suknia

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny prosze o rade. Zamowilam sukienke w M...cie, dzisiaj bylam na pierwszej przymiarce, sukienka poszla do poprawki i za tydzien praktycznie (jak wszystko bedzie dobrze) odbiór. Kasa juz cala wplacona. Ale ślub mam dopiero w sierpniu...a co jeśli do sierpnia schudne lub przytyje (oby nie wersja nr 2 !) ? Korekty będę robić u innej krawcowej za dopłatą ? Jak u Was to wygląda/ło ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: suknia

Odebrałam sukienkę z tego salonu w piątek. Mam wprawdzie niecały miesiąc do Ślubu, wię mam nadzieję, że drastycznych spadków lub zwyżek wagi nie będzie. Nie wiem jak to jest dokładnie, ale wydaje mi się, że ewentualne dopasowanie przed samym ślubem jęsli by było konieczne będzie płatne. W umowie miałam napisane, ze tylko pierwsze jest bezpłatne, ale to piwerwsze mozesz umówić sobie też przed Ślubem. Ja juz chciałam miec sukienke w domu, dlatego zdecydowałam się wcześniej.

ja też miałam wesele w sierpniu a suknię już w czerwcu, ale suknia była na tyle rozbudowana, że ewentualnego niedopasowania i tak by nei było widac, zresztą jak już to napewno poprawią, zapytaj czy to będzei coś kosztowało.

dzieki dziewczyny, spytam sie kobitki :o)