styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 32 (*9)

Już część 32 ... :)

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasia O 06.01.2010- Jaś- 59cm waga 4220
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
katerrina 08.01.2010 - Zaspa -dziewczynka 60cm waga 3800
KR 11.01.2010 - córeczka Amelka :)
Asia 12.01.2010 - Monika 54 cm waga 3140
Gosiak 12.01.2010 - Alex-Wojewódzki 62cm waga 4300
Łasiczka123 12.01.2010 - Antoś - Kliniczna 56cm waga 3900
Weronka 13.01.2010 - Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600
Kiti 15.01.2010 - Maja Zaspa 53cm waga 3040
muszki29 17.01.2010 - Pawełek Wojewódzki 53cm waga 3000
aniella - 18.01.2010 - Kamila Wojewódzki 53 cm waga 2900
Olaolenka 19.01.2010 - Nikodem Swissmed 52cm waga 2880
Marta245 19.01.2010 - Tymoteusz Kliniczna 55cm waga 3650
Mamamikołaja 20.01.2010 - Mikołaj Kliniczna" 54cm waga 3240
anka777 21.01.2010 - Martynka 57cm. waga 3500
Weroniczka 22.01.2010 - Lenka 52cm. waga 2700
Mawina - 23.01.2010 - Wojtuś, Zaspa, 55 cm, waga 3820
Naomi02 - 26.01.2010 - Nadia - Wejherowo 52 cm waga 3300
Angel8338 - 28.01.2010 - Iza - Kliniczna 56cm. waga 3600
Tola fasola - 29.01.2010 - Marysia - Swissmed
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Pszczoła - 05.02.2010 synek 54 cm, waga 3500- Swissmed
Kasiaczek231-08.01.2010, córka 55cm, waga 3350 - Wejherowo
MagdulaIngula - 05.01.2010, Inga 58cm, waga 4140 - Wejherowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 32 (*9)

Dziewczyny czy któraś z Was będzie kupować ten gryzaczek do jedzenia?? Mogłybyśmy się skrzyknąć żeby m niej za przesyłkę płacić... dajcie znać...

image

no cóż Kasiu...co Ci mogę powiedzieć... niedaleko pada jabłko od jabłoni jak to mówią:):):) przepraszam, że się śmieję, ale opis sytuacji jak i sama sytuacja dosyć zabawna :) choć wiem, że Tobie nie do śmiechu... myslę, że chyba nie powinnaś jej karać tym, żeby oddała myszkę. Bo przeciez sama jej opowiadałaś o swojej podobnej sytuacji.... eh...wesoło mamy z tymi dziećmi:):):)

image

Dejwi, wszystkiego naj dla Martuni. Niech zdrowo rośnie, i szybko wraca do domku.

Ada, dzięki za smoczki. Mam 3 jedynki :) i chyba wystarczy :) ale we wtorek kupię smoczka LOVI do kaszki bo dziś się młoda nieźle nagimnastykowała, żeby zjeść kaszkę ;) w końcu sobie przypomniałam, że mam smoka MAM "3" i poszło lepiej, ale wolałabym takiego smoka Y do kaszek :)
My podobnie jak Wy, kaszkę dajemy na noc i też z butli :)
Dziś dorzuciliśmy do menu nowy smak, czyli morele :) Smakują małej bardzoooo :)

Tak wiec jemy już :)
Zupki jarzynowe :) samej marchewce mówimy NIE :) nawet kupiłam jej soczek samą marchewke i mi pluje :)
bananka, brzoskwinkę, jabłuszko
i dopajamy soczkami z marchwi, brzoskwini i dyni, które bardzo Amelce smakują :)

Dziewczyny, mam problem nie wiem jak go rozwiązać, liczę na Was i na Waszą pomoc.
Moja córka Ada lat 12 ;) dziś się przyznała, że ma w pokoju ukrytą myszkę, którą jakiś czas temu kupiła w zoologicznym.
Wmurowało mnie totalnie. Na początku myślałam, że to mój ex jej kupił, ale okazało się, że cała ta akcja z myszką to tylko jej pomysł i trzymała ta myszkę w szafie na samej górze w akwarium.

Oczywiście, dziecko zapewniło jej ok warunki. Jedzonko, poidełko itd wszystko myszka ma. Nawet ją nazwała EDWARD :d
Po jakimś czasie, jak już ochłonęłam poszłam do niej porozmawiać, kazałam jej tą myszkę oddać.
Teraz ona wyje w pokoju, ja jestem zła, bo zrobiła coś czego najbardziej się bałam, czyli przywlekła do domu "zwierza"

Niestety ja to robiłam w jej wieku, i każde bezpańskie zwierzę miało u mnie schronienie, a później rodzice się martwili co dalej ;)

Z myszką i innymi gryzoniami również miałam przygodę. Tak samo jak córka po kryjomu trzymałam chomika ;) do tego stopnia, że jadąc do szpitala na operację, wzięłam go ze sobą i trzymałam w szufladzie szafki szpitalnej.
Mój błąd, że opowiadałam wszystkie swoje wyczyny dzieciom, i córka zrobiła to samo.

Nie wiem w ogóle jak postąpić mam. ??

Dzieki Ada,ale ja kompletnie Gdanska nie znam:(
Dobre te butelki?
Czyli kupię do kaszki od 6miesiaca:)
Pozdrawiam

Ola, butelki MAM są w Gdańsku tylko w jednym sklepie - QQ Kids. Był w Lotni na Zaspie, to jest niedaleko ETC na Rzeczpospolitej. Ja byłam tam jakieś 2 tygodnie temu i facet mówił, że będą się przenosić do Wrzeszcza, nazwy ulicy nie pamiętam. Może będzie na stronce sklepu nowy adres.

No i jest chyba jeszcze opcja na allegro. Smoczek do kaszki zazwyczaj jest z oznaczeniem, że od 6m-ca. U mnie się sprawdza właśnie taki, no bo kaszka jednak gęsta, to otworek musi być większy niż do mleczka.

ziewczyny powiedzcie mi,gdzie ja dostane butelki MAM?Na Jaskowej,w hurtowni?
I jaki najlepiej kupic smoczek do kaszki?
Po tych pierwszych smoczkach zmienic na dwojki?Mam problem z kupnem nie moge nigdzie znalezc,albo sa zerowe albo od 6 miesiaca...

Madzia,dzięki-pocieszyłaś mnie z tym jedzonkiem.

aaa Kasia, przyponiałam sobie, że mam 2 nowe smoczki MAMa 1. Czytałam, że Ty ich jeszcze używasz. mogę Ci dać, bo u mnie leżą, a ja do butelek musiałam już kupić 3.

Dejwi, ucałuj i od nas te małe stópki w dzięń mini urodzin :) trzymaj się dzielnie, przede wszystkim Ty, bo Twojej siły Martolince trzeba do zdrowia.

My dziś mieliśmy debiut z kaszką i Miki się zajadał, ze hej! wogóle to moje dziecko póki co bardzo pozytywnie reaguje na nowe smaki i konsystencje. Nawet na Pepti nie narzeka i pije jak zwykłe mleczko.

Kasia, ja podałam kaszkę z butli, tak na noc, on wtedy odpływa fajnie przy butelce i idzie lulu. Kupiłam w Rossmanie smoczek Lovi do kaszki i pasuje idealnie do MAM, a tańszy. I Miki oczywiście się nic nie skrzywił na inny kształt smoczka.

KR, podobało mi się stwierdzenie męża Twojego :) nie ma co, facet zawsze praktycznie myśli.

Magda, spóźnione życzonka dal Frania, bo widziałam na suwaczku, że wczoraj kończył 4 mieszki :)

A my mamy pierwszego zębola :) !!!!! Ale się cieszę:)

Dejwi wysłałam Ci maila z opisem badania od Styczniówki.

Ola, ostatnio jak był upał to Franio też mało jadł, więc myślę, że nie ma się czym przejmować. Ważne, żebyś go ewentualnie czymś dopoiła, jak trzeba będzie. Na kupę może mieć wpływ to co Ty akurat zjadłaś. A i pewnie to jego przeziębienie też odbija się na apetycie.

O a teraz zjadł cała butlę,nie wiem co było...wypluwał smoczek jak mu wczesniej dawałam,smiał sie...moze nie mial ochoty na papu,caly dzien na dworzu byl,moze z wrazenia?No i moja niunia przeziębiona.Wazne,ze teraz na noc zjadł cała butle!

A witam sie w nowym watku...u nas zezon na grille i ognisko,masa znajomych wiec nie ma jak usiasc i napisac,a Wam Laseczki jak majowka mija?

Ola na takie małe dziecko, to bardzo mało zjadł. Podajesz mu coś do picia ?
Idź do lekarza, bo chyba tak małe dziecko nie może nie jeść.

Dejwi, ja za Was trzymam kciuki cały czas

Skąd ta cytomegalia ? To teraz się zaraziła, czy wcześniej ? , przy porodzie ?

dziewczyny co to moze byc jak Niko nie chce jesc i dzis przez caly dzien zjadł moze z 50ml...od dwoch dni ma rzadką,żółtą kupe,ale jest pogodny.Co mu daję jesc to z kazdej butelki zje 10-20ml i zaraz jakby ulewał,to chyba nie rota,co???
Boje sie....

My siedzimy na Polanki.
Marta dziś zaczyna dochodzic do siebie, zaczela znow gadac, szamac pieluszke, kopać tate, juz tyle nie placze ale jeszcze ją cos boli

wczoraj byl dramat, goraczka, placz przerazliwy callllllyyyyyyy dzien a ja lazilam po kątach i płakałam ... ech
wkoncu dr B jej pomogla :)

czekamy do wtorku na wyniki z AM i neurologa, w czwartek okulista i badanie wzroku - styczniówko podeślij opis jak masz bo wczesniej pisalas ze na to badanie psychicznie trzeba sie przygotowac ...

ja jestem twarda na np pobranie krwii czy jakies inne działania u Marty - mam podejscie ze to jej pomoze i ze poplacze poplacze i przestanie a bedzie wiaddomo wiecej ale wczorajjjj ... kazde zwykle badanie Marty a ja juz świaczki w oczach

modle sie zeby ten wirus nie byl aktywny ...

w niedziele mamy chrzciny ciekawe gdzie będziemy ...

ja jakos znosze pobyt tu, mam 1kę i męza non top u siebie w ten weeeknd wiec jest znosnie :)

szkoda mi malej ze tak cierpi a dopiero dzis konczy 4 miesiączki - mój mały bąbelek

styczniowko czekam na meila, albo Magda+Greg - bo tobie tez cos wiedomo chyba w tym temacie ...

buziaki laski ide wycalowac moje stópki 4 miesięczne :)

No to podrzucam, co by nie umknął :)
Jak dziewczyny upłynęła Wam niedziela ? My cały dzień na działeczce, Amelia znowu spała od 11stej do 17stej :) tak jej służy sen na świeżym powietrzu :)

Dejwi, co u Was, jak się czuje Martusia ?

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?