swissmed poród 2012

Witam!Czy któraś z was plauje rodzić w tym roku w swissmedzie albo się waha?Ja się waham między swiss a Zaspa.Chodzi o kasę ale też o to aby dziecko było pod dobrą opieką.Za swiss przemawia większość czyli warunki porodu i okresu po,poniewaz obawiam sie rodzić państwowo ale na Zaspie może w razie komplikacji mała będzie bezpieczniejsza hmm..Macie jakieś zdanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: swissmed poród 2012

maggdall jeszcze raz serdeczne gratulacje! i daj znać jak to wszytsko przebiegło u Ciebie jak tyklko będziesz miała chwilkę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie dziwna sytuacja. Mam nadzieję, że w przyszłą środę rozwieją się moje wątpliwości :)A mój termin wyliczony przez gina to 2/3 listopad.

Hejka!Ja byłam na kwalifikacji w zeszłą środę i połozna zrobiła mi ktg a lekarz usg i to on ustalił termin.Dziwne że żaden do ciebie nie przyszedł,bo przeciez nie musi to być ordynator.Ja termin mam 24.10.to może się spotkamy na korytarzu:)a kiedy masz termin wyliczony przez gin bo ja mam 29/30.10?Najwyżej za tydzień jak będziesz to popros o rozmowę z lekarzem.

Kate byłaś wczoraj na rozmowie kwalifikacyjnej? Ja też byłam w środę, podpisałam umowę, ale nie rozmawiałam z żadnym lekarzem. Przyjęła mnie pani położna/ pielęgniarka i jej zadawałam pytania, zrobiła ktg. Powiedziała, że ordynator jest na urlopie i wróci w przyszłym tygodniu. To ona wpisała mi wstępny termin cesarki na 25 października. Sama nie wiem co o tym myśleć...

Zawsze jakies pytanka się znajdą;)Rozumiem że dla dziecka trzeba miec tylko ubranka,bo całe zaplecze kosmetyczno-higieniczne mają?Podobnie dla siebie ubrania,dokumenty a podkłady,wkładki laktacyjne itp to są?A Czy dla dziecka jakis kocyk,rożek,pieluszki typu tetra czy flenela sa potrzebne?a w czym lezy dziecko dokładnie na oddziale,bo podejrzewam że jest ciepło czyli body,skarpetki,niedrapki i czapeczka oraz ich kocyk?

widzę, że juz wszystkie pytania jakie były zostały rozwiane :)
trzymam za was kciuki te co mają lada chwila sie rozpakować !
Do mnie raczej piszcie na priv bo ja tu sporadycznie zaglądam.

Pozdrawiam

Hej. Byłam dzisiaj u gina, moja przepuklina pachwinowa jest wskazaniem do cc, myślałam, że będę skakać z radości jak tylko będę miała wskazanie natomiast obleciał mnie paniczny strach po jego słowach " ingerencja medyczna" " otwarta jama brzuszna" "ciężka rekonwalescencja" pomimo tego, że byłam w pełni świadoma tego wszystkiego zanim "zachciało" mi się cc.. Nie wiem może to te hormony... A i wrócił do pierwszego wyliczonego terminu na 13.11 czyli już za tydzień mogę się udać na kwalifikację.

Ja też sie nie mogłam doczekac kwalifikacji żeby juz mnie zapisali i żebym nie musiała w razie czego jechac do państwowego.Teraz czekam jeszcze 3 tygodnie..

Ech dziewczyny, zazdroszczę wam, że jesteście już po kwalifikacji. Ja muszę wytrzymać jeszcze 2 tygodnie :-)

Dziewczyny ja 2 mce temu miałam cesarkę w Swiss Medzie. Nie ma się czego bać- nic nie boli i rana zagoiła się pięknie. Ubranka dla dziecka trzeba mieć swoje. Resztę ma szpital. Pozdrawiam i zyczę powodzenia.

czyli mimo wszystko jestes zestresowana ale czym??

Dziękuję :) dlatego że wiem co mnie czeka normalnie jestem cała zestresowana :) pocieszam się tym że przynajmniej idealne warunki mnie czekają - i żadnych nieprzewidzianych przykrości ze strony personelu :)))

To trzymam kciuki i daj znac jak juz będzie po jak było:)

A i ja mam planowaną cesarkę po południu - normalnie są za rana ale mam tak uzgodnione z moim dr prowadzącym ciążę. Minus taki że od dzisiejszej kolacji do piątkowego obiadu zero jedzenia :(

Miałam okazję przy poprzednim porodzie spotkać Pana dr Szulca - bardzo dobre wrażenie na mnie wywarł. Miałam to szczęście że na sali operacyjnej było dwóch lekarzy - dr Wójcik i dr Szulc. Wszystko poszło bardzo szybko, sprawnie, blizna idealna. Zobaczymy jak będzie jutro ;)

Dr Szulc jest super,taaaki delikatnyyy:))

Kate to mnie zdziwiłaś :) bo ja pytałam w niedziele o te ubranka, jutro jadę rodzić i ani jednego nie wpakowałam do torby. Na wszelki wypadek za chwilkę spakuję małą paczuszkę - w bagażniku auta to niewiele będzie ważyć ;)

Data wybrana jest przez lekarza 24 pażdziernik czyli to będzie tak 5/6 dni przed terminem,sama nie chciałam nic sugerować, bo wkońcu to zdrowie dziecka jest ważne a nie jakaś tam cyferka.podobno ceasrki planowane robią do 12,ja mam przyjechać na 7 rano i zobaczymy czy bedę jedyna czy będzie kolejka.Na kwalifikacje przyjechałam w środe i teraz co środę chodze,bo dziewczyna z forum pisała że fajny lekarz wtedy przyjmuje i faktycznie na niego trafiłam dr Szulc i być może on tez będzie robił cc.

Kate dzięki za dobre wieści ;) A powiedź, czy można sobie wybrać, że tak powiem, godzinę cc ? Czy mają założone, że np. tylko rano robią cięcia?

to pochwal sie data:)A jak to jest,mozna sobie wybrac termin?

Witam dziewczyny!Dzisiaj byłam na ktg i zwiedziłam oddział oprócz sali poporodowej bo wszystki były zajęte.Także oddział nie wygląda szpitalnie raczej tak przytulnie,nawet sala do cc mnie nie przestraszyła.Wypytałam o wszystko co przyszło mi do głowy.Faktycznie ubranka dla dziecka trzeba mieć swoje, body albo kaftanik i jakies spodenki ok 2 sztuki na dzień.Kobiety natomiast leżą w szpitalnych koszulach albo mozna wziąść swoja z domu.Ja myslę że dzień w którym będę miała cc to będę w ich a potem się przebiorę w swoją.Podobno kobieta nie musi leżeć na sztywno przez 8 godzin jak w szpitalu państwowym tylko jak zacznie wracać czucie to może próbować sie ruszać.Laktatora podobno nie ma potrzeby brac a w razie czego mąż może dowieść,ja mam w domu.Nie pytałam o pieluchy itp bo na ich ulotce nic nie było i wydaje mi się że w prywatnym to pewnie wszystko mają.Ogólnie czuję spokój od kiedy się zdecydowałam,bo wiem ze w kazdej chwili moge do nich pojechać,znam miejsce datę narodzin i nie czeka mnie ta cała akcja porodowa aczkolwiek przed cc też jakiś mały stresik jest.pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....