szukam dobrego dietetyka- hashimoto

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Jak w temacie. Najlepiej z Gdańska. Może macie kogoś godnego polecenie. Zależy mi na wprowadzeniu diety bezglutenowej. Dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szukam dobrego dietetyka- hashimoto

Dopóki nie zaczniesz diety pod kontrolą specjalisty, może spróbuj wprowadzić witaminę D3. U mnie stało się coś dziwnego. W usg tarczycy od kilku lat mam rozpoznanie "obraz jak w immunotyreopatii", w styczniu Anty tg wynosiło 148 i endokrynolog stwierdziła, że wszystko zmierza w kierunku Hashimoto. Ponieważ TSH i ft4 są w normie, do tej pory nie biorę hormonów. Zrobiłam przeciwciała w listopadzie i spadły do 25,52! Lekarka była trochę zaskoczona, ale stwierdziła, że jest bardzo dobrze. Nie pomyślałam, by powiedzieć, że od lutego biorę w związku z osteoporozą właśnie D3, a w internecie znalazłam informację, że D3 może mieć duże znaczenie przy Hashimoto.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też sporo czytałam o wit. D3 i pozytywnych skutkach jej zażywania. Nic jednak lekarz mi nie wspominał o ewentualnej jej suplementacji. Wizyty wyglądają niestety tendencyjnie- nie ma pytań, to lekarz nie sam nie nakreśli obrazu. A wiadomo, że trudno pytać, gdy jest się nowym i zielonym w temacie. Sama więc buszuję i szukam inf. a na następną wizytę idę z kartką. Powiedz mi al, czy w związku z hashi lekarz zlecał ci jakieś dodatkowe badania. Ja miałam TSH, FT3,4 i usg.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dodatkowo miałam, tak jak wspominałam, przeciwciała anty TG norma jest < 115. Więc jak widzisz, pierwszy raz było sporo powyżej, a po zażywaniu D3 raptownie poleciały w dół. Mnie też nic lekarka nie mówiła o witaminie, przypadkowo znalazłam później w internecie ( gdy już zażywałam na osteoporozę ;). Na następną wizytę idę w maju i mam na razie zlecone tylko usg w celu sprawdzenia progresji guzków. ..
Z wagą np. nie mam problemów. Niedługo idę do reumatologa po kolejną receptę, więc może jej się dopytam

Serdecznie polecam http://tkjk.pl/gdzie-znalezc-w-krakowie-dobrego-dietetyka/ dobry krok z mojej strony.

Nie jedz glutenu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

prawda trza dobrej diety

odstawcie- mąkę, kluski, pierogi...chleb ciemni i jasny. Tak wszystko co jest z pszenicy i co ma gluten.
A ciemny chleb to biała mąka i karmel

Mniej jesc i zero glutenu...pszenicy

Pracuje nad formą z http://narzedzia-pm.pl/zalety-diet-pudelkowych-i-cateringow/ super specjalista.

Polecam na YouTube Jerzy Zięba Ukryte terapie cz.3 i 4
Metoda ~al jest jedną z nich. Wyjaśnienie w filmikach jak nas robią w konia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://jemzdrowo.pl/strona_glowna/

sama mam Hasimoto i niedoczynność. Od lat nie mogłam schudnąć a tu z pomocą Pani Agaty idzie w dół.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Umów się na spotkanie z http://daktylownia.pl/uniwersalne-zalecenia-od-dietetyka/ wykonuje świetną pracę.

Ja też mam Hashimoto i od kilku lat nie mogłam schudnąć. Z polecenia znajomej z pracy trafiłam na początku roku do pani Magdy Drażby poradnia sie nazywa Dieta na co dzień. Pani Magda bardzo mi pomogła. Schudłam 12 kg i czuję się o niebo lepiej. W diecie była bardzo mała ilość glutenu i mleka krowiego. Nie było cukrów prostych. Przepisy były super dobre i dzięki temu dzisiaj jem zupełnie inaczej niż kiedyś. Pani dietetyk cierpliwie wszystko tłumaczy i uczy. Szczerze polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja z pomocą pani Agnieszki ( przyjmuje w silowni przy loopis world) od stycznia schudlam 23 kg mając niedoczynnośc i haszi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

proszę podać adres

Hej, dzięki panu Robertowi z Fitdietetyk.pl schudłam 16 kg ( mając Hashimoto ) najadając się do syta na diecie bezglutenowej. Dieta była bardzo urozmaicona, smaczna i prosta w wykonaniu, w końcu coś poskutkowało :) .Polecam Pana Roberta, przyjmuje w Gdańsku al. Legionów 7.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziewczyny, również mam hashimoto. Waga stoi w miejscu jak zaczarowana, nawet nie drgnie. Powyższe Wasze posty wskazują, że z tą chorobą powinnyśmy nie jeść glutenu - czy to jest klucz do schudnięcia dla nas? Czy również powinnam zaprzestać jedzenia kefirów, maślanek,mleka, jogurtów, twarogu?
Czy jakieś jeszcze cenne wskazówki możecie przekazać innym zmagającym się z wagą& tą chorobą?

ale ktoś sobie reklamy robi :/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również mam hashimoto i waga u mnie też stała w miejscu. Od 1 lipca jestem na diecie rozpisanej przez dietetyka z wykluczeniem glutenu oraz laktozy; i w końcu waga zaczęła spadać, do dzisiaj już o 6 kg mniej :) Najważniejsze są regularne posiłki. Warto też zbadać poziom witaminy D3.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aleksandra Zyłowska Gdansk wrzeszcz 605-503-000

Witaj,

Od dawna współpracuję z Panem Dietetykiem, który jakiś czas temu otworzył swoją dzialalność. Specjalizuje się z diecie bezglutenowej. Jest mega profesjonalny i zna się na rzeczy + rozsądne ceny. Polecam gorąco, bo mnie naprawdę pomógł - jako jedyny! :)
(poradnia dietetyczna EatMeatDiet)

Endokrynolog Wam zalecił udanie się do dietetyka, bo to wszystko powiązane i z czegoś wynika, czy same ze względu na wagę chcecie? Ja mam haszi i niedoczynność i jestem chuda jak patyk. Też powinnam ingerować w swoją dietę czy olać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam p. Anetę Dylak. Przyjmuje w kilku punktach w 3mieście, w Gdańsku na Przymorzu. Można poczytać sobie pozytywne komentarze na znanylekarz

Ja serdecznie mogę polecić psychodietetyka z twojcel.eu , z Gdyni . Pomaga w razie zaburzeń ale tez jest dobry jesli chodzi o porady. Bardzo polecam !

Serdecznie polecam Panią dr. Karolinę Kuźbicką z Dietekspert.pl ! Bardzo dobra Pani dietetyk która pomoże we wprowadzeniu diety do Twojego życia :) Bardzo mi pomogła dieta od Pani Karoliny, schudłem 14 kg, czuję się zdrowy, silny i w końcu nabrałem dobrych nawyków żywieniowych !Polecam

Może nie do końca w temacie, ale w dość pokrewnym. Mam hashimoto i co prawda nie mam najmniejszych problemów z wagą, ale za to mam bardzo suchą skórę i często zaczerwienienia, krosty takie typowo alergiczne. Hormony mam już ustabilizowane, lekarka kazała mi brać również witaminę D oraz żelazo. Jednak skóra dalej taka sama. Czy hashimoto może wiązać się z alergiami? Ma ktoś takie problemy? Próbować na własną rękę coś odstawiać, eliminować i szukać przyczyny, czy lepiej pójść na badania? Ile czeka się na takowe z NFZ?

To podobno częsty problem. Ja przy hashi miałam dodatkowo atopowe zapalenie skóry, ale nie łączyłam tego z hashi. Ponieważ chciałam schudnąć poszłam do dietetyka. Po długim wywiadzie i 2 wizytach ustaliliśmy co i jak mam jeść. Nie dość że waga drgnęła to po miesiącu cera mi się poprawiła i nogi przestały swędzi. Jak jesteś zainteresowany to byłam u dr Rolf w Acai. Pozdro

W Warszawie??? To Trójmiejskie forum jeśli nie zauważyłaś

Jest w Warszawwy, ale ja korzystałam z wizyty on line. To takie dziwne?

Umów się na spotkanie http://brukselki.pl/pierwsza-wizyta-u-dietetyka-co-trzeba-wiedziec/ ułożył mi bardzo dobrą dietę.

Ja przyjmując eutyrox mialam strasznie suchą skórę...po odstawieniu - jak ręką odjął

a może sprawdź http://sports-med.pl ?
Żona kolegi miała problem z hashimoto i bardzo sobie chwaliła efekty współpracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

W gabinecie Projekt Zdrowie specjalizują się w układaniu diet dla osób z cukrzycą, hashimoto, alergiami pokarmowymi i innymi dolegliwościami. Mogę polecić Panią Martynę Nikel, przyjmuje w Wejherowie. Osoba kompetentna, otwarta, miła, wyrozumiała i przede wszystkim wspierająca. Tyle ma energii, że aż się człowiekowi udziela :) Dieta tworzona jest indywidualnie, pomiary są wykonywane, także pełna kontrola :) Ja mam podwyższony cholesterol, też zależało mi na tym, aby udać się do osoby doświadczonej, a nie do dietetyka który wskaże mi jakąś gotową dietę.

Małgorzata Kaczkan – schudłam z nią 13kg przy Hashimoto, za wysokiej prolaktynie. Obecnie jestem na najniższej dawce leku. Świetna osoba również prywatnie.

Osobiście polecam w Gdańsku Panią Anię Hołoweńko, która przyjmuje w gabinetach na kowalskiej. Diete zaplanuje uszyta na miarę, a nie sztampowo dla każdego to samo. Ja sobie bardzo chwalę
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kasia76 ja też byłam u mgr Kaczkan. Schudłam bardzo i w końcu zobaczyłam dwie kreski na teście ciążowym :D :D polecam

A ja polecam Panią Paulinę Borek - jest dietetykiem medycznym, z doktoratem. Jest nie dość że super specjalistą to jeszcze super człowiekiem. Jeśli chodzi o choroby to najlepiej isc do medycznego nie do zwyklego dietetyka, bo taki to czasem moze zaszkodzić, coś o tym wiem. Także polecam tę dietetyk. :)

Owszem dieta jest konieczna,ale ja polecam sprawdzić się na skanerze kwantowym, który w ciągu jednej minuty skanuje człowieka i określa 200 informacji o stanie zdrowia oraz jakie są braki mikroelementów i zagrożenia w poszczególnych organach naszego ciała. Jeżeli będzie Pani zainteresowana oraz może znajomi z różnymi problemami ze zdrowiem zapraszam o napisanie e-maila : zair50@interia .pl .Zapraszam również i zachęcam do skorzystania z tej metody bez ingerencji w nasze ciało bo naprawdę jest to skuteczna metoda badań a jednocześnie możliwość trafnego ustawienia diety i nie tylko.Zapraszam !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Temat dość stary i z gdańska to nie znam ale moze komus namiar do Warszawy sie przyda na super endokrynologa. Ja leczylam niedoczynność i hashi u dr Wojciecha Bika z kliniki Melitus.. Leczyl mnie tez w ciazy i jestem mu bardzo wdzieczna za fachowa opiekę

Warto olejek konopny stosować https://www.cbdworld.pl/pl/c/Olejki-CBD-5/210

a myślałaś o konsultacjach online? ja znam panią Beatę Ślebzak- Cebulę, która właśnie tak przyjmuje, korzystałam z jej pomocy właśnie przez internet i musze przyznać, że to bardzo wygodne było, wszystko bez wychodzenia z domu

Warto się skontaktować z http://fitnessshake.pl/co-oferuje-wspolczesna-poradnia-dietetyczna/ efekty widoczne gołym okiem.

Pani Faczynska jest bardzo dobrym dietetykiem przy takich przypadłosciach
https://dietetykkalisz.pl

Świetny fachowiec http://galopujacypancernik.pl/wizyta-u-dietetyka/ efekty zauważyłam natychmiast.

Z chęcią pomogę

Inne tematy z forum

Przedwczesny wytrysk (3 odpowiedzi)

Często mam tak, że jak poznam jakąś fajną laskę, dochodzi do czegoś więcej to mam duży problem z...

poszukiwany dobry ortopeda (20 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Impotencja (25 odpowiedzi)

Witam. Mam 35 lat. Od jakiegoś czasu mam duże problemy . Od 2 miesięcy nie jesteśmy tego w stanie...