Re: szlachetna paczka
White_rabbit, doskonale Cię rozumiem. Też miałam takie obawy. Chciałam początkowo pomóc rodzinie, która miała bardzo duże potrzeby, w tym właśnie pralkę. Oczywiście nie stać by mnie było na samodzielne zorganizowanie pomocy, więc napisałam tu na forum, czy ktoś nie zechciałby ze mną zorganizować paczki. Uzbierała się spora grupka dziewczyn chętnych do pomocy, pralkę używaną w dobrym stanie można kupić już od 300zł, więc na kilka osób nie jest to taki duży koszt. No ale zanim się umówiłyśmy z dziewczynami, rodzinę, o której myślałam, wybrał już kto inny, więc zorganizowałyśmy pomoc dla innej rodziny:).
Warto więc poszukać osób chętnych do pomocy, w końcu razem możemy więcej!:) Ze mną robiło paczkę około 8 osób i ostatecznie miałam 11 kartonów:). Poza tym myślę, że te osoby ucieszą się tak naprawdę z każdej pomocy. No ale rozumiem Twoje obawy, wybierając rodzinę, nie chcesz pozbawić jej jednocześnie szansy na kosztowny prezent, który być może mógłby zorganizować kto inny, czułam to samo. Może masz znajomych, którzy chcieliby zorganizować z Tobą paczkę? A może ktoś z forum chciałby jeszcze dołączyć?
0
0