szal z trenem...?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
pomocy...widziałam zdjęcie panny młodej, która na ramionach miała biały szal przy szyi spięty jakby białą różą, szal z tyłu był tak szeroki, że tworzył długi tren....niestety fotę widziałam w necie przy okazji innych poszukiwań i nie mogę go już odnaleźć nie mogę też nigdzie znaleźć takiego cuda. Czy ktoś ma może jakieś namiary lub posiada szal i chce go odsprzedać? :):)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szal z trenem...?

Poszukaj na allegro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chodzi o coś takiego?

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us

Może to wyglądać ciekawie:) Możnaby też pomyśleć o czymś w rodzaju peleryny, ale w niej może być za ciepło. Zależy kiedy masz ślub i z czego taki szal lub peleryna byłaby zrobiona.

hm na dole właśnie o to chodzi, ale u góry bardziej zakrywało ramiona...ślub 18n czerwca więc liczę na ciepły dzień :) niestety na allegro nic takiego nie znalazłam :(

Suzi, jeśli szal miałby bardziej zakrywać ramiona, to chyba stałby się a'la pelerynką. Pewnie wyglądałoby prześlicznie, zwłaszcza, jeśli przy ramionach byłby dość luźno przymocowany z obu stron, i odsłaniałby kawałek pleców (a nie zawiązany blisko przy szyi). Jednak tak się zastanawiam, czy w czerwcu nie wyglądałby dziwnie. Mogłoby Ci być w nim za gorąco a nie ma nic gorszego niż spocona panna młoda;) Mógłby też być wykonany z czegoś delikatnego, przezroczystego, tylko wtedy przypominałby dziwacznie przypięty welon... A nie chciałabyś welonu ciągnącego się po ziemi?:)

Znalazłam coś takiego
image

Tu masz suknie z takim szalem, coś a'la skrzydła - nawet ciekawe, ale chyba nie do końca o to chodzi :P

image

paquerette - widzę że myślimy podobnie, ja też widzę takie wyjście, mówiąc o "pelerynce"... ale nie wiem czy to by fajnie wyglądało bez wiatru podwiewającego od spodu. Czy o takie coś chodziło naszej koleżance? Może najlepiej by było udać się do salonów w których szyją suknie i popytać panie czy kiedyś szyły coś podobnego lub jak sobie wyobrażają takie rozwiązanie?

http://classifieds.weddingbee.com/topic/pronovias-veil-bolero

a może cos takiego?

eh dzieki dziewczyny za pomoc ;) chyba macie rację że może to troszkę dziwnie wygladać....fajne są sukienki z takim szalem jak wklejowe wyżej, ale niestety sukienka już jest ;) chyba pozostaje jednak długi welon :):)

"niestety"?? pokaż suknię, jestem ciekawa co wybrałaś i na jaki tren się zdecydujesz:)

niestety bo żałuję troszkę, że jednak bez trenu a stety bo jednak jest piękna :) fotki jeszcze nie mam, ale sunknia jest baaardzo klasyczna, litera A na kole, dekold serduszko, posiada niewielkie koronkowe zdobienie na dekoldzie i kwiatek z boku :) i oczywiście biała :)

http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=2.fada

Loca - ale czad! Ciekawe, czy jest opcja odpięcia tego szala po ceremonii w kościele. Super to wygląda, ale myślę że pasuje dość szczupłym i wysokim dziewczynom i w wąskiej sukience, czyli tak jak na zdjęciu z madonny. Coś niesamowitego - musi robić świetne wrażenie:)

mi pasuje;p ale w naszej gdyńskiej Madonnie chyba jej nie mają:) a za sprowadzenie życzą sobie 150zł

ale przy takiej sukni to chyba trzeba zrezygnować z trenu. Przynajmniej ja nie umiem sobie tego wyobrazić:)

Też tak myślę. Ale ta pelerynka jest tak zjawiskowa, że na jakikolwiek tren i tak nikt by nie zwrócił uwagi. Zastanawiam się czy nie wyglądałoby fajnie, gdyby brzeżek pelerynki został wykończony elegancką koronką.

cudo :):) szkoda, że osobno takich nie sprzedają ;)

Myślę, że śmiało można by się pokusić o poproszenie krawcowej, by takie coś uszyła.

Pelerynka zamiast przyczepiona do haftu czy co to tam jest z przodu, mogła by być przyczepiona w ten sam sposób tylko może czymś w rodzaju broszki??? takiej dużej??? Po kościele szal odpinamy i przypinamy z powrotem tylko samą broszkę. Pokazuje się piękny dekolt. Co wy na to???

dziewczyna ma do odsprzedania kieckę: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/pronovias-hiedra-rozmiar-3638-z-madonny-w-gdyni-ogl3558300.html . Tak trafiłam przeglądając dla siebie :)

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...