tabletki antykoncepcyjne/ test ciążowy/ możliwość wpadki

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
dziewczyny od 3 miesięcy biorę tabletki yasminell, z obecnego opakowania zostało mi się jeszcze 9 tabletek no i mam problem bo od kilku dni czuję że bolą mnie piersi i zrobiły się takie wielkie i nabrzmiałe.
W poprzednim opakowaniu zapomniałam jednej tabletki hm... nie wiem w którym tygodniu brania bo zorientowałam się na sam koniec że mam jedną sztukę więcej. Ale normalnie wystąpiło krwawienie.
Współżyję regularnie-codziennie i wiem że istnieje ryzyko wpadki. Kiedy powinnam zrobić test ciążowy żeby był wiarygodny???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: tabletki antykoncepcyjne/ test ciążowy/ możliwość wpadki

Rano z pierwszego moczu. Obojętnie którego dnia, tylko pamiętaj że testy też nie są do końca wiarygodne.

nie płakałabym z powodu wpadki tylko boję się wpływu tabletek na dziecko.
Nie wiem czy przerwać branie tabletek czy co robić. Czy brać jeszcze te 9 dni i zrobić dopiero test

Zrób teraz może..

A może przed okresem bolą..? Mnie nieraz tuż przed, a czasami wczesniej bolą..

kupię dziś test i zrobię jutro rano. Tylko czy to nie za wcześnie

A od kiedy myślisz, że.. tzn ile temu zapomniałaś tabl..?
Ja test robiłam po południu i wyszło, że miałam już małą pod serduchem.. ;) a robiłam po kilku dniach..

Zrobiłabym test z krwi beta HCG, będziesz miała pewność na 100%, nie tak jak z testami "siusianymi". Jak coś wyjdzie to do lekarza, on powie w jaki sposób odstawić anty i czy coś podać dziecku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wiem w którym momencie zapomniałam tej tabletki:( ale to było w poprzednim opakowaniu po którym wystąpiło krwawienie i teraz biorę nowe z którego zostało 9 tabletek.
Nie mieszkam w Polsce więc test z krwi odpada, chyba nie ma tutaj czegoś takiego na życzenie. Zostaje test sikany...

Więc zrób go.. :) jeżeli cos ma wyjść to już powinno.. Nigdy nie czekałam nie wiem ile, tylko robiłam jak coś tam sobie "wybzdurałam", a po jakimś czasie powtarzałam.. Bo też strach trzymał właśnie przed tym.. Że jeżeli jest ciąża- nie mogę brać tabl..

Hmm to rób sikany:) Ale nawet jak nic nie wyjdzie to bym powtarzała kilka razy co parę dni żeby mieć pewność. Okres mogłaś dostać z odstawienia. To że dostałaś okres w przerwie między jednym a drugim opakowaniem anty nie świadczy że nie możesz być w ciąży.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no to mam zagadkę... dam wam znać jak się sprawy mają...

moim zdaniem nic sie nie bój ja tez biore te tabletki generalnie jednym ze skutków sa obrzmiałe cycki ze się tak wyraze :)
No ale daj znac :)
powodzenia

ok.. :) ale myślę, że nie będzie to ciąża.. w sumie długo tabl nie bierzesz, no ale zobaczymy.. ;)

Inne tematy z forum

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...