Witam tez pisałam do nich w sprawie degustacji tortów, ślub mam 9 czerwca wiec lada chwila, odpowiedź dostałam , że najpierw zbierają chętnych i ustalą wtedy jakiś termin na degustacje.
ale 20 maja w cukierni T. DEKER jest 20 zł od pary przy Operze Bałtyckiej w Gdańsku
00
Re: tort weselny z cukierni hotelu Haffner
emi_w
(12 lat temu)
no wlasnie ja tez napisalam i dostalam odpowiedz ze jestesmy na liscie :) tylko nam sie mocno nie spieczy bo slub dopiero 29go wrzesnia, wiec mam nadzieje ze do tego czasu cos zorganizuja ;)
radioglowa, czy orientujesz sie jak w Dekerze cennik za 1kg i jak pozniej licza za strojenie? moze tez sie przejdziemy tam na degustacje... :)
00
~madzienkaja
(12 lat temu)
Emi w Dekerze 75-95 za kilogram (jesli chcesz pietrowy jedno pietro na drugim to dolna warstwa musi byc za 95 - to te cięższe i bardziej "solidne" co sie nie zapadają - np royal carmel.
Dekoracje dodatkowo platne, jeśli chodzi o kwiaty czy "figurki" - ozdoby z masy czy perełki są w cenie. Płatne są kwiaty - mi się spodobał tort z czerwonymi różami - bardzo charakterystyczny - za różę płacisz ok 3zł za sztukę.
Więc ogólnie wychodzi tam drogo.
Ale ponoć właśnie Haffner ma te same smaki :)
00
emi_w
(12 lat temu)
zgadza sie, maja praktycznie te same smaki bo z tego co gdzies wczesniej czytalam pan Tomasz Deker byl kiedys szefem cukierni w Haffnerze :)
wlasnie potwierdzilam w rozmowie telefonicznej w Haffnerze ze maja w tym roku 65zl/kg, takze czekam tam na degustacje, bo 95zl/kg to jednak duzo za duzo jak na slodkosci dla mnie ;P
00
~Kasia
(12 lat temu)
Napisz do nich- co jakis czas organizuja spotkania, na ktorych mozna sprobowac roznych tortowi ew zamowic. ja tak zrobilam i ...zrezygnowalam. Bardzo sie popsuly w stosunku do tego, jakie byly kilka lat temu. Ale to moje zdanie:) Najlepiej samemu posmakowac:)
00
olciaprincessa
(12 lat temu)
ja miałam, polecam goraco, smak i wyglad, tort mialam w kształcie wielkiego serca, z żywymi różami, smam czekoladowy , dodatkowo mialam od nich coiasta, sernik miodowy zrobil furorę:)
00
Degustacja tortów weselnych by T.Deker
konto usunięte
(12 lat temu)
Witam Panie Serdecznie,
W nawiązaniu do rozmowy potwierdzam i zapraszam Panie na degustacje tortów weselnych T.Deker Patissier & Chocolatier w najbliższą niedziele 20 maja do cukiernie ktora mieści sie w budynku Opery Bałtyckiej w Gdańsku. Koszt degustacji to 20 zl od pary, czas trwania 12-17.
I uwaga koszt naszych tortów weselnych w wiekszości smaków to 70 zl / kg !