taśmy owodniowe ?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
czy ktoras z Was juz cos takiego miala? jak to sie konczy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: taśmy owodniowe ?

Ja własnie też mam pasmo owodni i sie zastanawiam co z tym będzie, lekarka mówiła że jak sie dzidziuś zaplącze to mogą jeszcze w ciąży zrobić zabieg przecięcia tego pasma i robią to w akademi ale nie wiem co i jak z tym zabiegiem ale podobno najczęściej dziecko pod silnym ruchem przerywa samemu. Ja mam mieć usg co 2-3 tyg kontrolne. Jak ktoś miał to również proszę o jakieś informacje.

Minęło juz trochę czasu. Jak Twoja sytuacja? Często robisz usg? Ja w 18 tyg.ciąży dowiedziałam się że mam taśmę owodni i szukam wszelkich informacji na ten temat...

moja koleżanka miała, słyszałam ze sytuacja zależy od wielu czynników,przede wszystkim czy maluszek jest nimi owinięty czy nie...i w którym tygodniu ciąży jesteś...ona akurat była już w wysokiej ciąży i zakończyło sie to natychmiastową cesarka ...dzis maluszek ma 1,5 roku zdrowy i 100%sprawny :)Pozdrawiam

u mnie wykryto w 19 tyg, teraz jestem w 23, modle się aby z maleństwem było wszystko wporządku.

dopiero 17 leci, ide na kliniczna za pare dni, nie mam pojecia co mnie tam czeka, mam nadzieje, ze nie bedzie bolało ;/

a masz mieć robiony już jakiś zabieg?czy narazie chcą skontrolować poprzez usg ile jest tasiem bo wiem że to mozna wykryć tylko na naprawde dobrym sprzęcie.

wstepnie lekarz dal mi skierowanie tylko tam, aby mnie dobrze przebadali, bo podobno sa tam bardzo dobrzy specjalisci i lepsze sprzety moga miec, a okazalo sie, ze mam przyjechac do nich za kilka dni i zostac, bo narazie nie ma miejsc. masakra. nie wiem wlasnie jakie zamiary maja wedle mnie, mam nadzieje ze na usg sie skonczy ;/

Ja miałam robione usg na Dąbrówce w Gdyni i robiła je właśnie lekarka z klinicznej:) Tez mi sie wyadje że chcą sprawdzić czy dzidzius sie nie owinoł i pewnie sprawdzić ile tych pasem jest, u mnie wykryto narazie jedno a w następną środe ide sprawedzic czy maleństwo sie swobodnie rusza. Miejmy nadzieje że nasze Maleństwa sobie z tym poradzą i będzie dobrze!

oby tak bylo ;)

moze dzisiaj sie ktos nam pomoze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wrocilam z klinicznej, okazalo sie jednak,ze to spory krwiak. pobadali mnie przez tydzien i puscili do domu

u mnie tez wykarto tasme owodni narazie widac jedna i dziecko jej nie dotyka lekarz chce to obserwowac ponoc takie tasme moga pekac same moze ktoras z was juz urodzilam dziecko maja tasme owodni prosze napiszcie co z dzieckiem urodzilo sie zdrowe ja juz odchodze od zmyslow nie wiem co robic mam jechac tez do poznania na badania ale mowia ze na tym etapie ciazy nic z tym nie robia

u mnie jednak stwierdzono krwiaka, wiec nie pomoge za wiele. nie dopuszczaj zlych mysli do siebie, a bedzie dobrze. trzymam kciuki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny, w 19 tyg na badaniu usg 3D stwierdził lekarz u mnie 2 taśmy owodniowe z czego jedna przylegała do główki dziecka..... naczytałam się tyle, że popadłam w depresje ;( w 23 tyg poszłam znów na płatne badanie bo bardzo się bałam czy z dzidzią ok .... i okazało się, że mała sama zerwała taśmę :) a kilka dni wcześniej poczułam straszny ból jakby coś mi się rozerwało. Tak więc nie martwcie się i nie czytajcie i nie oglądajcie tych wszystkich zdjęć w necie.... w miarę możliwości chodzcie na te płatne badanie i bądzcie pozytywnych myśli! życzę wszystkim mamusią z tym problemem szczęśliwego rozwiązania jak u mnie !!!!

Inne tematy z forum

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....