Re: termometr tech med jak zmienić F na C pomocy!!
asior
(14 lat temu)
PRZEŁĄCZNIK "C" / "F"
przy wyłączonym urządzeniu (wyświetlacz pokazuje tylko datę, godzinę i temperaturę otoczenia) naciśnij i przytrzymaj przycisk FOREHEAD, a następnie natychmiast naciśnij i zwolnij przycisk ON/MEM. Po 3 sekundach ikona "C" przełączy się na ikonę "F". W ten sam sposób można przełączyć z powrotem na "C".
~anonim
(6 lat temu)
ZMIANA Z F NA C -> Kiedy termometr jest WYŁĄCZONY (na ekraniku nic nie ma), wciskamy START ( nie ON/OFF!!) i trzymamy 5 sekund. Włączy się migoczące F, wciskamy jeszcze raz START, zmienia się na C i gotowe :) długo mi zajęło dojście do tego, ale udało się :)
~RMM
(4 lata temu)
Przy wyłączonym termometrze wciskamy tak długo ten przycisk az pojawi nam sie migające C. Wtedy wyłączamy termometr i przy nastepnym wlączeniu będzie już C.
Powodzenia! ;)
W modelu TMB-100: przy wyłączonym termometrze (czysty ekran) wciskamy i trzymamy 0/I do momentu aż na wyświetlaczu zostanie sama jednostka temperatury, następnie puszczamy 0/I i czekamy aż termometr się wyłączy. Ponowne normalne włączenie termometru będzie już ze zmienioną jednostką temp.
~Mala
(5 lat temu)
Przy baterii u mnie jest przycisk. Baterie wyjęłam i dalej bylo F wtedy zobaczylam pod bateriami malutki przycisk. Nacisnelam i hurra. Bardzo się ucieszylam kiedy zobaczylam C.
Dzieci są niesamowite.maja zdolność