementacjh miało być a o wielkiej kupie nierobów którzy nazywają się Straż Miejska.

Temat o psich stolcach też jest. Tam możecie zaszaleć.

Cross wstrętny? No to teraz to powinien się chyba obrazić? ;)
Te psie stolce to tylko przykład jak bardzo ten problem jest "poważny".

Zresztą sam/sama pomyśl - kto wylewa żale do SM?
- ci co dostali mandat- naturalnie bezpodstawnie, bo jakże by inaczej? Bo przecież jak zaparkuję swój wóz (bo gdzie muszę parkować) na chodniku to zostawiam miejsce dla pieszego aby się mógł przecisnąć;
- ci co BARDZO się interesują gdzie i ile idą nasze pieniądze z podatków i uważają, że ich cala kasa idzie właśnie na SM..bo przecież to taka beczka bez dna;
- ci co mają problemy z poczuciem, że ktoś ich może (że śmie nawet) ich kontrolować w jakikolwiek sposób. Takim to nawet kamera na ulicy przeszkadza, bo godzi w ich wolność i prywatność;
- ci inni pajace, ogólnie niezadowoleni z życia.

Teraz zadam Tobie pytanie - co zrobisz, gdy sąsiad zastawi Tobie wejście do Twojego domu? Co zrobisz gdy sąsiad "z góry" będzie zakłócał Twój spokój w Twoim mieszkaniu i np zrzucał niedopałki na Twój parapet? Przykładów można by mnożyć..
..i co zrobisz?
Policją od razu będziesz straszyć? Policję, która powinna być od ścigania przestępców i w ogóle od poważniejszych spraw?

Równie dobrze można zlikwidować Państwową Straż Pożarną i pozostać przy Ochotniczej..

A gadanie, że to nieroby...dla mnie totalnie bzdurna argumentacja.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie ma się co oszukiwać że w tego rodzaju wątkach wylewają swoje żale frustraci ukarani (oczywiście bezpodstawnie ) mandatem przez Straż Miejską lub pseudopolitycy próbujący zbić kapitał dzięki taniemu populizmowi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

"zableblacie każdy temat. Fuky i ten wstrętny."

No i znowu się ubawiłam.
Wieki nie słyszałam słowa "wstrętny". Starałam się dopasować do Crossa ale jakoś mi nie idzie.
A Funky ma nowego nicka :D
Sformułowanie "zableblacie" też jest śmieszne samo w sobie.
Reasumując. Zbitek słów w pierwszym zdaniu całkiem zabawny w związku z czym sedno wypowiedzi poszło w kąt i tam sobie siedzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

:))))))))))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale zobacz ile bezrobotnych od razy przybędzie jeśli odwoła się straż miejską, tak też trzeba na to patrzeć a do policji przecież nie pójdą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co wam gamonie przeszkadza Straż Miejska?? Zę niby nic nie robią?? A co wy o tym wiecie????
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

już dajcie spokój z ta strażą miejską niech sechodzą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mnie np: przeszkadza ,ponieważ nie ma z nich żadnego pożytku.
Bo np: - jak jednym kołem samochodu zaparkujesz na pseudotrawniku ,gdzie trawy nie uświadczysz, to zaraz oni są na miejscu i zakładają blokadę.
Ale jak dzwonisz do nich z interwencją np: gdy po osiedlu spaceruje właściciel ze szczekającym psem na każdego przechodnia, bez kagańca i bez smyczy co jest niezgodne z prawem , wówczas Straż Miejska nie może przyjechać i zainterweniować , bo są... " w terenie".
Za taką Straż Miejską ,która jest utrzymywana z naszych podatków, ja serdecznie dziękuję !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

następny nawiedzony i już pewnie dawno po andropauzie....a co....pies ma miauczeć?? Właśnie przez takich bobków jak ty straż zajmowana jest byle czym. Trzeba było podejść do faceta i sprawę załatwić na miejscu...no chyba, ze jesteś bez jaj. A propos.....skoro pies na ciebie ujadał tzn. ze jesteś zły człowiek..psy to czują. A CO DO KOŁA NA TRAWNIKU! jestem jak najbardziej za blokowaniem takich aut. Trawa tez chce żyć!!!

Co by nie pisać to utrzymywanie kilkuset cymbałów by przegonić s****ącego psa, babę z pietruszką, pobić jakiegoś gościa z zabawkami na Długiej, lepić mandaty łamiąc prawo o którym te cymbały bez szkoły nie mają zielonego pojęcia, to stanowczo zbyt mało by pajaców utrzymywać.

Rozgonić ścierwo na cztery wiatry.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Bo np: - jak jednym kołem samochodu zaparkujesz na pseudotrawniku ,gdzie trawy nie uświadczysz, to zaraz oni są na miejscu i zakładają blokadę".
==
Właśnie dlatego "trawy nie uświadczysz" bo ciągle ktoś jeździ kołami.

piotr...hmmm...byleś tym który cyt. 's****'?

Piotrze, podejrzewam, że również sprzedajesz szajs "pod tunelem"?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coś fascynującego, ja uważam, że Straż miejska jest potrzebna, bo ludzie by inaczej parkowali już wszędzie! Jestem studentką GUMEDu i nic mnie nie wkurza tak jak ludzie parkujący na Smoluchowskiego!!! Na szczęście SM sowicie im nagradza parkowanie na zakazie :D To samo się tyczy prostaków palących i pijących na przystankach, chamów oblewających mury swoimi szczochami. Kto by zbierał napitych (ciągle lub po imprezie) ludzi, żeby nie spali w styczniu na ulicy, bo mają "zgona"? Mieszkam w Gdańsku prawie 2 lata, dochodzę do wniosku, że więcej kultury człowiek na wsi znajdzie... Uważam nadto, że SM powinni chodzić nieumundurowani, wtedy wreszcie ludzie może nauczyliby się choć trochę obycia w miejscach publicznych... w mieście, z którego pochodzę też jest SM, ale ma dużo mniej roboty niż ta w Gdańsku, bo tam ludzie dorośli nie robią straży miejskiej roboty, nie ma za co tych mandatów pisać... Narzekają Ci, co mają problemy ze sobą

"Mieszkam w Gdańsku prawie 2 lata, dochodzę do wniosku, że więcej kultury człowiek na wsi znajdzie..." - Ty miastowa, a skąd przyjechałaś? i skąd takie porównanie? Przecież nie od dziś wiadomo, że mieszczuchy to więksi "wieśniacy" niż rdzenni mieszkańcy mniejszych miejscowości nie posiadających praw miejskich zwanych wsiami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak wasz autobus nie będzie mógł wjechać na przystanek albo nie będziecie mogli pprzejść po pasach czy chodnikiem bo wszystko będzie zastawione autami albo jak jakiś pijaczek będzie was zaczepiał pod sklepem to wtedy zatęsknicie za Strażą Miejską

Daj spokój. Co będziesz matołkom tłumaczył.

Inne tematy z forum

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (205 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (786 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...