Re: szukam zmian jak Wy wszyscy
Antyspołeczny
(12 lat temu)
To oczywiste że lubimy to co sprawia nam przyjemność, ale zawsze jest ku temu jakiś głębszy powód.
Ktoś może lubić znaczki, bo to takie małe dzieła sztuki, a każdy klaser jest jak galeria lub muzeum - pełne obrazów.
To co pojawia się na znaczkach nigdy nie jest przypadkowe Znaczki są zatem jak książki, opowiadają historię i uczą.
Ktoś może je jednak lubić, bo w jakiś sposób łączą się z jego dzieciństwem, przypominają mu dom, ojca lub dziadka który zaraził go tą pasją.
Znaczki mogą być też sposobem na uspokojenie myśli, odprężenie, na kontakt z bardzo specyficzną grupą ludzi (w której raczej nie spotka się ludzi z adhd).
To także jedno z nielicznych hobby w których włożone pieniądze są procentującą inwestycją.
Powodów może być wiele, tak jak w przykładzie z czytaniem książek lub tańczeniem. Taniec może być wolnością, sportem, wywoływać podziw, lub dawać sposobność do podrywu. W książkach, już ich tematyka definiuje szereg przyczyn, książki popularnonaukowe, beletrystyka, poezja - trzy gałęzie dla całkowicie odmiennych ludzi, kuszące całkiem innymi powodami.
Swojego tragicznego pisma (które mam i ja) nie musisz pokazywać w calutkim internecie;)
~:), to dobry argument.
Idealistko, a lubisz rozmawiać twarzą w twarz, czy tylko pisać?
Ciekawy jest też ten tytuł. Forma w jaki został ujęty.
Można by napisać "chce się zmienić" lub "zmieniam się", a "szukam zmian" brzmi bardzo intrygująco:)
Jakie to zmiany, których trzeba szukać i robią to wszyscy?
Pozdrawiam
PS: Nie jestem zbieraczem znaczków:P
0
0