suknia dla mamy

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Szukam czegoś z naszych rodzimych stron, sukienek, garsonek, bo moja mamusia płacze, że sie nie ma w co ubrać na mój ślub :) pomożecie?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: suknia dla mamy

:) ja Ci pomogę ;> oczywiście :)
image
image
ale wszystko zależy jeszcze, w jakim wieku masz Mamę i jaką ma figurkę.
Ja swoją chcę koniecznie widzieć, w jakimś stylowym kapeluszu - podoba mi się, kiedy starsze kobiety, np. w Anglii mają piękne stylowe garsonki a do tego świetnie dopasowany kapelusz - prawdziwe kobiety z klasą!

image
naturalny jedwab, zestaw kosztuje... 930zl ;)

strona felszowa :) wiec tylko link, nawet ladne niektore rezczy i na slub dla mamy sie nadadza :)

image
image

fajne to to jestdobrze, kto jest producentem, powiedz mi na uszko? dziś się preszłam po sklepach w madisonie i jest jedna wielka porażka :(
myślałam o czymś takim dla mamy ..... :)a moja mama też jest wysoka ;) jak ja ...
image

to jest link do miejsca gdzie mozecie ten zestaw kupic online ;) a firma Dagnez

Albo może Pabia? Wiem że mają swoje firmowe sklepy w Gdyni na Starowiejskiej (skrzyżowanie z 3-go Maja) i chyba w Geant w Gdańsku.

Ceny straszne, ale ciuchy super...

dzięki, ja cały czas szperAm i szukam i niucham ....
powiedzcie mi przy okazji jakie stroje powinny obowiązywać na weselu? koktajlowe, czy wieczorowe? niby nie można zmusić gości, żeby się ubierali w to co ja chcę, ale będzie wtopa jak połowa przyjdzie w sylwestrowych błyszczących czerwonych sukienkach, a reszta w bermudach i laczkach plażowych hihihi ,,,,,,

No własnie, i znowu zniknęło. Fajne mamy forum, nie ma co.

ta, fajne :) może nam ktoś powie jak wklejać ze stron we flaszu i jak pisać nazwy firm, żeby nikt ich nam nie kasował :(

A co do strojów Witch, to w zeszłym roku byłam na 5 weselach moich kumpelek (nie ma to jak się uczyć na cudzych błędach!) i obowiązywała całkowita dowolność. Zależy to od preferencji, i często niestety od zasobności portfela. Więc właśnie część kobiet jest w wyszukanych wieczorowych kieckach, a część w letnich sukienusiach. I chyba nic na to rzeczywiście nie poradzisz.

I jak zwykle faceci mają lepiej, bo oni nigdy nie mają tego problemu: gajer i już.

Fajne sukienki! Ja się właśnie staram przekonać mamę, żeby kupiła sobie jakąś wystrzałową weselną kieckę, ale ona upiera się przy nudnym prostym kostiumiku! Twierdzi, że mamie panny młodej pewne rzeczy nie przystoją! :( A ja po prostu chcę, żeby wyglądała pięknie! Wszystkie ciotki się wystroją, a mama będzie wyglądać jak sierotka...

ja też bym bardzo chciała, żeby moja mamusia znalazła sobie coś ładnego do ubranka :) więc jak coś znajdziecie to wklejajcie :) chyba się naoglądałam za dużo amerykańskich filmów, gdzie wszystko jest dopięte na ostatni guziczek ;) i nie ma żadnej ciotki lambadziary, która wyskoczy w czerwonej mini :)

nic nie mow Witch, bo ja tu juz nerwowo wykorbie... Doslownie o nic nie mozna zapytac.. To chyba oczywiste ze to forum powinno po to byc zeby sie porawdzic, prawda? a jak sie porawdzic nie podajac nazwy? ale mnie to wkurza... A jak napisalam uroczy post w nowym watku pt "po co nam to forum" no to zostalo skasowane.. ciekawe dlaczego ;)

quirin, jestem z tobą z całych sił :) jak będą dla nas niedobrzy to przeniesiemy się na czata!! o!!

a jesli chodzi o ubranko dla mamy, to tez zależy od pory roku. Ja ma ślub w sierpniu, więc będą upały (miejmy nadzieję ;) ) i to tez jest mały problem, bo musi byc elegancko, ale nie za sztywno, bo się mamy zapocą ;) hihi Więc moja kupiła sobie długą, bordową, wieczorową sukienkę na ramiączkach, ale z lekkiego materiału żeby sie nie ugotować. A na to chce coś dokupić, jakiś szal albo bolerko żeby było bardziej elegancko. Więc stawiałabym na elegancje, a nie na plażowe sukienki ;)

poproszę o małe info gdzie kupiłyście sukienke dla mamy :) :D my mamy ślub w czerwcu i też będzie upał :) mam nadzieję ... ;)

Witch
jaka Twoja mama jest? tzn. co ona lubi,bo np moja nie lubi sukienek w żadnej postaci i kombinuje,żeby pójśc w jakimś eleganckim garniturze:)

Mama ;) oj pewnie jutro rano będzie czytała wieści z forum ;) he jest wysoka, tzn troszkę niższa niż ja ,,,, i lubi zielenie, beże, rude kolorki ;) i ma krótkie ciemne włosy :)

wstyd sie przyznać hihi Kupiłysmy ją przez przypadek, tzn. nie planowałysmy, że kupimy tego dnia sukienke dla mamy na mój ślub :) Ale zaszłysmy do Orsaya i tam były śliczne sukienki z kolekcji wieczorowej. A że moja mama jest szczupła i lubi modę młodzieżową.. i tak to wyszło :) A sukienka jest naprawde śliczna- prosta ale bardzo ładna!

aha, zapomniałam.. kciałam sie pochwalić:
image

aj, no to na moją raczej w Monie bym coś mogła znaleźć, w rozmiarach bardziej damskich ;) z tym że tam ostatnio taka porażka,,,,,, :( ja nie wiem kto zajmuje sie projektowaniem tych ciuchów dla dojrzałych pań, ślepi chyba z daltonistami do spółki .....

rewelacyjny ten komplecik wklejony przez Witch.
A z tymi stronami, to macie rację - mi też się to nie podoba - oni uważają, że jest reklama, a ona jest tu zabroniona, ale bez przesady - myślę, że takie linki byłyby nam wszystkim bardzo przydatne...

a co dla "większych " mam?!:)

no się wlaśnie sama zastanawiam :P bo tak głoopio w prześcieradło zawinąć ;) a nic z sensem w sklepach na razie ni ma :( ;(

odświeżam wątek ;) niestety zdjęcia znowu z niepolskich stron - mamo jedziemy na zakupy do paryża :)
imageimage
imageimage

Moja mama uszyła sobie sukienkę (gdyż nie ma wymiarów modelki jest większych rozmiarów) w takim malutki saloniku na ul.Długiej
Świetnie tam szyją i za przystępną cenę.
Sukienka była czarno-czerwona z króciutkim rękawkiem i na to coś w rodzaju bolerka z rękawkiem 3/4 wszystko naprawdę pięknie wyglądało bardzo zwiewnie a zarazem elegancko!!!
Pozdrawiam i życzę udanych łowów

pink ;) podbijam wątek :)
image

image

image
ehm ehme hm :P