telestrada

czy ktos pracuje tam jako ph?

teoretycznie w ogłoszeniu jest wymagane pj kat b...zarobki 1400-2400 netto, a w ogloszeniu na ich stronie ph dostaje od 2 tys i mile widziane wlasne auto...to jak to w koncu jest??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam ten sam problem, prosze o odpowiedz!

Napotkalem na ten sam problem, probujac dowiedziec sie czegoś o firmie. Natomiast myslę, ze strona moze byc niezaktualizowana lub ogloszenie na niej dotyczy innego regionu (np nowo powstałego), ale to tylko moje przypuszczenia. Wiecej dowiem sie pewnie na rozmowie.

Pzdr ;-)

Re: Mam ten sam problem, prosze o odpowiedz!

byl ktos na rozmowei lub pracuje jak to wyglada?rozumeize chdozi o tls na ul slowianskiej

Re: Mam ten sam problem, prosze o odpowiedz!

Ja bylem na rozmowie i na dniu próbnym ... To jest chodzenie po klatkach i namawianie ludzi do przejścia do telestrady ...a Wiadomo jak niektórzy ludzie reagują ;) ogólnie jak ktoś lubi taką prace to można se wiecej zarobić ( płacone od ilości podpisanych umów ;) )
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: telestrada

pracowałam tam i powiem tak, tam jest placone tylko od umowy ktore sie podpisuje z klientami. wiec to ze zarobki sa od 1400-2400 to chwyt marketingowy. za umowe masz 25zl albo 30zl. caly czas tam oszukuja tam trzeba chodzic od domu to domu i naciagac ludzi. i wstyd mi ze tam pracowałam
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiatm tez tam byłem tam zobaczyć tak jak piszą tu wszyscy kasa od podpisanej umowy 30 zł teraz zawarcie trzech umów na dzień równa się Dzwonek :) wiecie :) czyli 90zł teraz te 90 razy 20 dni mamy 1800zł czyli to co napisali w ogłoszeniu powodzenia żeby przez 20 dni równo 3 umowy przynieść od ludzi

Kak więcej to łażenie po klatkach namawianie no i co dzień z rana głupie techniki pseudo motywacji stanie kółku czyli to co można było kiedyś posłuchać albo przeczytać w książce z cyklu zabawne i niedorzeczne. W takich firmach manipulacja wywieranie wpływu i oszukiwanie jest na porządku dziennym góra manipule podwładnymi podwładni pracownikami pracownik świadomie lub nie maipuluje klientem. Poczytajcie sobie o tych technikach jak to jest. Jak ktoś pisze prace na taki temat to polecam napiszesz cała i badania zrobisz do tego full serwis ale nie zagwarantuje ze zarobisz na czesne :-D.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

trzeba coś mieć z deklem, żeby zamawiać w tej firmie usługi :) A to oznacza, że 3 umowy dziennie, to jakaś bzdura - niewykonalne.
Izabell, daj sobie spokój z nimi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam Tam usług nie zamawiasz nie chodzi się do umówionej grupy klientów tylko jak to mówią łapiesz z ulicy. A :) może wspomnę jeszcze jak motywują swoich starszych pracowników czyli twojego potencjalnego przełożonego :) .

Wiec tak niby awansujesz i jesteś teraz trenerem oprowadzasz nowych chodzicie po domach umowy pisane są na trenera dane. On ma chyba za to extra liczone chyba nie jestem pewien ale niby liczone jest tez dla praktykanta teraz jeżeli wśród tej grupy która szkoli paru awansuje na trenerów on wtedy schodzi z terenu i otwiera niby swoja placówkę zarabia kokosy i wysyła ludzi w teren. Tak to wygląda od strony teorii za to jak w praktyce pewnie każdy z was wie :)

DRODZY KOLEDZY I KOLEŻANKI Z DALA OD TEGO SYFU NIECH SOBIE SAMI TAK PRACUJĄ POZDRO :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może i macie racje tylko wytłumaczcie mi czemu multum ludzi pracuje w takim systemie i jest z tego zadowolony? osiąga sukcesy zarabia od czegoś trzeba zaczać a nie czekać na gotowe
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo może NIE POTRAFIĄ NIC innego ??! Nie zastanawiałeś się nad tym ?? I wcale nie multum, bo pracują tam ludzie, którzy chcą tam pracować...podobnie jak w firmach MLM.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poza tym byłem tam przedwczoraj na rozmowie kwalifikacyjnej i dzisiaj na dniu próbnym i mocno się zastanawiam, czy jest to praca dla mnie...:(( Do tego ciągle wymagany sztuczny uśmiech i zadowolenie z wykonywanej pracy w kontaktach z przełożonymi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeżeli ktoś ma smykałkę do wciskania badziewia osobom starszym lub naiwnym to jest to praca dla niego
jak widać można trochę grosza zarobić jak się wie co i jak wcisnąć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A Ty nie jesteś przypadkiem ICH pracownikiem lub byłym ??! Użyłeś za to dobrego określenia: GROSZE, na czesne mi nie starczy...:((. A ich opowiadanie, że za KAŻDĄ podpisaną umowę można dostać nawet 500 złotych to chyba przerasta 'cudy' dokonane przez Miłościwie Nam Panującego Premiera Donalda Tuska !!!!

nie jestem
ale kiedyś zdarzyło mi się być w podobnej firmie na okresie próbnym gdzie wciskali ludziom na ulicy super extra pastę do zębów
oczywiście w promocyjnej cenie 10 złotych ;)
widziałem jak ci "trenerzy"(czy jak ich tam się zwie) naciągają ludzi starszych na ten badziew
też obiecywali dobrą jak na tamte czasy kasę ale trzeba było wcisnąć tych past ok 30 sztuk dziennie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To wielkie SORRY za nieuzasadnione podejrzenie, że możesz być ich pracownikiem lub byłym, ale zaprzyjaźnionym z managerem lub prezesem pracownikiem...Mam nadzieję, że Cię nie obraziłem. A chłopaki nazywają siebie tam rzeczywscie trenerami. Acha i znowu rekrutują już od trzech dni:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/program-start-dla-mlodych-od-1800-netto-ogl4400642.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/od-zaraz-od-1900-netto-ogl4403581.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/konsultant-sprzedawca-od-1800zlmc-ogl4396032.html i http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/bez-doswiadczenia-1400-2500-zlmc-ogl4392135.html

Sorry, miało być MOCNO (pismo zamierzone).

co zostajesz?????? czy nie warto?

Koledzy Koleżanki Z DALA OD TEGO S.... Ja byłem tam tylko 2 dni raz na próbnym jak pochwalili się zarobkami i metoda zarabiania zaraz zrezygnowałem. Tam nawet nie udajesz się na umówione spotkanie nie masz bazy klientów, których możesz pozyskać jak gdzie indziej tu nie ma nic. Jak pójdziesz na rozmowę rekrutacyjna w sprawie podobnej pracy to tam naśmiewają się z takich, dlaczego? Bo są wstanie zaoferować ci stała podstawę nie wielka, ale jednak do tego wcześniej przygotowana bazę klientów lub każą się udać na umowne spotkanie albo każą siedzieć w biurze i dzwonić. Tutaj jest nic innego jak czysty wyzysk pracownika pracują tam ludzie, którzy jak twierdza inwestują w siebie są otwarci na rozwój. BUJDA pracują ludzie, którzy wcześniej nie widzieli potrzeby inwestowania w siebie, czyli jak był czas szkoły uczenia się to przebimbali na wagarach mogli się uczyć a nie chcieli nie mylić z nie mogli. Teraz nie maja szkoły żadna praca ich nie chce i po takich ludzi wyciąga rękę Telestrada obiecując kokosy awans menadżerskie stanowisko piorą im mózg manipulują nic innego. Potem taki robi to samo klientom lub nowym pracownikom świadomie lub nie o zatrudnieniu wynagrodzeniu i awansie w tej firmie pisałem wyżej. Ludzie nie dajcie się tym naciągaczom nie jedna firma telekomunikacyjna jest w stanie pobić ich ofertę pracy oferując lepsze warunki zatrudnienia Pozdrawiam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

cóż niestety krótki okres tam pracowałem i każdemu kto nawet jest w desperacji odradzał bym prace w tej firmie obiecują podstawe a w praktyce 20zł za umowe minus podatek żeby normalnie się utrzymać trzeba by 4 do 5 umów dziennie pisać co jest nie realne, a i tak pieniądze dopiero po 2 miesiącach jak nie zrezygnujesz masz . prawda jest taka że oni tylko bazują na niewiedzy osub które się skuszą na okazje zarobienia dużych pieniędzy jak to określają. a co do umowy każdemu radze dokładnie przeczytać, zanim podpisze najlepiej z prawnikiem czysto złodziejska umowa ty jesteś guan.. bez praw a oni są bogami nawet wypłaty nie muszą ci wypłacić jak im się nie spodoba. lepiej zbierać puszki niż u nich pracować

witam

Ja pracowałem w firmie telestrada w Szczecienie 1.5 miesiąca gdzie góruje seweryn białek ! zdala od tego syfu to powiedziane wolałbym pracować na zmywaku w jakieś spelunie niz tam u tych kanciarzy z****nych ! Chodzisz po domach naciagasz starszych ludzi na abonamenty telestrady i wciskasz kity ze telestrada wykupił tps'a i ze ich juz nie bd i musi podpisac ta umowe bo inaczej bd jakas kara piniężna BZDUUUURA jakaś ! Po 1.5 mc zorientowałem sie ze to oszukiwanie klienta gdzie spotkalem sie z klijentką oszukna przez ts i wszystko mi powiedziała tam jest taka praca ze idziesz o 10 w teren czyli w miasto i zjezdzasz na 19 i musisz miec codziennie 3 umowy to sie nazywa u nich dzwonek jak masz 7dni z rzedu dzwonek ( czyli 3 umowy) to zostajesz trenerem smieszne hahahhah za 1umowe masz 20zl - vat . ja do dzis dostałem 90zł wypłaty gdzie podpisałem ponad 20umów ... to jest kłamstwo OMIJAJCIE TO SCIERWO Z DALEKA BO ONI SZUKAJA NAIWNYCH 18-19-20 LETNICH CHŁOPAKÓW
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo byłeś słaby i tyle nie nadawałeś się nawet na zmywak
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

z tego co piszecie rozumiem ze zle zrobilem idac tam.bylem dzis w sumie 3 dzien u nich. od poczatku manager mowi o umowie a ja jeszcze nic nie widzialem takiego.no zobacze co dalej bdz

nie daj się im oszukać uciekaj zanim podpiszesz umowe to moja rada na rozmowie i przez kilka dni wszystko wygląda ok potem dowiadujesz się jak to wygląda dokładnie i stwierdzisz że zmarnowałeś tylko czas lepiej szukaj od razu czegoś innego z tej pracy się nie utrzymasz oile na plus wyjdziesz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z pozdrowieniami dla wszystkich wystawiających te opinie, widać jesteście bardzo odważni, skoro potraficie wszystkich dookoła oczernić a nie macie na tyle odwagi żeby się przedstawić.. Powodzenia! ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

~anonim jak jesteś taki kozak,to sam się przedstaw..hehe
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co...prawda w oczy kole Pani/Panie Anonim?
Rozumiem, żeby choć ze dwa obraźliwe komentarze nie były zgodne z rzeczywistością....ale są zgodne. Przedstawiciele Firmy Telestrada, są co dzień omamiani przez swoich menagerów tępymi opowiastkami o karierze, dobrej pracy...to wszystko jest picem na wodę...potrzebują ludzi bez doświadczenia zawodowego, żeby wmawiać im jak to może pięknie człowiek młody zarabiać, dlaczego? Każdy rozsądnie myślący człowiek z doświadczeniem wie, że tam nabawi sie tylko strat finansowych i bolących nóg od łażenia po klatkach schodowych. Za paliwo płacisz sam, od rana do wieczora poza domem, a jak zbliża sie data rozliczenia za ponoć potwierdzone umowy, ze 100 % w dniu wypłaty robi się nagle 20...coś im szybko spadają te potwierdzenia w procentach...Wszystkim wybierającym się na pseudo rozmowę kwalifikacyjną ODRADZAM fatygę !!! Ciekawa jestem, czy rzeczywiste władze Firmy Telestrada wiedzą, jak do rozpowszechniania ich nie ukrywam dobrej oferty, wykorzystywani są ludzie, bo zatrudnieniami zajmują się biura pośredniczące w sprzedaży ofert danych firm.
A wszystkim wierzącym dalej w brednie o karierze w tym zawodzie życzę powodzenia i...szybkiego przejrzenia na oczy !

osub- czyżby jakiś neologizm wkradł się do naszego języka ?

Widzę ze pracownicy tej niby firmy spostrzegli ze są opinie szybkość reagowania jest imponująca :). Zresztą nie ma sie co dziwić jak caly czas latają po klatkach to czasu nie mieli :). Być może ludzie zaczynają ich omijać i bardzo dobrze z dala od tego syfu pamiętajcie koledzy i koleżanki każda pozytywna opinia to komentarz sponsorowany.

rownież pracowałem w podobnej firmie i to jest naciaganie, za 2tyg pracy dostałem ... 75 zl poniewaz wiekszosc umow niby zostala anulowana itd ... nie polecam takiej pracy chyba ze ktos lubi wpychac sie do cudzego domu i narazac sie na bardzo nieprzyjemne sytuacje.

ta firma to porazka. przez te 3 dni u nich ulice slowianskiego i bora-komorowskiego omijam teraz szerokim lukiem. zreszta nie wiadomo czy za jakis czas nie zapuka mi do drzwi taki dawid, damian, michal, czy chocby sam maciej...zamknac te firme-krzak!!!!!!!!!

miałem jutro iść na przeszkolenie ale po tych opiniach rezygnuję. Dzięki za ostrzeżenie. Przynajmniej nie zmarnuję swego czasu.

Siedziba firmy w Gdańsku (czyli filia) znajduje się na ul. Słowiańskiej 26 koło Zakładów Cukierniczych ZPC "Bałtyk" w Oliwie, a nie na Słowiańskiego. Takiej ulicy nigdzie w całym 3 miescie nie ma !!! Poza tym jakies 1,5 miecha temu byłem u nich ponownie na rozmowie w związku z otwarciem nowej fili w Gdyni - Orłowie (chyba koło CH KLIF). Pojechałem na rozmowę, ponieważ obiecywali pracę w administracji w biurze, a nie w sprzedaży bezposredniej. Rozmawiałem z jakims starym gosciem, podobno szefem w tej Gdyni. Obiecał mi, że odpowiedzą w przeciągu tygodnia i głucha ciiisza była...Potem znów się ogłaszali, chyba już w maju, ale jak zadzwoniłem to chcieli ludzi TYLKO na aktywną sprzedaż P;))

wszyscy nie wiecie czego chcecie ciecy jesteście i tyle nie wyszło wam osoby przegrane:-) tkz wiecie lepiej

ah ta telestrada...orange tepse zjadlo a nic wielkiego sie tak naprawde nie stalo...a w tej telestradzie tak straszyli ze po zmianie podniosa abonamenty i wgl...ciekawe co teraz ludziom wciskaja jak juz wszyscy sie przekonali ze tak naprawde zmienilo sie tylko logo :D

Pewnie nadal utrzymują, że Orange (była Tepsa) jest francuskie, a nie polskie i dalej będą się odwoływać do narodowych argumentów...Co im innego pozostało ??! A tak z innej beczki: wiecie cos nt. firmy MULTINET GROUP S.C z siedzibą w Krakowie. Mija wlasnie równo 2 tyg. od umieszczenia przez nich ogłoszenia na tym portalu i jakos się nie odzywają...Szukają ludzi do nowej filii w Gdańsku (Sródmiescie), chyba na Heweliusza. Poszperałem trochę w necie i w GOOgle na 1 msc. jest to: http://swietnafirma.pl/nFirma.aspx?id=1090916&s=m73ml34r&n=multinet-dawid-duda&miasto=gdansk, gdzie adres jest tożsamy z Telestradą. Znacie może też Dawida Dudę ??!! Kim on jest ?? Anyway filia Multinetu znajduje się tu: http://www.podajemy.pl/multinet-oddzial-gdansk,e6ow2gb.html ; http://www.gdansk.wpolsce24.pl/firma,1643433,Multinet.html Z górę dziękuję za rzeczowe odpowiedzi !!!!

dziś dostałam telefon w sprawie rozmowy kwalifikacyjnej i dobrze że przed jutrzejszym spotkaniem zerknełam na tą stronkę ;) niezły Syf
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteś Łeb

Jak jesteście nierobami i debilami to nic nie zarobicie....
Lepiej w domu siedzieć i pisać na forach, a mama obiadek ugotuje i przyniesie pod nos.
ciule...
W firmie TELESTRADA S.A. można zarobić sporą kasę. Po pierwsze jak masz z firmy wsparcie telemarketingu to jedziesz dziennie na kilkanaście umówionych spotkań, które w większości są zakończone umową. Przy 60-75 umów miesięcznie masz 4500zł premii plus 35zł za każdą umowę. To sobie zj.bane dzieci neostrady policzcie ile można zarobić !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sam jesteś zje... ech idę mecz oglądać, bo to ciekawsze niż odpisywać takim deklom jak Ty. I pytanie za 1000 pkt.: czy Twój mózg jeszcze pracuje, czy jest przesiąknięty do cna technikami NLP ??!!

Inne tematy z forum

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Własny biznes - jak się reklamować? (188 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...