swissmed poród 2012

Witam!Czy któraś z was plauje rodzić w tym roku w swissmedzie albo się waha?Ja się waham między swiss a Zaspa.Chodzi o kasę ale też o to aby dziecko było pod dobrą opieką.Za swiss przemawia większość czyli warunki porodu i okresu po,poniewaz obawiam sie rodzić państwowo ale na Zaspie może w razie komplikacji mała będzie bezpieczniejsza hmm..Macie jakieś zdanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: swissmed poród 2012

Hej
Byłam na kwalifikacji i kilku wizytach kontrolnych. Myślę, źe spokojnie, otwarcie można powiedzieć, że chce się cc.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Melduje sie w gronie rozpakowanych :) Jutro wracamy do domu. Nie mam zadnych zastrzezen do swiss, wszystko na na prawde godnym poziomie. Nie bede sie rozpisywac bo w szegolach pobyt opisaly juz dziewczyny wczesniej. jesli macie jakies konkretne pytania to walcie smialo. Postaram sie co jakis czas tu zagladac :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

poprosilam o cewnikowanie po podaniu znieczulenia, nic nie czułam. Dosyałam jakis zastrzyk znieczulajacy przed znieczulenien własciwym wiec nic nie bolało, daja ketonal w kroplowce i w tabletkach, ja bylam zdziwiona wstaniem ze tylko lekko ciagneło, wstawałam po niecałych 7 godz..

gratulacje Czarna :) jak z cewnikowaniem? znieczulenie jakies w maści miałas przed? i pytanie do Kate i Czarnej - dobre dragi tam dają? hehe tzn czy miałyście problem z pionizacją? ja po pierwszym cc na zaspie źle ten moment wspominam, mimo zastrzyków przeciwbólowych pierwsze wstawanie to był koszmar, myślałam ze zemdleje z bólu, kolejne podejścia już lepiej...

Czarna gratuluje :)))

Czarna gratulacje!Mówiłam ze nie bedzie tak żle:)Na tą flądre to i jak trafiłam,pytała czy wziąść małą,ja chciałam spróbowac sama ale w nocy sobie nie radziłam to nie zaproponowała drugi raz że weżmie a ja nie chciałam prosić bo była niemiła i powiedziała że to mama musi wiedzieć dlaczego dziecko płacze i że musze sie przyzwyczajać:/reszta babek super.Pokarmu też dużo nie miałam także dawały butelkę ale próbowałam i teraz mała ssie ładnie,nawału pokarmu nie mam także na noc daje nan pro ale w dzień karmie naturalnie.ja nie miałam towarzystwa,byłam sama na oddziale;)tez masz rozpuszczalne szwy,bo ja niby tak ale po bokach do tej pory wystają,kazały mi je przyciąć jakby mi przeszkadzały.pozdrawiam

hej dziewczyny, my juz po, jak wroce do domu to skopiuje.relacje bo z tel to trudno, ale tak na szybko to cc wcale nie jest takie straszne, personel bardzo zyczliwy oprocz jeden fladry od noworodkow z nocnej zmiany, blondynka w kucyku, w pierwszej dobie po cc miała dylemt czy wziac mała do siebie :/ a maz na noc nie zostawał.. Za to dzisiaj w nocy była wspaniała pani noworodkowa, wziela mała po karmieniu ok 21 i przyjechały 6 30 wiec super, mam nadzieje ze dzisiaj nie bedzie tej zołzy blond. Dzis wysyp na porodowce, 4 panie rodza, dorobie sie kolezanki, a jutro juz wychodzimy :) , chcecie cod wiedziec.to pytajcie. Pozdrawiam Was :-)

Tak czarna, po państwowym szpitalu mam dość i dlatego teraz zdecydowałam się na swiss.

hej,
kate mi przed wyjściem pielegniarka przycieła po bokach te szwy i nic nie odstawało, ale jak masz tam coś to położna może przytnie cążkami albo nożyczkami

tak badają słuch a szczepią w dniu wyjścia engerixem i przeciw grużlicy,robia tez badania przesiewowe noworodków.

Dzięki dziewczyny :)
Carolajna a jak miałaś pierwsze cc w państwowym to co skłoniło Cię teraz na swiss ? tak źle było... ? czy po prostu właśnie nie masz wskazań do cc,a chcesz. Tak, rodzę jutro. Punkt 7 30 na oddziale ;-), zdam relacje. będę klikać z telefonu jak tylko dojde do siebie ;-)

Kate a dziecku tam badają słuch? I szczepią też od razu po urodzeniu? Wiadomo co to za szczepionka?

Dziewczyny które miały cc w swiss czy tez miałyście szwy rozpuszczalne?Mi powiedziano że nic nie trzeba sciagac ale mineły 2 tyg.,rana prawie zagojona ale po bokach jeszcze wystają szwy,nie wiem czy same odpadną?Dziś przychodzi połozna to może mi powie.Widzę że Hania się nie odzywa,ona miała chyba rodzić 25?ciekawa jestem jej opini.Czarna nie panikuj,cc to naprawdę nic strasznego tzn przeżycie jest duże ale nie boli a mąż na sale wejśc raczej nie może ogląda przez przeszklone drzwi.Suszarki nie ma w łazience ale ja sie obylam bez,szczerze to nawet mi by się nie chciało suszyć włosów ale prysznic pod ręką bardzo przydatny,daje dużą ulgę i budzi człowieka z letargu;)co do lekarzy i cc to mają rózne podejście,mnie wypytywała lekarka blond i dr chmielewski dlaczego cc itp?dlatego polecam szulca bo z nim mogłam mówic otwarcie:)innych nie miałam przyjemności poznać.ciekawe czarna czy będziesz sama na sali bo ja byłam sama na oddziale;)trzymam kciuki odezwij sie po!

Dzięki kania ;)

Carolajna w takim razie bez stresu idziesz i informujesz ze masz wskazanie do CC - jest nim stan po CC. Ja podczas pierwszej wizyty zapytalam sie czy w takiej sytuacji wymagaja ode mnie jakiegos dokumentu, zaswiadczenia od mojego lekarza prowadzacego i uslyszalam ze nie, a kwalifikowal mnie ordynator Bikholz.

Czarna ja też życzę szybkiego porodu i zdrówka dla Was ;)
Tak, pierwszy poród miałam cc.

Czarna powodzenia!!! Zdaj prosze relacje po. Ja mam termin umowiony na 15tego. Carolajna a pierwszy porod twoj jak sie zakonczyl? CC czy naturalnie? Jesli CC to oczywistym wskazaniem w swiss jest stan po CC i nie musisz miec zadnego dokumentu tylko informujesz o fakcie :)

A to jutro już rodzisz?

Carolajna ja tez chce i nie chcde ;p juz teraz cc, pytam o plan porodu bo sa w nim zawarte pyt. dot. czesci poporodowej. a ja dodatkowo wpisałam np że chcę mieć cewnikowanie po znieczuleniu i, że chcę żeby mąż był obecny na sali, bo czytałam nawet na tym forum, że byli... zobaczymy jak się do tego ustosunkują. a co do kwalifikacji to myślę, że z pania doktor można swobodnie rozmawiać nie wiem jak ma na nazwisko, oraz z doktorem szulcem... najmniej sympatyczny i dziwny wydawał mi się starszy bardzo szczupły doktor, któy ciągle trzymał ręce w tzw. koszyczek.
mnie jutro tnie pani doktor, ta czarna właśnie, podobno :), i to mi dodaje trochę otuchy.. ale dziś już od rana nie śpię...

Czarna ja przy pierwszym porodzie nie miałam i teraz też nie, bo chcę cc ;)
Dziewczyny, które były już na kwalifikacji, powiedzcie mi bo mam stresa już pomału ;) Jak będę na tej kwalifikacji i zapytają mnie czemu mam mieć cc, to mam powiedzieć normalnie, bo chcę? ;)

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (45 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?