suchy trawnik,co robic

witam,jestem nie ogrodnikiem,wysechl mi trawnik bo nie można podlewać.co zrobić żeby znów zazielenial?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: suchy trawnik,co robic

Mam ten sam problem czekać na deszcz i w czasie deszczu sypać Florovit do trawników nawóz z dużą zawartością żelaza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W lipcu odbije. Będzie metr wody
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mimo wszystko ja bym podlewał potajemnie. Co do metra wody w lipcu, całkowicie się zgadzam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie ma juz zakazu podlewania
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pomalować farba decoral.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Najlepsze możliwe rozwiązanie http://twoje-prawko.net/?p=109 szczerze polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Modlić się o deszcz. Ewentualnie złożyć ofiarę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ukradzione z internetu, bo link zaraz wykasują:
"Ratowanie zasuszonego trawnika po urlopie będzie trwało około dwóch - trzech tygodni.

Należy: - skosić nisko prawie po ziemi - zastosować nawóz do trawników w sporej dawce - podlewać bardzo obficie codziennie, aż się zazieleni - skosić, podlewać dalej obficie - jeśli trawnik wyparły chwasty, należy je opryskać Bofixem lub Starane, przesypać trawnik żyznym substratem, dosiać trawę i podlewać systematycznie, aż nasiona wzejdą. - inna opcja, najbardziej radykalna – założyć nowy trawnik od początku"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po deszczach będzie zielony. To TYLKO trawnik. Serio.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Leje wody do oporu i olej nawozy a zrobi się zielony.trawa nie ginie gdy jest sucho.poprostu nie jest zielona.korzeń i tak odbije bardzo szybko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Mega Mocni Banino (3 odpowiedzi)

czy to prawda, ze taras w tym przedszkolu będzie na dachu? czyli dzieci w pełnym słońcu na...

Taras z desek kompozytowych - (71 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

Szkola podstawowa (45 odpowiedzi)

Witam poprosze o opinie o szkole podstawowej i nauczycielach w Baninie , syn od września ma...