swissmed poród 2012

Witam!Czy któraś z was plauje rodzić w tym roku w swissmedzie albo się waha?Ja się waham między swiss a Zaspa.Chodzi o kasę ale też o to aby dziecko było pod dobrą opieką.Za swiss przemawia większość czyli warunki porodu i okresu po,poniewaz obawiam sie rodzić państwowo ale na Zaspie może w razie komplikacji mała będzie bezpieczniejsza hmm..Macie jakieś zdanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: swissmed poród 2012

ps-w dzisiejszych czasach korupcji nie musisz isć do swissu i płacić za cięcie "na życzenie". To się dzieje, niestety, także w państwowych szpitalach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie wiem co zadecydujesz autorko wątku ale przy podejmowaniu decyzji weź proszę pod uwagę fakt, iż jeśli zdecydujesz sie na swiss a coś będzie działo się z dzieckiem albo z Tobą to zostaniecie rozdzieleni i przewiezieni na oddziały specjalistyczne do innego szpitala. I fakt, że ciąża przebiega prawidłowo nie ma nic do rzeczy, co będzie działo się podczas porodu i po porodzie.
Jeśli dziecko trafi na OITN np na zaspę to Ty wychodzisz ze swissu na własne żądanie i stacjonujesz przy dziecku na własny rachunek, bez możliwości noclegu i przebywania całą dobę.
Jeśli Ty trafisz na OIOM to także odseperowana od dziecka.

Oczywiście moim zamiarem nie jest straszenie Ciebie i mam wielką nadzieję że wszystko potoczy się po Twojej myśli, ale uważam, że zawsze warto rozpatrzyć wszystkie za i przeciw i stworzyć - jeśli już nie sobie - to dziecku możliwie najlepsze zaplecze medyczne...

Tak czy siak-z całego serca POWODZENIA :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Olala przeczytaj pierwszy wątek założycielki Kate32...waha się, a na końcu napisała "macie jakieś zdanie"? zdanie, to także pogląd

więc każda je wyraża...nikt nie krytykuje

za to uważam, że Twój wątek Olala jest zupełnie nie na temat ... :/
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

i zawsze sie znajda osoby do ktorych nie jest skierowane pytanie. pisza swoje wywody jak to wspaniale jest rodzic w panstwowym a jak zle idrogo jest w swissmedzie. Nie majac porownania obu placowek

NIE STAC WAS!!! SZKODA WAM KASY! itd. to nie piszcie swoich pogladow!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

Anna, dluzszy pobyt jest wliczony w cene, bez wzgledu na czas jego trwania. U mojego synka po narodzinach bylo wlasnie podejrzenie tej niemowlecej zoltaczki, dlatego musialam zostac dluzej i za nic nie placilam :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak było kiedyś jak Swiss dopiero powstał że jechało sie karetka z dzieckiem do innego szpitala, teraz dzieje sie tak tylko w przypadku problemów z serduszkiem. Mają juz cały niezbędny sprzęt do ratowania życia także bez obaw.
Ja miałam cesarkę i szczerze polecam, wyszłam usmiechnięta a i rana wcale nie boli i nie bolała, ale to każdy ma inaczej.
Musisz się zgłosić do Swiss w 35tyg ciąży od tego czasu jesteś pod ich opieką- co tydzień przychodzisz na badania KTG i masz czas aby zapoznac się z oddzialem i z połoznymi- są to wizyty wliczone w cene porodu.
W razie pytan pisz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja rodzilam naturalnie , a nie bylo to normalne przy tak duzym dziecku jaka byla moja corka (4600) , urodzila sie zdrowa i to bylo najwazniejsze ...Ja rowniez uwazam ze kazdy ma wybor szpitala , ja tylko wyrazilam swoja opinie na temat prywatnych klinik .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaki czas wczesniej umawiałaś się na poród miesiąc wystarczy?Rodziłaś naturalnie, bo ja bym chciała cc jeśli będę miała wybór?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja równiez prywatnym nie do końca ufam, zreszta łatwo jest prowadzic poród no i szybko w sytuacji gdy z ciążą nie bylo problemów i jeszcze zgranąc za to kase.

jednak uwazam równiez ze kazda mama ma prawo sama wybrac szpital jaki jej sie podoba :)

Tylko dlaczego jak sie pojawiaja komplikacje to karetka na sygnale leci do innego szpitala na zlamanie karku by ratowac dziecko i takie sa warunki w Swiss . Ciaza moze przebiegac prawidlowo ale zawsze cos sie moze wydazyc w czasie porodu i co wtedy ??? kazdy porod jest inny ...Ja rodzilam dwie corki na Zaspie i naprawde polecam , najlepszy oddzial opieki nad dzieckiem jak cos bedzie nie tak w czasie porodu ...Nie ufam prywatnym klinika !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ja też rodziłam w Swiss w Czerwcu tego roku i polecam w 100%- najlepiej wydane pieniądze. Przeszłam sie wczesniej po tych publicznych szpitalach i warunki tam wołają o pomste do nieba!!!
Poród kosztuje 6tys wpłacasz 500zł zaliczki i gdy się rozmyslisz to ją tracisz.
Co do douli w publicznym szpitalu jak pisała tu jakas z dziewczyn to na Zaspie jest zakaz wprowadzania kogo kolowiek z zewnatrz.Nie wiem jak w innych szpitalach ale podejrzewam, że tak samo.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Leżałam na Zaspie 3 dni i wychodziłam bez żółtaczki.

Mam takie pytania co do Swissmedu :

Kiedy się płaci ?
Jeśli w ostatniej chwili mi się odwidzi to czy są tego jakieś konsekwencje ?

ha==jaki koszt jest ?

z tego co pamiętam z wojewódzkiego wypuszczają jeszcze szybciej bo po 2 dniach , na zaspie leży się 3 dni na 3 dzień na 100% widać żółtaczkę

cytrynka zastanawiasz się ? ja też ale mam kilka wątpliwości co gdy trzeba zostać dłużej niż 3 dni czy to też wchodzi w cenę, spotkałam się z opinią że w swiss dzieci nie mają żółtaczki bo są trzymane zbyt krótko by ujawniła się zbyt wysoka bilirubina więc nie wiem co o tym myśleć...

ile aktualnie kosztuje poród w swiss tj w 2012 ?

a ja miałam rodzić w swiss bo tam pracowałam...wody odeszły mi w 37 tc. i odesłali mnie ze swiss do innego szpitala...wcześniejszych porodów niż 38 tc nie "obsługiwali" (wygodnie co?) ostatecznie wylądowałam na Zaspie i dobrze na tym wyszłam....szkoda kasy NAPRAWDĘ!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja rodziłam w swissmedize w czerwcu 2012 i polecam w 100 %.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja mam swój plan - do 36 tygodnia zaspa (bo wówczas walczy się o matkę i dziecko i nikt nie pozwoli tu sobie na zaniedbanie), później wyłącznie swissmed. Rodziłam tam swojego pierworodnego, drugiego syna również zamierzam - w ani jednym momencie planowania ciąży czy w trakcie nie było u nas wahania w zakresie "szkoda kasy". To tak jak z wakacjami - możesz lecieć na takie za pół darmo ale cudów nie oczekuj, a możesz wybrać full opcję za wielkie pieniądze i mieć wakacje życia. Nie bez powodu o swissmedzie mówi się w konteście braku komplikacji - bo tam nikt sobie nie pozwoli na zaniedbania. Jako prywatna spółka nie mogą sobie na to pozwolić. Inaczej jest w szpitalach państwowych gdzie jeden lekarz przypada na wiele przypadków medycznych (szczególnie nocą) i zwyczajnie nie jest w stanie tego ogarnąć i można przegapić "trudny moment". Mój lekarz kiedyś stwierdził że były badania i ok. 98% dzieci sparaliżowanych może by takimi nie było gdyby nie niedotlenienie podczas porodu. To mi dało wiele do myślenia a mój mąż stwierdził - nie ma dyskusji - tylko Swiss.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

przy jakiś poważnych problemach to karetką pod opieką odwożą na kliniczną bo mają z nimi umowę podpisaną.
Z cc nie pomogę, ja rodziłam sn ale na oddziale inne babki wszystkie po cc były i to chyba w większości tam cc właśnie robią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...