szkoła pływania Dzidziuś

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
udało mi się zapisać synka (7 m-cy)na zajęcia w szkole na Chełmie i mam prośbę do mam,które tam chodzą ze swoimi szkrabami,napiszcie praktyczne porady,jak się przygotować do zajęć,co warto ze sobą zabrać-dla siebie i dla maluszka,jak wyglądają szatnie,czy można i czy warto mieć kogoś do pomocy (np.w szatni) itp.Dzięki :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szkoła pływania Dzidziuś

Petra, nam sie tez udało:) I tez dołaczam sie do pytania:)

Hej dziewczyny to ja dołączam do grona szczęśliwych mam, którym udało sie zapisać na basen :) W jakie dni będziecie chodzic?

My sobota:)

Mam też się udało na sobotę do grupy początkującej :)

super!!!!!!!!a wysłali do was 2 maila? z ta propozycaja do Gdynia na grupy?

no własnie dostalam tego e mail i sie lekko wkurzyłam :/ wrrr, niewiem co o tym mysleć. Bo w końcu chciałam do gdańska a nie do gdyni. Jestem zła

Jolka, ale to chyba maila jakis dla chetnych w Gdyni> Kurcze, nie wiem sama, ale mi sie wydaje, ze skoro zapisy byly to po co by zmieniaLI?

z tego e maila wynika że dodatkowa grupa z gdanska miała by jezdzic do gdyni, bo za duzo chetnych nowych klientów i niechca pozbywac sie starych własnie na rzecz nowych. ja tak wynioskowałam. Jutro bede pisac e maila

Jolcia,juz napisalam i dzwonilam:)Cytuje maila:
Witam,
Poprzedni mail jest skierowany wyłącznie do osób z list rezerwowych. Oczywiście osoby , które otrzymały miejsca na listach podstawowych nadal na nich są. Wszystkie informacje z maila zwrotnego , którego otrzymaliście Państwo po dokonaniu rezerwacji są wiążące.
Pozdrawiam serdecznie
Agata Marzec

P.s Takze badz spokojna, i ja tez- jestesmynadalna liscie*******

Oki, to super :). serdeczne dzięki za informacje.

my kończymy właśnie kurs podstawowy. po pierwsze radzę malucha oswoić z prysznicem i wodą o temp. 32 stopni. co do szatni, ja korzystam z rodzinnej, gdyż jest to wygodniejsze: ja się ubieram, a mąż malucha. co potrzebne i praktyczne porady dostaniecie na karteczce przy wykupywaniu karnetów.

Lemka mam pytanko, orientujesz się czy jest możliwość aby weszła druga osoba z nami na zajęcia?

są tylko 3 zajęcia, kiedy mogą wejść dodatkowe osoby np. aby porobić zdjęcia. oczywiście nie do basenu ;)

dostaniecie rozpiskę, na której będą 3 daty, kiedy mogą wejść dodatkowe osoby.

Lemka dziekuję za info :)

My też będziemy chodzić w sobotę na początkujące niemowlaki:-) czyli Lemko,tata może być w szatni nawet jeśli nie uczestniczy w zajęciach? bo zastanawiam się,co robią dzieciaki,jak mamy biorą prysznic przed czy po zajęciach, może warto mieć z sobą fotelik samochodowy,tylko czy gdzieś tam w prysznicowej strefie to nie zamoknie? :-)takie tam dylematy przed pierwszymi zajęciami :-)

dziecko też bierze prysznic razem z mamą. do szatni rodzinnej może wejść tata. jeżeli masz dziecko niechodzące to spokojnie poradzisz sobie sama w szatni rodzinnej, fotelik nie zamoknie.

tfu, poradzisz sobie sama w szatni damskiej miało być ;)

i ja dołączam do grona mam którym udalo sie zapisać pociechę do szkołki dla niemowlaków:) może jak tak dalej pójdzie to zbierze się tutaj cała szczęśliwa 12;) ile Wasze dzieci będą miały miesięcy jak zaczną się zajęcia? moja córcia równo 6 miesięcy, a Wasze?pozdrawiam

Nasz skonczy 5 miesiecy:)

Moja Julka bedzie mieć 6,5 m-ca :)

to mój Przemek na razie najstarszy,będzie miał prawie 8 m-cy. Poprzednio nie udało nam się zapisać.To ile już mamy tu na forum sobotnich dzieciaczków, chyba 5 :-)

a nie, na razie 4

dokładnie 4 :)

Mi niestety nie udało sie wpisać na liste podstawową, bo w trakcie wysyłania formularza były linie przeciązone :( Ale na całe szczeście zaproponowali mi dodatkowe zajęcia w Gdyni. No cóż - będziemy dojeżdżać.
Myslałam równiez o Aqua Parku, tam tez jest grupa pływaków - niemowlaków. Wiecie coś na temat Aqua parku? Czy fajnie?
Pozdrawiam szczęśliwe mamy, które sie dostały:)))

My jeździmy do Gdyni, ale do hotelu Gdynia. Bardzo nam się podoba bo oboje rodziców może wejść bez problemu na każde zajęcia. W przebieralni są przewijaki i kojec oraz jest tam bardzo cieplutko. No i zajęcia kosztują 16 zł + jeśli ktoś nie ma pieluszka 2,50. Zjęcia trwają 30 min prowadz je bardzo sympatyczna dziewczyna. Nie ma tam żadnych zapisów jak w na Chełmie, przychodzisz kiedy chcesz i żadne zajęcia Ci nie przepadają. Aktualnie namoją godzinę jest pięcioro dzieci z rodzicem.
Zajęcia są prowadzona w dużym basenie. Woda jest bardzo ciepła ok 32 st.C
Pozdrawiam :)

My kontynuujemy kurs u Dzidziusia wlasnie w Gdyni. Szatnie cuz pamietaja pewnie jeszcze Gierka ale sa dostosowane do potrzeb rodzica z dzieciatkiem. Woda w basenie w nieznacznym stopniu chlorowana (podobno ozonowana), ciepla. Zajecia prowadzone swietnie. Bez wzgledu na to gdzie pojdziecie na pewno warto! Ja z wlasnego doswiadczenia polecam Dzidziusia!

Jak pisałam dane to za pierwszym razem wyskoczył błąd czyli przeciążenie a za drugim razem już poszło. Ale jak to mówią głupi ma zawsze szczęście - nie obrażają nikogo :)

As, my chodzimy do niemowlaków do Aquaparku. Nam się bardzo podoba, chociaż godzina trochę zabójcza, bo niedziela 8:30. Poza tym jest szatnia rodzinna z przewijakami i łóżeczkiem, fajni i kompetentni instruktorzy. Tylko cena trochę wysoka, słyszałam, że podobno tam jest najdrożej.

kamila, a możesz coś więcej napisać?
Basen chlorowany, tak?
W jakim wieku są dzieciaki?
Potrzebne jakieś formalności? (np zaświadczenie od pediatry?)
Jak wyglądają zajęcia? jak liczna może być grupa max?
Piszesz, że można przyjść kiedy się chce? A co gdy chętnych będzie za dużo?
Cały basen jest dla dzieci?
Jeden rodzic z bąblem w basenie, a drugi?
Szatnie są rodzinne? Co z dzieckiem, gdy mama bierze prysznic?

Tam jest tylko jeden duzy basen gdzie na innych torach pływają inni ludzie z dziećmi. Z bobasami jest zajęty cały jeden tor. Moja Zuzia jest najstarsza a są dzieci już w 4 i 5 miesiącu. Ode mnie nikt nie chciał zaświadczenia i nie musiałam nic wypełniać. Nie wiem ile najwięcej może być osób na zajęciach. Jak ja przyszłam to pani wiedziała że jestem nowa bo reszta chodzi znacznie dłużej. W tej chwili jest nas pięcioro.Drugi rodzic siedzi na ławce bądź pływa na torze obok. A gdy mama bierze prysznic to z dzieckiem jest tata lub inny opiekun

ile kosztuje taki basen z bobaskiem

Czy któraś z mamy, która będzie chodzić na Chełm nie orientuje się czy basen jest w okolicach pętli tramwajowej? Ja przez blisko 30 lat życia w gdańsku tylko kilka razy byłam na Chełmie ogólnie nie przepadam za tą dzielnicą. My będziemy dojeżdżać tramwajem ale dla chcącego niema nic trudnego :)

myślałam że basen jest bardziej w głąb chełmu a tu okazało się bliziuteńko :). A poza tym to Julka ma już zaliczoną wizytę pod prysznicem w domu :).

i jak się pdoobało mamom na basenie?my byłyśmy bardzo zadowolone, nasza Pola grzecnziutka i zachwycona basenem. A jak Wasze wrażenia?pozdrawiamy

nam super. Ja byłam bardziej pod wrażeniem raczej zachowania Julki niż ona pobytem w basenie. Troszeczkę pod koniec zaczęła marudzić bo chciała cyca. Ale szybko się uspokoiła jak było nowe ćwiczenie. Ale po basenie w szatni cyc na całego koniecznie :)

Nam sie super podobało:)rewelacja!Synek zaskoczony na początku ale potem było ok...Smieszyła mnie ta reakcja łańcuszkowa-jeden dzidzion zaczął płakać to za nim jak w kolejce wszytskie:)hehe...
Bardzo szybko czas płynie...nie wiedziałam, ze to już koniec, jak pani kazała się żegnącv.
Jolcia, oj Jula jak dorwała cycka to aż się uszy trzesly, a nasz Jasiek na herbatce długo nie wytrzymał, w aucie było ogólne karmienie;)

po basenie myślałam że pośpi. wyszliśmy z budynku zasnęła, w tramwaju spała dojechaliśmy do domu śpi, wniosłam śpiąca do domu, położyłam w łóżeczku po kilku minutach oczy otwarte i koniec spania do 21. ogółem spała zaledwie 50 min, hehe

Inne tematy z forum

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (6 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?