swissmed poród 2012

Witam!Czy któraś z was plauje rodzić w tym roku w swissmedzie albo się waha?Ja się waham między swiss a Zaspa.Chodzi o kasę ale też o to aby dziecko było pod dobrą opieką.Za swiss przemawia większość czyli warunki porodu i okresu po,poniewaz obawiam sie rodzić państwowo ale na Zaspie może w razie komplikacji mała będzie bezpieczniejsza hmm..Macie jakieś zdanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: swissmed poród 2012

A po cięciu mały był ze mną od razu. Czekał z mężem w pokoju aż mnie do końca zszyją ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciążę prowadziłam u swojego ginekologa. Cięcie miałam w czwartek rano a w niedzielę rano do domu wyszliśmy. Na noc maluszka oddawałam pielęgniarką.

Carolajna czy ciążę prowadziłaś u lekarza ze swissmedu? kto robił ci cc? no i pod pytania oli tez się podłączam.

a i czy po cc byłyście 3doby?

dziewczyny, a kiedy dzieciaczki po cc były w Wami? i czy cały czas potem czy jednak były na noc zabierane z pokoju? jak to wygląda? same się zajmowałyście maluchami?

Zgadzam się z Kate ;))

Mnie stac było na poród w swissmedzie ale uważam ,ze płacenie 6 tyś za poród i tylko taki który jest po 36 tygodniu i bez komplikacji to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Lepiej zainwestowac je na przechowywanie krwi pępowinowej. Ja chodziłam prywatnie to ginekologa połoznika, który pracuje w szpitalu na klinicznej i tam tez rodziłam we wrześniu 2012r. Jestem bardzo zadowolona z obsługi i opieki podczas porodu, poza tym sala porodową na pewno nie rózni się od twj w swissmedzie - jest super. Gorzej jest z opieką i warunkami na sali poporodowej ale dwa dni można wytrzymać :).

Cytrynka muszę cie rozczarowac ale w swiss tez tak robia przynajmniej pierwsze mycie po porodzie bo widziałam na zdjęciu które robił maż.Pozostałe kąpiele to nie wiem bo codziennie rano połozne zabierały mała z mojej sali i wtedy myły,przebierały i badała ja pediatra także nie widziałam.Ale myślę że takiemu maluchowi to nie robi wielkiej róznicy;)Drugie dziecko też zamierzam tam urodzić:)

ja mam pytanie, jak wyglądała pierwsza kąpiel maluszka ?
I-sze rodziłam na zaspie i tam na brutala, dziecko pod kran, strasznie płaczące. Mi się serce krajało, bo to nie kąpiel tylko płukanie kurczaka pod kranem brrr
jak to robią położne w swiss ?

Urodziłam w Swissie przez cc na początku grudnia. Po 4-5 dniach czułam się jakbym w ogóle nie maiła żadnego zabiegu. Personel miły i konkretny, pomaga przy dziecku itd.. Cena 6 tys, zgodnie z naszym życzeniem i umową rozbita na 3 raty po 2 tys/mies. polecam

Ja miałam cięcie 27 grudnia więc jak macie konkretne pytania to piszcie.

Ja dzieciątko rodziłam w Kartuzach(poród naturalny) ze względu na znajomą położną i jestem bardzo zadowolona z pomocy na sali porodowej.Jedyny minus to pełne trzy doby trzeba tam spędzić( w gdańsku pełne dwie).Synek był z podejrzeniem wady żyły głównej i naprawdę panie położne i lekarze pediatrzy zajęli się nim doskonale.Wystarczyło pokazać przed porodem USG i opis z podejrzeniem anomalii.Mały miał zrobione wszystkie badania od A do Z.

A ile ty jeszcze potrzebujesz tych opinii i jakich bo nie bardzo rozumiem?? Ponad 170 wpisow jeszcze malo?? Co konkretnie chcialabys wiedziec??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakieś nowe opinie?

Na stronie swissmedu nadal jest 6000.

hej dziewczyny! wiecie jaka jest obecnie cena na porod w swissmedzie na rok 2013? doszly mnie słuchy ze cos sie zmienilo

Sorha,
na kwalifikację udałaś się po skończonym 36tyg wg USG czy terminu okresu?
I czy wizyty po kwalifikacji były dodatkowo płatne?
Czy sama chciałaś sn czy zakwalifikowano Cię po prostu do sn?
I ostatnie pytanie, ile dzidziuś ważył i jakie odczucia co do sn w Swiss?

chciałabym spróbować moje drugie dziecko urodzić właśnie w Swiss i sn. Pierwsze rodziłam w państwowym i skończyło się cesarką, ale powiedziałam, ze tam za chiny ludowe nie wróce...

z góry dziękuję za odp!:)

dr Karaś był przy moim porodzie (w 2010r.). I chyba raz badał mnie przed porodem. W sumie za dużo to nie miałam z nim styczności bo i tak cały poród prowadziła przemiła Pani położna Asia. Same parte miałam 5 minut więc tylko obejrzał mnie jak już Młody był ze mną i założył jeden szew (nie byłam nacinana bo sobie tego nie życzyłam tylko Młody szedł z rączką przy główce i mnie zadrasną więc lepiej było założyć szew zewnętrzny).
Bardzo przyjemny był dr. Grzybowski (dwa razy mnie badał przed porodem). Niemiła za to lekarka, która też mi robiła badania tam (ale nie pamiętam nazwiska, chyba i tak jest tylko jedna babka).
Ja ciąży tam nie prowadziłam ale od kwalifikacji do dnia porodu byłam tam z 5-6 razy (bo trochę przenosiłam) i w sumie 5 lekarzy mnie tam badało.

Czy prowadziłyście ciążę z lekarzami z swiss? jeśli tak to kogo polecacie? jakie opinie są wasze o dr. Karaś? miałyście z nim styczność na oddziale?

Witam,też wybrałam sw,termin mam na koniec marca.Tylko sobie zwiedziłam oddiał,jestem zdecydowana na cc.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...