swojskie wędliny

Czy wiecie może, gdzie mozna dostać swojskie wędliny bez konserwantów itp? Kiełbaskę prawdziwą. Chciałabym na Święta kupić. Znalazłam Śnieżkę z Perlina. Może znacie coś jeszcze? Najlepiej też z dowozem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: swojskie wędliny

za żukowem w takiej restauracji facecik sprzedaje domowe wyroby godne polecenia ;) niestety nie pamiętam dokładnie gdzie to było ;/

Ja mogę tylko polecić śnieżkę, zamawiałam od nich jedynie nabiał ale warto.

zapewne chodziło Ci o restaurację w Wyczechowie, za Borczem..., potwierdzam, wędliny są ale nie wiem na ile "swojskie" bez ulepszaczy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

SzafaPoli raczej chodziło o restaurację u Szadegow Borkowie od razu za Żukowem, pyszne wędliny, wiem że można je też zamówić i odebrać w trójmieście, naprawdę smaczne :)

rolmięs - można zamówić kurierem/chłodnią

Właśnie w Wyczechowie moja teściowa tam zawsze kupuje i nas częstowała to muszę przyznać że pyszne i swojskie bo teść zna tych ludzi i od niego.

knajpa "u szadego" faktycznie sprzedaje swojskie wędliny i garmaż.
jeszcze z rok temu mieli swoje stoisko / bar w selgrosie, na prawo od wejścia.
ale warto pojechać za żukowo (droga na kartuzy, po prawej stronie) i podpytać na miejscu. poza tym, naprawdę podawali świetne żarcie. kiedyś jadałam tam regularnie. wystarczy pojechać w niedzielę w porze obiadowej. przewalają się tam wtedy całe rodziny lokalesów ubranych kościołowo :)
swojski klimat :)

dzięki :)

Polecam wędliny i ryby własnego wyboru w Gościncu dla Przyjaciół Kleszczewie,to akurat 4 km ode mnie więc często kupuję wędliny ich roboty,pierogi,pstrągi.Kiełbasy,schaby,karkówki,pasztety,wszystko b.dobre.Polecam.

W internecie! Tutaj - https://paczkazrusiborza.pl/produkt/kielbasa-swojska-z-rusiborza-030-kg/ jest pyszna kiełbasa wiejska, naprawdę zupełnie jak taka zrobiona w domu :)

A sprawdzalas zielony rynek albo rynek we wrzeszczu?

aktualnie nie ma żadnego problemu żeby kupić prawdziwe swojskie wyroby, nawet z dostawą do domu https://sklep.krakowiacyigorale.pl/

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...