świetlice prywatne dla dzieci w Wejherowie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
hej,wszystkim mam pomysł ,otóż chciałabym otworzyć świetlice prywatną dla dzieci w wieku od 5lat-10lat w Wejherowie.Świetlica ta była by czynna od 7:00 do 19:00 od Poniedziałku do piątku i weekendy w innych godzinach.w związku z powyższym mam pytanie czy rodzice widzą taką potrzebę takiej świetlicy,I co myślicie o tym?pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: świetlice prywatne dla dzieci w Wejherowie

To dobry pomysł, w Szkole podst.9 dla zerówki nie ma świetlicy i byłoby to fajne rozwiązanie także dla ciut starszych dzieci-niestety nie każdy ma babcię. A gdzie mieściłaby się świetlica i jakie ceny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prywatna świetlica to super pomysł, tym bardziej że te państwowe w szkole to jedna wielka katastrofa, typowa przechowalnia, brak zabawek, kącika dla najmłodszych, problem z zapewnieniem wolnego czasu. Panie idą na łatwiznę i tak np. włączają dzieciom telewizję - przykład ze SP nr. 9. Ja wolę płacić i mieć poczucie, że moje dziecko jest odebrane na czas, nakarmione, a przy tym spędza miło czas w grupie dzieci, a nie leży przed telewizorem, bądź włóczy się samo po osiedlu.

pytanie, kto by takie dziecko przeprowadzał ze szkoły do świetlicy lub odwrotnie, jak się nie ma babć, ciotek lub zaprzyjaźnionych sąsiadów, więc może jeszcze pomyśleć nad dyżurną panią, odprowadzającą dzieci ze świetlicy do szkoły i odwrotnie...
w SP 8 tez brakuje świetlicy dla zerówek.