swissmed poród 2012

Witam!Czy któraś z was plauje rodzić w tym roku w swissmedzie albo się waha?Ja się waham między swiss a Zaspa.Chodzi o kasę ale też o to aby dziecko było pod dobrą opieką.Za swiss przemawia większość czyli warunki porodu i okresu po,poniewaz obawiam sie rodzić państwowo ale na Zaspie może w razie komplikacji mała będzie bezpieczniejsza hmm..Macie jakieś zdanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: swissmed poród 2012

Tzn że masz takie negatywne doświadczenie??Jeszcze jedna rzecz która mnie ciekawi to czy mozna mieć cc na życzenie, bo pisza że wg wskazań ale czytałam na innych forach że niby jak płacisz to możez mieć co chcesz.Mam nadzieję że w razie komlipkacji zawiozą mnie czy małą do innego szpitala chociaż podobno oddział reanimacyjne też mają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Swissmedzie też można trafić na kiepską zmianę lekarzy i niemiłą położną, tak samo na Zaspie, tylko, że na Zaspie nie przepłacisz.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja też się wahałam ale miądzy kliniczną i swissem. wybrałam swiss i nie żałuję ani złotówki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

JEŚLI Twoja ciąża przebiega prawidłowo, nie masz absolutnie żadnych problemów z ciśnieniem, cukrzycą, nie miałaś żadnych infekcji- to wtedy Swissmed. Znam dwie osoby, które rodziły w Swissie, i w jednym przypadku to dziecko wymagało lepszej opieki neonatologicznej, w drugim- stan matki wymagał hospitalizacji w bardziej doposażonym szpitalu.
Może podsunę Ci rozwiązanie pośrednie- poród w państwowym szpitalu, ale z Doulą. To nie jest do końca położna, która zagląda co jakiś czas. Taka doula jest z Tobą przez cały okres porodu, uspokaja, pokazuje techniki oddechowe, a przy tym ma jakąś tam wiedzę medyczną ( doulami najczęściej zostają położne albo bardzo doświadczone matki) i może zawiadomić lekarza, gdyby akcja nie przebiegała prawidłowo.

Poród w swissie to kilka tysięcy z kieszeni, doula też nie należy do najtańszych, ale przynajmniej jest zaplecze w postaci szpitala w razie czego.

PS. To Kliniczna, nie Zaspa, ma lepszy oddział neonatologii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...