swissmed poród 2013

cd wątku o swissmed ;) tym razem 2013 ;)

wcześniejszy:
http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2012-t399146,1,16.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: swissmed poród 2013

Jakie artykuły higieniczne trzeba zabrać do swiss? Pieluszki i środki czystości podobno mają - jakiej firmy?

Kincia, ogólnie mogłabyś opisać pobyt w szpitalu - co Ci się podobało, co mniej :)

Wybrałam się tam dzisiaj koło południa i było tyle kobiet, że masakra! Jedna rodząca, jedna z plamieniami, 3 na ktg :D Spróbuję w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że taki ruch na ip to nie norma u nich ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak skąd wiesz ? :P
poród był super,nie żałuję ani złotówki wydanej!!
co prawda bardzo chciałam urodzić naturalnie ,ale się nie dało i cc :(
jednak lekarze znają się na rzeczy i dzięki nim nasza córeczka jest cała i zdrowa!! mogę im tylko za to dziękować do końca życia ,bo mogło skończyć się inaczej.
Jeśli ktoś się waha nad swiss ,to niech się nie waha ! wiem co mówię :)
jeśli macie jakieś pytania ,to chętnie odpowiem :) bo jeszcze jestem "świeża" :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej mamusie :)

czy króraś z Was ma termin na kwiecień?
ja na 99% rodzę właśnie tam o ile moja mala mnie nie zaskoczy wcześniej :)

pozdrawiam

Kincia czy juz od wczoraj "Mamujesz"?

No niestety przez zwlekanie z cc slyszymy co się dzieje:( Tak kas te rzeczy są wszystkie

1) Przeczytałam na stronie swissmedu: Za dodatkową opłatą istnieje możliwość założenia śródoperacyjnie (przy cięciach cesarskich i operacjach ginekologicznych) żelu przeciw zrostom Hyalobarrier.
o co kaman? ktoś korzystał?

2) Kilka dni temu, któras z Was zapytała o szczepienie po porodzie dla dziecka. Czy wszystko przebiega tak jak w państwowym szpitalu typu: badanie słuchu, szczepienia, vit. K, itd...... ?

Witam się, podczytuję wątek od kilku dni. Lekko irytują mnie wypowiedzi, że "za te pieniądze wolałabym kupić coś dziecku". Ale czy wybierając poród w Swissmedzie nie sprawiamy "podwójnego" prezentu? Sobie i temu maluchowi, który się jeszcze nie narodził? Bo spokój, poczucie komfortu, bezpieczeństwa przez samą matkę, ale ojca również (nie zapominajmy i o nim) nie jest przecież bez wpływu na tego malucha, który ma przywita świat...
Pierwotnie optowałam za szpitalem na NFZ, ale im dłużej chodzę do szkoły rodzenia, im dłużej czytam i słucham... tym bardziej jestem pewna, że Swissmed jest słusznym wyborem.
I zauważyłam w całej dyskusji jedną prawidłowość. Te kobiety, które urodziły bezproblemowo na NFZ, uważają taki wydatek za fanaberię. Te, które miały poważne przejścia z powodu chociażby ociągania się z cc, teraz dałyby każde pieniądze, by takich chwil nie przeżyć.
Pozdrawiam serdecznie cały wątek!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

lekarzy jest kilku, celować w dyzur koknretnego jest trudno. to, ze zaplace to nie znaczy, ze mojemu Dziecku zabraknie na cos innego. u nas akurat skladamy sie my, moi Rodzice i Tesciowie i to Oni bardziej mnie namówili niż ja chcialam na poczatku - bylam od poczatku za kliniczna- przewazyli studenci i brak bezpośrednich odwiedzin oraz duze ryzyko odeslania mnie.

nie oceniajmy tak łatwo czyich wyborów dziewczyny- że ktoś jest zmanierowany albo lękliwy, albo, że ma kupe kasy i nie wie co z nią robic. to tak jak jeden kupi leksusa, a inny opla i kazdy jest szczesliwy z tego, co ma, bo kazdy ma inne mozliwosci i oczekiwania, a poród to jedna z najbardziej indywidualnych decyzji i nieuczestniczącym nic do tego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja obstawiam, że szulc się po prostu zmienił - jego beznadziejne opinie są właśnie sprzed kilku lat, ja uważam, ze to najmilszy lekarz do jakiego dane mi było chodzić, no i bardzo dokładny przede wszystkim.

Ale rozumiem, że ktoś się mógł do niego uprzedzić kiedyś.

TO tak jak np dr Niedźwiecka - nie ważne jak dobre opinie by się pojawiły na jej temat ja bym do babsztyla nie wróciła za żadne skarby :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W moim przypadku to nie były humory, bo nie był niemiły... chodziło o coś innego. Ale to było 4 lata temu, więc może się zmienił... Nie wiem.

Kilkakrotnie miałam z Szulcem do czynienia i był miły. Znajoma która miała w Swiss operację stwierdziła, że to najmilszy lekarz na ginekologii.
Może ma humory? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

no ja swoich przeżyć nie będę opowiadała :)

skrajne opinie ma ten lekarz jak tak czytam Was.

lepiej uciekaj na zaspe, swietne polozne i w trakcie porodu i przed, a za te 6tys kup lepiej co dla maluszka.... A Szulc to d*pek, i nigdy nie zmienie zdania. w mojej pierwszej ciazy traktowal mnie jak gowniare ktora nie wie z kim zaszla, glupie zarty i teksty, a bylam wtedy mezatka ktora miala 21 lat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może można wtedy skorzystać z tej mitycznej sali do porodów w wodzie albo bez problemów dają zzo ;)

Też nad tym się zastanawiałam :)

a poród jak sie nie jest ubezpieczonym to wtedy 3 tys. wiem, ze nawet jak ktos nie ma ubezpieczenia, a jest Polką to poród musza przyjac gratis.

trzymam diete i poziom cukru wtedy jest w normie, nie przyjmuję na to żadnych leków. dzięki za odpowiedz :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aśku, jak masz uregulowaną cukrzyce ciążową lub nawet przedciążowo to nie jest problem. moga ewentualnie poprosić specjaliste o konsultacje.

Lubicie zagadki;-)?

Szpital Wojewódzki wprowadził od kilku dni tzw. cennik usług zewnętrznych. Można sobie u nich za pieniądze wyciąć wyrostek czy dać usunąć ciało obce z nosa albo ...urodzić naturalnie za 3 000 zł. Powiedzcie mi, czym będzie się różnił poród naturalny pacjentki z NFZ od pacjentki za 3 tysiące? Nie kumam. O ile wiele zabiegów to kwestia czasu - im szybciej, tym lepiej i nie będzie się czekać. Ale poród? Nie przyspieszy się go chyba za pieniądze? Że położna się szerzej uśmiechnie? Bo przecież i sprzęt ten sam, i personel, i procedury... Ot, i zagadka;-)

http://copernicus.gda.pl/wp-content/uploads/2014/01/cennik.pdf

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...