szycie sukni

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Słyszałam, że w Pruszczu Gdańskim szyją suknie, które po ślubie trzeba im zwrócic. Czy któras z Was słyszała cos na ten temat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szycie sukni

ja znalazlam salon w wejherowie - super sprawa - szyja Ci suknie jaka sobie wymarzysz i zaprojektujesz... na ciebie - czyli miara wzieta Twoja - placisz im 900 zl (chyba ze sa dodatki - bolerko, duzo koronki itp.. wtedy ciut drozej, ale niewiele) i po slubie, po wszystkich plenerach etc im ja oddajesz!!! to przeciez minej niz w wypozyczalni!! a w wypozyczalni masz suknie juz noszone, nie szyte na ciebie itd.. ja mam np nietypowa figure - nie dosc, ze jestem wysoka - 180 cm wzrostu, moje nogi maja 114 cm dlugosci (kazda;) ), rece tez odpowiednio dlugie, duzy biust (ponad mis. D) to jeszcze jestem raczej przy kosci - rozmiar mniej wiecej 44... (niestety to nie jest powod do dumy.. wiem... probuje cos z tym zrobic, ale... ach te slodycze... ;) )
mozna tam tez kupic teraz - do konca stycznia - uzywana suknie lub calkiem nowa od 300 do 800 zl zdaje mi sie...
no i jeszcze mozna wybrac opcje wypozyczenia( tez tak jakos tanio) lub uszycia na miare na wlasnosc (ze jej nie oddajesz po slubie) - takie szycie fajnej juz sukni to koszt rzedu 2000 zl (taka co w salonie firmowym kosztuje pewnie grubo ponad 3000 zl)
mama znalazla podobny salon w Gdyni na 3maja - dopiero sie tam wybieram, ale tam mozna tylko szyc lub wypozyczac (nie zostawia sie im po slubie).. ponoc bardzo bardzo duzy wybor i przemila, fachowa obsluga.. kobieta powiedziala mamie, ze najbardziej wypasiona, z wloskimi koronkami moze kosztowac do 2000 zl...
mozesz oczywiscie przyniesc zdjecie jakiejs suknie z katalogu i poprosic - ja chce taka ;)) tylko zaznaczam - ja w tym salonie w gdyni jeszcze nawet nie bylam...
salon w gdyni to natalia www.natalia.gdynia.pl (ale strone maja dosc uboga) a w wejherowie www.salonmagda.pl (tez lepiej sie tam wybrac osobiscie)
ja jeszcze nie postanowilam, ale chyba raczej bede szyla...(a do srody jeszcze nie bralam takiej opcji pod uwage!!!

Witam, rwoniez słyszałam dosc dobre opinie na temat salonu magda z Wejherowa, jestem tez zainteresowana umowilam sie nawet z Pania ktore była obecna na targach slubnych, bede u nich szyla sukienke do wypozyczenia, super sprawa.

Ja na Magdzie z Wejherowa się zawiodłam , miałam opcję na pierwsze wypożyczenie (nowej sukni ) a oni przerobili ja ze starej sukni , pozmieniali lekko fason spódnicy i zmienili na gorsecie hafty ( a po starych został klej na gorsecie) . Potem się zastanowiłam , że przecież jakby tak każdemu szyli nową , to gdzie by sie z tym wszystkim pomieścili w tej małej klitce. Ale Polak mądry po szkodzie.Pozdrawiam.

Dzieki za informacje. A żadna z Was nie słyszała o takim salonie w Pruszczu Gdańskim? Tam mają taniej, cena uszycia nowej sukni to 600 - 700zł. Tak słyszałam.

hmm wiem, ze w Pruszczu jest jakiś salon i nawet chyba wiem gdzie, ale nie mam pojęcia na jakich zasadach wypożyczają czy szyją suknie, poproszę mamę zeby tam podeszła i coś więcej się dowiedziała - dam Ci wtedy znac, a wiesz może mniej wiecej gdzie ma byc ten salon?
pozdrawiam

Wiem, że sa dwa salony w Pruszczu, na ul. Kochanowskiego i na ul. Grunwaldzkiej, ale nie wiem który to.

ja na pewno sie dowiem o ten na Kochanowskiego, po weekendzie powinnam cos wiedziec

a co z danusia z wrzeszcza??????

Danusia , to juz totalne dziadostwo.

tak, jest w pruszczu taki salonik, nazywa się "Anna"
pani szyje ze zdjęcia i moim zdanie zna się na rzeczy,
to sie nazywa szycie na wypożyczenie, czyli pani szyje suknię jaka ty chcesz, na twoja figurę, ale po weselu ja zostawiasz w salonie i mozna ja wtedy wypożyczasz,
to rozwiązanie jest dla kobiet ktore chcą mieć koniecznie nową suknię, a nie chcą miec poóźniej kłopotu ze sprzedażą sukni

ten salonik Anna to jest ten na kochanowskiego, włascicielką jest pani Teresa Daszczyńska

A maja tam jakies katalogi sukien?

nie nic takiego nie ma, idziesz ze zdjeciem nawet wyrwanym z jakiegoś katalogi i pani szyje

Jutro idę do Wrzeszcza na Danusie i na Żabianke, mam nadzieje, że coś znajdę :-)

No to mam suknie. Jest cudna. Na Danusi przymierzałam, ale to nie było to, za to na Żabiance jak tylko ja załozyłam wiedziałam, że musi być moja. :-)

w pruszczu na szopena tez tak szyja...

W którym miejscu mieści się ten zakład we Wrzeszczu ? Wiem, że jest zakład koło dworca, który szyje i wypożycza, ale to jest chyba ul Klonowa...
Będę wdzięczna za informace, bo nieznalazłam tej wymarzonej sukienki (jeszcze) i chyba będę musiała uszyć:)

Wydaje mi się, że we Wrzeszczu na ul. Danusi tez ta pani szyje.

Inne tematy z forum

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...

Gdzie kupic okna PCV w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Musze wymienic okna mozecie polecic jakas sprawdzona firme.

przedszkole mapeciaki (16 odpowiedzi)

prosze o opinie o tym przedszkolu