szynę koszli oddam

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
oddam szynę koszli do leczenia dysplazji bioderek. Nam już na szczęście nie jest potrzebna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szynę koszli oddam

sprzętu ortopedycznego nie powinno się oddawać bo każde dziecko ma inny rozstaw.Ale to tak na marginesie.

szynę koszli kupuje się na przedział wiekowy i następnie ortopeda ją formuje ( można ją formować wielokrotnie, rozstaw dziecka też się zmienia jak rośnie ). Dysplazja to nic fajnego, nowa szyna kosztuje 50 zł , używane można kupić taniej. My już naszej nie potrzebujemy więc oddam ją za darmo, może komuś się przyda ....ale to tak na marginesie.

Jak widać są jeszcze na tym świecie dobrzy ludzie, którzy nie zarabiają na czym tylko się da :)
Asiu, życzę powodzenia, ja sama urodziłam się z dysplazją bioderek i rodzice mnie w tej szynie nosili i wcale im łatwo nie było. Na szczęście wszystko wyleczone, teraz tylko jak jestem w ciąży to boli mnie prawe biodro być może ode tego, ale jak do tej pory, nie odczuwałam tej dysplazji :)
Pozdrawiam,
goska

Słyszałam, że takie szyny wypożyczają w przychodniach więc chyba może użyć je inne dziecko:) Ale terminy oczekiwania są dość odległe. Zgadzam sie z poprzedniczką że takich ludzi co oddają coś bezinteresownie jest jak na lekarstwo.

małe uzupełnienie: szyna jest w rozmiarze 0 ( w cm 16-20 ) data ważności - 03.2011

Jak znajdzie się chetny to ja też mam do oddania. Kiedyś nawet myśłałam zeby ją zanieść do gabinetu do Sieliwończyka ale jakoś mi tam nie po drodze.

dobry pomysł, nam już tez nie potrzebna to mu zawiozę :P na pewno jakiś dzidziuś skorzysta :)

Witam.Jaki jest rozmiar szyny kaszli i czy jeszcze aktualne ?

Jestem rodziną zastępczą , u 7 miesięcznej Nikoli stwierdzono dysplazję stawu biodrowego i zalecono rozpórkę (szynę) kaszli . Niestety w Białymstoku zdobycie takiej jest wręcz niemożliwe ( Objeżdziłam wszystkie sklepy ortopedyczne i nie ma i niewiadomo skąd wziąść). Proszę poradzcie co mam robić i skąd ją wziąść ?

szyna wciąż do oddania, rozmiar to 0 ( 16-20 cm ) , myslę, że dla 7 miesięcznej dziewczynki może być za mała ale trzeba spytać ortopedy który zalecił koszlę.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...