szukam osób i 50+ do wspólnych wypraw rowerowych

Temat dostępny też na forum: Rowery
szukam osób w podobnej kondycji do wspólnych wypraw rowerowych.Chcę stworzyć grupę osób z Trójmiasta 50+,które lubią aktywny wypoczyneki i jazdę na rowerach.
zainteresowanych proszę o kontakt anamat12@wp.pl
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szukam osób i 50+ do wspólnych wypraw rowerowych

Wiek się zgadza, ale do czego ma być podobna kondycja?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

a, czy wiek 60+ zgadza się z 50+?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak dla mnie każdy xx+ obejmuje od xx do końca :)
Właściwie po wieku to można klasyfikować łatwo sportowców, robić kategorie, żeby dziadkowie też mieli z kim rywalizować, bo wiadomo - wydolność z wiekiem maleje.
Natomiast w jeździe rekreacyjnej, bardziej niż wiek liczy się styl jazdy, zdrowie i zapał. Czyli umawiając się raczej należy podawać dystanse, średnie prędkości, rodzaje drogi, czy częstotliwość postojów.
Rozumiem, że 50-latek nie ma o czym gadać na rowerze z 20-latką :), ale może też jechać dużo szybciej od niej i na rowerze ten aspekt jest ważniejszy.
O tyle mnie zdziwił ten wątek, że jedynym kryterium był wiek, jakby autorka basia bardziej chciała pogadać na ścieżce rowerowej, jednocześnie pedałując nieco, ale wtedy proponowałbym dodać coś o zapatrywaniach politycznych, bo inaczej pompka pójdzie w ruch :)
Ja raczej mało gadam w czasie jazdy, bo jak się z kimś już wybiorę, to jest to 30-latek i mogę wydyszeć najwyżej kilka słów. Ale jest dobrym kompanem do roweru, bo daje długie zmiany, pociągnie pod wiatr, a na górce poczeka. Twierdzi, że dobrze się mu jeździ ze mną, ja natomiast uważam, że mówi tak wyłącznie z powodu koneksji rodzinnych i nie wypada mu mówić inaczej :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jaka to jest kondycja? ile km?
i przede wszystkim - gdzie jeździć?
czy masz na myśli trójmiejskie ścieżki rowerowe czy wyprawy za miasto? bo to jednak różnica :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

cyt.: " szukam osób w podobnej kondycji do wspólnych wypraw rowerowych.Chcę stworzyć grupę osób z Trójmiasta 50+,które lubią aktywny wypoczyneki i jazdę na rowerach."
Jakiej kondycji ? fizycznej , finansowej , emocjonalnej ?
Oj może dałbym radę w któreś kategorii .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i co cieniasy:-))))) Temat umarł?
A ja dzisiaj sobie popedałowałem do Pruszcza Gdańskiego... Nic to, że ponad 30 w cieniu... 42 km nakręcone:-)))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2191 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....

Nowa Pólnica (3 odpowiedzi)

Budynek powstaje w części dzielnicy Jasień, gdzie pod ręką jest rozwinięta infrastruktura, której...

Jasieńskie Domy (6 odpowiedzi)

Osiedle domów znajduje się w jednym z najszybciej rozwijających się pod względem zabudowy...