swissmed poród 2013

cd wątku o swissmed ;) tym razem 2013 ;)

wcześniejszy:
http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2012-t399146,1,16.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: zamknięcie porodówki w Swissmedzie???

to niech przedłuża do maja:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kobietki ja mowilam,ze w kwietniu moge rodzic to polozna mowila,ze zapraszaja wiec mysle,ze kwiecien bedzie jeszcze otwarte...

no tak, bo w państwowym krwotoki się nie zdarzają, kobiety znieczulenie dostają jak tylko przekroczą próg porodówki, a o popękaniu nikt nigdy nie słyszał ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jedna po złym łyżeczkowaniu miała krwotok wewnętrzny, jedna zapłaciła 6tys. za znieczulenie którego nie dostała, bo najpierw zbyt małe rozwarcie, potem nie było anestezjologa.. Kolejnej nie rozcięli i popękała tak, że miała długą rekonwalescencję i zszywali ją ponownie po 2msc. Po porodzie zabrali dziecko, żeby odpoczęła, a dziecko nakarmili modyfikowanym i dziewczyna nie pobudziła laktacji (mimo że bardzo chciała karmić piersią). Nie znam zadowolonej osoby ze Sweesmedu, chociaż słyszałam że cc potrafią robić. Polecam poród w państwowym szpitalu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jakie problemy miały koleżanki?

koniecznie....podpytaj, chociaż jak info od lekarza tam pracującego...to chyba niestety prawda.

I całe szczęście że zamykają, bo 3 moje koleżanki tam rodziły i wszystkie 3 miały problemy z samym porodem lub po porodzie. Sweesmed potrafi zaoferować jedynie pyszne obiadki, opiekę nad nowonarodzonym dzieckiem, łazienkę w pokoju i nic więcej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

oj to slabo,bo bardzo sie nastawilam juz na porod w swissmedzie.a bede rodzic pod koniec czerwca... zadzwonie jutro tam i zobaczymy co powiedza.

W naszym wątku ciążowym (maj czerwiec 2014) odezwała się dziewczyna, która chodzi do lekarza pracującego w Swissmedzie. Twierdzi on, że za 2-3 m-ce zamykają na 100%.

zamknięcie porodówki w Swissmedzie???

Witam, mam pytanie: czy ktoś coś wie na temat zamknięcia porodówki w Swissmedzie za około 2/3 miesiące? Na różnych forach chodzą takie plotki i generalnie chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś może posiada konkretne informacje.

Re: swissmed poród 2013

happymum USPOKOILAS MNIE :))))))))))))))) dziękuje!

Rozmawiałam tam z polozna, to mowila ze nie bedzie problemu jesli nie mam bialka w moczu i czuje sie dobrze no i jesli mam zaswiadczenie- a takie posiadam:)

pojade tam za 2-3 tygodnie i wtedy sie wypytam dokladnie.

jesli mi odmowia, to wpadne w panikę wszech wszech wszech czasów;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewuszki ja rodziłam w grudniu ale ciągle was podczytuję :) co do nadciśnienia u mamy to dla nich nie problem...mi wyszło nadciśnienie wg nich i miałam CC i nikt z nadciśnienia nie robił problemu...dziwi się tylko że mój ginekolog mojego wysokiego ciśnienie nie uważał za nadciśnienie i nie dał mi nic na zbicie...
Co do miejsc to owszem mają 7 :) ja rodziłam w grudniu i było przeludnienie :D było nas ponad 7 :D w razie potrzeby mają sale na którą przywożą dodatkowe 2 łóżka i jest ok :) nikogo nie odeślą jeśli miał umówioną cc lub zaczęła się akcja porodowa porodu SN :) więc nie martwcie się :) i limitu chyba dziennego nie mają...wiem że w dniu w którym rodziłam były dwa poródy SN i 4 lub 5 cesarek :) więc spokojnie...a planowane mieli 2...reszta to przypadki nagłe :) więc nie stresujcie się

rozmowa jest ok. 37 ego tygodnia, ale mysle, ze nie ma problemu, zeby podejsc na oddzial, zawolaja lekarza i porozmawiac jak to widzi, wtedy masz jasnosc, czy tu czekasz czy szukasz innej alternatywy.

A to się nie martwie :)
Dziecko rozwija się dobrze, ja tez w normie.
Ale CC chce miec i ciesze sie,ze mam to zaswiadczenie po jednak podczas porodu SN moze roznie z tym cisnieniem byc.
Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz :)

Mam nadzieje,ze sie załapie na porod tam.. :)

pytalam o cukrzyce, wiec bo tutaj Forumka ma. ogolnie z tego, co sie dowiedzialam, to jesli jestes pod kontrola, unormowana lekami to nie powinno byc problemu. jesli lekarz na rozmowie ma watpliwosci to proszę o konsultacje swojego specjaliste- przynoszisz badania. oni bardziej unikaja przypadkow patologii ciazy, gdy wiedza, ze dziecko musieliby wiezc, wtedy polecaja zaspe i kliniczna, co moim zdaniem dobrze swiadczy. po pierwsze nikt nie chce miec problemu, chca by dziecko bylo bardziej bezpieczne, a nie branie kasy, zeby wziac.

z tego co mowili , jesli maja pojedyncze pacjentki, to kladą je osobno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aga czy to prawda,ze oni biorą tylko zdrowe pacjentki? wiesz cos moze? :)
ja mam nadcisinienie i się martwie,ze mnie z tego powodu nie przyjmą..

a tak to 17 marca mam spotkanie z lekarzem ale do tego czasu pewnie bede sie stresowac :)

jestem w szoku, bo podobno w wiekszosci kobiety sa same na sali, a tu przepelnienie... : )

ale jak bylam tam 2 tygodnie temu to o remoncie nic nie mowili, a mowilam ze byc moze bedzie to kwiecien.

pewnie jakis limit maja. miejsc jest 7, porodów ok 30 w miesiącu. zwykle trzymaja 2-3 dni, chyba, że zółtaczka. ktg pewnie w piatek to dam znac.

koniec maja

asku_85 na kiedy masz termin?

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...