targi ślubne- iść czy nie?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Hej,
czy któraś z Was była na jakiś targach ślubnych?
Warto, czy to tylko strata czasu?
W najbliższym czasie są 3 imprezy:

06.11.16
W Sheratonie Gala Ślubna Weselnika- wstęp 40zł od pary
oraz
Targi Młodej Pary w Amber Expo- wstęp 20zł od pary (bilety na gruponie)

Z kolei 13.11.16
W hotelu Marriott w Gdyni będzie X Pomorska Gala Ślubna- wstep darmowy.

A w styczniu jeszcze dwudniowe targi Weselnika na AWFiS w Gdansku.

Za dużo wolnych weekendów nie mam, więc nie chciałabym ich zmarnować ale też nie chcę aby mnie coś ominęło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: targi ślubne- iść czy nie?

byłam w tym roku w styczniu na tych targach w Gdańsku w AWiS....
wyszłam z obiektu obładowana makulaturą (pełno ulotek wpychają do łapy) i z oczami jak 5 zł jakie to wszystko drogie i jak ogromna praca logistyczna mnie czeka aby to wszystko zebrać. Dają tam dużo ulotek rabatowych z których nie skorzystaliśmy i tak gdyż ceny po rabatach i tak są horrendalnie wysokie.
Są organizowane na nich konkursy warto w nich brać udział gdyż można wygrać np 500 zł rabatu lub 1000 zł na suknie w salonach które są obecnie na tarach
Wystawcy na tych targach to przeważnie renomowane firmy znane już na rynku każdemu człowiekowi. Warto iść z czystej ciekawości ale nie po to aby coś tam kupić załatwić. takie jest moje zdanie :)

Ja ide z narzeczonym do Amber. W tamtym roku bylam w tych od Weselnika i nam sie nie podobalo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do Sheratona w przedsprzedaży bilety są po 30zl od pary.
Dla mnie to mega słabo, że jednego dnia są targi w dwóch miejscach. Nie wiem, gdzie się wybrać. Większość rzeczy na ślub mamy juz załatwionych, więc musze popatrzeć na których targach będzie więcej wystawców, którzy ewentualnie nas interesują.

dla mnie za dużo tych targów. Chyba weselnikowe mają mimo wszystko najlepszą renomę bo są najdłużej. Ulotki to akurat specyfika targów wszelakich. Bywałam na różnych- zawsze z siatami się wychodzi. Czasem można z czegoś skorzystać, zainspirować się itd...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

W sheratonie bedzie duzo mniej wystawcow niz w amber expo. Weselnik robi w gacie bo weszla nowa firma organizujaca targi i to bardzo konkurencyjnie i dla wystawcow i dla odwiedzajacych. Wiec wpadli na pomysl organizacji "gali slubnej" w tym samym terminie aby odciagnac odwiedzajacych. Na targach weselnika w styczniu bedzie tlok i pelno ulotek, na amber expo moze byc luzniej bo wiekszy obiekt i pewnie latwiej z parkowaniem ale na pewno tez pelno ulotek.
W kazdym przypadku targi powinny byc bezplatne bo organizatorzy i tak sporo kasuja wystawcow.
No i pomorska gala slubna- nie ma wielu wystawcow ale przynajmniej mozna spokojnie czegos konkretnie sie dowiedziec a i wstep wolny wiec jak nic sie nie zalatwi to tylko czasu szkoda.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A i na kazdej z tych imprez najwiecej jest fotografow.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wybieram się na Amber, może w styczniu na Weselnika, chociaż od znajomej wiem, że jest tam dosyć ciasno i tłoczno.
W Amber Expo byłam na targach Urody ostatnio i byłem mega zadowolona, sporo rabatów, ciekawe stoiska i na pewno nie było za tłoczno. Też uważam, że robienie w tym samym terminie 2 rożnych imprez to nieporozumienie, ale to już problem organizatorów. Ja kieruje się w tym momencie ilością rzeczy, które mogę na miejscu zobaczyć.

Byłam na Targach w 2018 i spotkaliśmy w Krakowie super zespół http://zespoltoxic.pl ponoć jeżdzą po całej Polsce. Warto się tam wybrać naprawdę można sporkać fajnych wystawców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...