oszust olx?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Wczoraj ktoś wystawil na olx wozek 2w1 i lozeczko chicco dostawka. Ceny bardzo atrakcyjne + negocjacja. Pisalysmy sms i teraz kontakt sie urwal. Dzis wozek mial o 11 stej zostac wyslany
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: oszust olx?

Telefon wylaczony. Nie wiem czy zostalam oszukana na 220zl

Kiedys grasował oszust na olx i wyłudzał kasę za wózek.
Tzn wózek był za darmo tylko trzeba było pokryć koszta przesyłki.
Sporo osób się nabrało w tym moja koleżanka.
Na olx to w sumie loteria. Nigdy nie wiadomo czy towar się dostanie.
Oby Twój sprzedawca był uczciwy i wysłał wózek.
A ogłoszenie nadal jest aktualne i widnieje na tym portalu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A i jeszcze co mogę Ci doradzić to może napisz z innego konta/maila wiadomość do sprzedawcy, że jesteś zainteresowana wózkiem i czy ogłoszenie jest aktualne.
Zobaczysz co odpisze i wtedy będziesz wiedziała czy uczciwy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pisała moja kolezanka sms ,ale nic nie odp bo tel wylaczony

Ogloszenie dalej widnieje

Sprawdzałam w internecie i nic o tym numerze konta nie bylo

Założeniem olx jest sprzedaż bezpośrednia, przestrzegają przed wysyłaniem pieniędzy. Nie odważyłaby i się kupić tam niczego droższego nieosobiscie. Proście o wystawienie na allegro.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie panikuj. Nie ma jeszcze 11 ;)

Tel może być wyłaczony z różnych przyczyn. Choćby takiej, że autor ogłoszenia właśnie wraca do domu i po drodze mu się bateria skończyła, albo jeszcze nie wstał po imprezie :)

Odpisała mi owa sprzedająca ,że paczka w sobotę została wysłana. Niestety nie doczekałam się potwierdzenia (zdjęcia) ,o ktore prosiłam. Widziałam ,że ogłoszenie zostało usunięte. Sprzedająca dodała nowe ogłoszenia dot. sprzedaży artykułów dziecięcych w równie okazyjnej cenie.

Jeśli paczka została wysłana w sobotę po południu to możliwe jest ,że na poniedziałek nie dojdzie. Myślę ,że jak jutro jej nie będzie to pewnie już wcale nie dojdzie..

Na olx bardzo dużo kupuję i sprzedaję. Człowiek bardzo by chciał i wierzy w to ,że inny również jest uczciwy.. Szkda ,że zaufałam i przelałam pieniadzę . Wiem ,że się nie powinno ,ale patrząc na to jak ja sprzedaję i ludzie mi ufają przelewając pieniądze...

Przelalam zaliczkę na wózek 500zl osoba twierdzi że pieniędzy nie dostała. Zrobiłam skan wysłałam jej na taki nr na jaki podała. .. kontakt się urwał...

A na jaki wozek? Kiedy?

Wiem że mineło trochę czasu ale znów osoba się ogłasza że sprzedaje wózki i nie jest to prawdą czy posiadają państwo do niej numer tel. nawet jak jest nie aktualny bardzo mi na tym zależy. Dziękuję
agata.affek.1973@gmail.com

takie rzeczy się zgłasza na policję!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwaga! oszustka na OLX! Przestrzegam wszystkich przed nieuczciwym sprzedawcą wystawiającym oferty na olx. Kobieta posiadająca ten numer konta: 28 2490 0005 0000 4000 6112 0886 sprzedaje odzież/buty, następnie wysyła w paczce zupełnie inny towar, a potem twierdzi, że wysłała to, co kupujący zamówił. Schemat działania zawsze jest ten sam. Sprzedaje, przedpłata na konto, a potem w paczce znajdujecie co innego. Taka osoba nie może zostać bezkarna, oszukuje ludzi na niewielkie pieniądze i myśli, że nikt tego nie zgłosi na policję.Nazwa użytkownika na olx to: Carrie Shop. Kobieta przedstawia się jako Monika M. z Warszawy. Ja zgłaszam sprawę na policję, jeśli Was też oszukała/okradła zgłoście to, niech nie pozostanie bezkarna. Kobieto, wstydź się!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wystarfczy wejść na http://jakitobank.pl/Konto/PL28249000050000400061120886 i zobaczyć czy to oszustka

Też zostałam oszukana przez tą kobietę. Uparcie twierdzi, że wysłała mi ten przedmiot, który kupiłam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Same jesteście sobie winne :)
Olx nie jest portalem aukcyjnym, a ogloszenia mozna wstawiać bez wiekszej weryfikacji danych...
Kto normalny wysyła w ciemno pieniądze?
Nawet jeżeli już to płaci się kartą, bo jest coś takiego jak funkcja chargeback... Jak oszukają to cofa się pieniądze.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

No popatrz dobrze ze istnieje taki dobry i mądry ktoś jak ty, który ostrzeże szkoda tylko ze po fakcie. Lepiej to zostawić dla siebie bo potem sam będziesz sobie winny :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Cóż... Głupota boli ;)
Jw. Same są sobie winne
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie to samo mnie spotkało Monika M
Carrie shop wysłała koszulkę za 50
Gr z lumpeksu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kupiłam u carrie shop sweter i jest dokładnie taki sam, jak w ofercie. Kontakt bez zarzutu, szybkie dostarczenie. Z tego, co usłyszałam, to jakaś niedoszła klientka, która chciała wymusić rabat, kiedy go nie dostała, rozpoczęła akcję czarnego Pr-u w internecie. Ewidentnie osoba jest niezrownoważona psychicznie, skoro chciało jej się tyle sił wkładać w oczernianie kogoś bo nie dostala zniżki, i robi to, od roku dodając komentarze - za każdym razem anonimowo... Proponuję, żeby jeśli ktoś faktycznie został oszukany, podał na siebie namiar i zweryfikujemy, jak wyglądała sytuacja i czy rzeczywiście "trafiła na policję". Z mojej strony, jak najbardziej polecam, wiem też że carrie shop wysyła towar za pobraniem, więc jeśli ktoś boi się ryzykować to oczywiście można wybrać taką opcję 
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (44 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Sikanie u pięciolatki (25 odpowiedzi)

Hej. Jestem mamą pięcioletniej Mai. Jest zdrową wesołą dziewczynką która niestety notorycznie...

Oszczędzanie pieniędzy (9 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam się jaki procent zarobków lub ile konkretnie przeznaczacie na oszczędności czy...