taaa

Siedzę sobie w tej podziemnej kafejce tuż przy Manhattanie we Wrzeszczu. Piwsko mają tylko xl czyli 660ml takie jak nagminnie w każdym sklepie do nabycia jest w Italii. Pamiętam jak wróciłem kiedyś z tego słonecznego kraju do Pl i zakupiłem 500ml specjala. Po wypiciu czegoś mnie brakowało, chyba tych 160ml :DD.
Krążę dziś po szpitalach Trójmiasta, bo pół rodziny mi w nich umiejscowiono i wciąż się Ją przemieszcza.
Podoba mi się interna szpitala studenckiego koło polibudy. Wyremontowane sale, cisza, fajne widoki, personel oki doki, własny prysznic i toaleta. Tak powinno być.

Fajnie, że CBA zwróciło uwagę na bezprawną wycinkę tych drzew na Oksywiu.
Być może, że w końcu politycy zaczną udaną politykę od drzew, a kiedyś tam skończą na ludziach szpitalach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: taaa

Gdzieś spod czaszki wydobywa mi się teraz ta nuta i tekst.

http://www.youtube.com/watch?v=FRD6ZuM9BzM

...i podobalo mi sie:)

Zk.
Mam teraz swój własny moment of surrender.
Ale napiszę Tobie...
Dzięki za te kilka słów szczególnie akurat dziś.
HA!!!
Wiesz, ziemia dosłownie pękała dziś w moim ogrodzie pod wszystkimi krzakami piwonii, bo wybijają młode.
Białe, wzburzone morze przebiśniegów gwałtownie wypłynęło pośród trawnika. Dziewiczo to wygląda z samego rana.
A korzenie jabłoni właśnie teraz w skali roku pożywiają i oliwią swoje maleńkie purpurowe pąki, aby zrobiły się niemożliwie tłuste za kilka tygodni, by w końcu eksplodować zielenią liści i białością kwiatów.
Krzaki jagody kamczackiej, porzeczek, agrestu, winorośli, malin, jeżynomalin, aronii, na razie udają, że nie żyją, ale to tylko pozór.
To pozór z szyderczo wywieszonym jęzorem- jak napisał kiedyś Stachura.
Wiosna przecież kiedyś musi przyjść. I niechaj tak beznadziejnie bełkocząco zakończę swój, nie wiadomo gdzie, zmierzający wywód.

http://www.wrzuta.pl/audio/g6vzCcjVAg/u2_-_moment_of_surrender

...i znow...podobalo mi sie :)
Brzmi jak wiosna w ogrodzie ;)

"Brzmi jak wiosna w ogrodzie ;)"

Pewno brzmi tak jakoś, ale przedwiośnie(sic!) ma też drugą stronę medalu, moim zdaniem wcale nie gorszą. (celowo piszę przedwiośnie, gdyż po porannej konfrontacji z tym co jest za oknem, nabrałem więcej pokory do pogody i pór roku:)
Fajne widoki budzącego się z marazmu życia - fajnymi widokami, ale rękawy trza teraz zakasać i wyrobić odpowiednią normę kursów kopiastych taczek z obornikiem, przerobionym kompostem i torfem. Przytachać wory z korą obsypać róże, wyściółkować jeżyny i borówki, porozgarniać kopczyki hortensji itede. No i podciąć drzewa na krótkopędy czy jak kto tam lubi i potrafi.
Bardzo ważnym elementem jest również nie zapomnieć rozpalić grilla po zimie ;) i postawić na werandzie kilka butelek piw.

Nie ukrywam, że najbardziej lubię robotę przy taczkach, gnojówce i na werandzie ;)

Właśnie trafiło mnie między oczy zrozumienie faktu, że minąłem się z zawodem i powołaniem. Powinienem rozwozić krowieniec po ludziach z butelką piwa przy nodze.

Ja twierdzę, że nie lubię wsi, działek i ogrodów. Podziwiac uroki - tak, ale zaraz zmykac i...żeby sie coś działo! Chyba nie żyję ze sobą w zgodzie i przed czymś wciąż uciekam;)
Wierzę jednak, że można żyć na tzw."końcu świata" i być szczęśliwym: wstawać skoro świt, sączyć powoli kawę, rozkoszować się tym , co wokoło. Nie spiesząc sie nigdzie, powozić taczki;), a wieczorem - popatrzeć w księżyc, posłuchać muzyki, wypić gorącą czekoladę i z lekkim sercem zasypiać:)

"Podziwiac uroki - tak, ale zaraz zmykac i...żeby sie coś działo!"

Ogólnie podoba mi się ta myśl, sam tak mam, że zanurzam się w daną dziedzinę, chwytam mocno za cugle niewiedzy i kreuję, "żeby coś się działo", później wynurzam się i płynnie przechodzę w coś innego. To pewno jakiś rodzaj zakamuflowanej ucieczki, bo chyba nic tak skutecznie nie eliminuje życia jak dopadająca je nuda. Przyroda też się przed tym broni tworząc mutacje i nowe drogi rozwoju. Zwą to czasem ewolucją, zaś wśród ludzi rewolucją. Dziś jestem piłkarzem, jutro drukarzem. Pojutrze dietetykiem, ogrodnikiem lub mordercą.
Dawno temu Alda Merini w jednym ze swych znakomitych wierszy napisała, że Bóg jest tylko tym, który stwarza myśl. Zgadzam się z tą babką.

Fajne i mądre:) Też chwytam się wielu rzeczy...ale troche ze słomianym zapałem;)
Musze poczytać Alde Merini:)

Postaraj najpierw zapoznać się z jej biografią i zdecyduj wtedy czy chcesz czytać te wiersze bo mnóstwo w nich metafor jako, że autorka przesiedziała wiele lat w szpitalu psychiatrycznym. Dam jeden przykład:
Ziemią świętą jest zakład psych.
Narodem wybranym są pacjenci;
Faryzeuszami są lekarze;
Merini urodziła się jako "potwornie brzydkie" dziecko jak to określiła jej babcia, zaś w wieku lat 18 przeżyła potężny wybuch talentu poetyckiego, któremu towarzyszyła równolegle ogromna przemiana, jednym zdaniem z brzydkiego kaczątka stała się pięknym i zmysłowym łabędziem. Wówczas wszyscy najwięksi włoscy pisarze zgodnie zwrócili na nią uwagę. Z jednym, jedynym wyjątkiem w postaci P. Pasoliniego, który notorycznie ją ignorował. Nie była mu dłużna, potrafiła kupić petardy/fajerwerki i rzucać za nim, żeby tylko zwrócić na siebie jego uwagę.
Dalej nie piszę-będziesz chciała to sobie znajdziesz. :)

correct
Dalej nie piszę-będziesz chciał/a to sobie znajdziesz. :)
:)

Dzięki:) Zapoznam się:)
Dlaczego piszesz na tym forum? Lubisz To Forumowe Towarzystwo, lubisz pisać, polemizować, dzielić się czy... nie masz z kim pogadać?
Sorry za ciekawość;)

Dzień Dobry

Nazywam się Stworek i należę do TFT :)

Dzień dobry:) Witam:)

Zk.
Właściwie to jest pytanie i odpowiedź w jednym.
Zresztą długo już tu nie popiszę, pojutrze spadam do Cork.
Na długo.

człowiek z wiatrakiem na plecach :) i nosi go.
nawet fajnie, tylko uważaj na Kiszonego Dona i jego pomocnika na osiołku.

Dobrze napisane, będę się starał. Ryzyko donkiszoteri zawsze podnosi trochę adrenalinkę, muszę wrócić na zbiór ogórków-kiszonki na zimę rzecz priorytetowa.

no ba.
czym byłby świat bez kiszonego ogóra...
(serio) :)

Cześć Stworku:) Ależ mnie rozbawiła Twoja odpowiedź! hihi... WITAJ W KLUBIE! O wdzięcznie brzmiącej nazwie TFT:)))

Trafiły mnie płomienie. Nie dla mnie one...ale nie chcę się poddać ;)

Inne tematy z forum

Biżuteria jako prezent? (41 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (149 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

Klimatyzacja w biurze (56 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...