jakie macie sposoby, skuteczne leki na suchy, meczacy kaszel u dzieci, ja juz nie moge sluchac jak moj syn kaszle od tygodnia, nic nie pomaga, osluchowo czysty
ja polecam inhalacje z soli fizjologicznej (nigdy nie zaszkodzą),
syrop z cebuli w duzych ilościach ( naprawde skuteczny w przypadku wszekich przeziebień ) i regularne czyszczenie nosa
nie wiem jak wasze dzieci - ale moj synek z upodobaniem wciaga i połyka wszelkie gilony i w ten sposób bakterie rozwijaja sie dalej
u nas kaszel zawsze łączy sie z katarem ( czesto trudno zauważalnym - bo własnie połykanym) dlatego podaje Xyzal - syrop i buderin - do nosa ale na to potrzebna jest recepta
A jeszcze oprócz inchalacji mukosolwanem krople pulneo działające przeciwzapalnie i rozkurczająco na oskrzela,po 4 dniach gdy pojawił się mokry kaszel odstawiłam mukosolwan i wspomagałam się inchalacjami z pulmikortu i atroventu -pomogło.
Majka123 levopront działa ale to ekstremum bo tego syropu nie wolno duzo dać bo chamuje odruch kaszlowy ale nie leczy przyczyny my tez dalismy naszemu synkowi ale tylko 3dni i tylko na noc
też kaszlał jak smok pomógł antybiotyk bo choć był osłuchowo czysty coś jednak było
byliśmy u pediatry i alergologa i ten polecił oczywiscie sól i adventer no nubilizatora i nie pomogło myslała ze moze mykoplazma tez nie wyszło, dała klacid i to pomogło choć powiedziała ze jak to niepomorze to idzemy do szpitala na obserwacje kaszel po 2 dawce minął