torty...

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
nie moglam znalezc watku o ciastach, dziewczyny jakie torty zmawiacie ,ja chyba trzypietrowy , moze macie jakie sprawdzone cukiernie??????

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: torty...

Ja będę miała 3 piętrowy: dół czekoladowy, środek truskawkowy a góra brzoskwiniowa....mam nadzieję że każdy znajdzie coś dla siebie:)

Pellowski i Sowa ;) szybko spisuj bo zostanę posądzona o reklamę ;)

A tak wogóle to troche wkurza mnie że niektóre wypowiedzi "znikają" przecierz po to jest forum żeby wymienić swoje doświadczenia i wogóle.......dół

nic nie mów... ja to czasami pekam ze złości.... wrrrrrr
Ps. a torcik będę miała tzw księgę :) Piecze jakaś pani... ale nie wiem skąd, bo mam to wliczone w menu :)
image

Bajadera we Wrzeszczu. Torta weselnego stamtąd nie jadłam, ale ciasta mają pycha.
Albo Wenta w Gdyni - miło kojarzy mi się z czasami studenckimi; kupienie tam ciastek w drodze do akademika mojego ukochanego (po 2 ciastka za 3 zł, bo z tych lepszych, na głowę) było wtedy powiewem luksusu.

O, i podpisuję się też pod Pellowskim.

dzieki dziewczyny ,pojde sie rozejrzec , oboze wiecie co jak wejde to tych cukierni to pewno w kazdej bede chciala cos sprobowac hihihihihihihihi potem to ja juz w nic nie wejde ;)

polecam Sowę i koniecznie smak truflowy (przynajmniej jedno piętro) - wesele miałam w sierpniu a do dziś goście wychwalają ten smak :)

Witaj! Polecam Ci cukiernie w Gdańsku Pelowskich. Ja miałam od nich tort ale 5 piętrowy bo u mnie na weselu było 120 osób. Był piękny i pyszny. Smietankowy o różnych smakach, na samy dole to wim że był tirazmizu (bo najcięższy) a udekorowany był białymi frezjami. Polecam i Pozdrawiam

MISIA a ile kosztowął twój tort?
Tak sie zastanawiam jakiego rzędu to jest wydatek. U mnie będzie ok. 100 osób - pewnie nie mniej niż 4-ro pietrowca nie będę mogla zamówić.

zasada jest taka, ze 1 kg przypada na 10 osob, takze bedziesz musiala zamowic ok. 10 kg tortu. A ilosc pieter to zazwyczaj jest 3, tylko powierzchnie sa wieksze lub mniejsze.

Witaj! Mój tort ważył ok 8-9 kg o ile dobrze pamietam i za kg płaciłam chyba 34-36 zł. Z tego co wiem to ceny za kg sa wszędzie podobne za tort weselny. Ale naprawde warto. Najlepiej byś podeszła do Pelowskich i powiedzom Ci dokładnie wszystko np są w Medisonie. Pozdrawiam

Dziekuje dziewczyny ,a powiedzcie jak wczesnie trzeba zamawiac ten torcik?

U mnie to troszke za wczesnie na zamawianie tortu... ;)
Ale tez jestem ciekawa kiedy powinnam "zaatakować" cukiernie :))

Pozdrawiam A:)

Wydaje mi się że trzeba zamówić 2 tygodnie wczesnie, ja tak zamawiałam. Oczywiście musisz podać im adres gdzie maja dostarczyć tort. Jeżeli będziesz zamawiać śmietankowy a taki chyba jest najlepszy bo lekki, to najlepiej by jak najpóźniej go przywieźli a przede wszystkim robili. Bita śmietana w ciepłym szybko goszknieje. Mój tort przyjechał ok 20 godz. i robili go na ostatnia chwile.

ja zamawiałam w SOWIE, tydzień przed ślubem :)
podałam pani miejsce wesela, tort był na czas, wyglądał dokładnie tak jak na zdjęciu (na stronie cukierni są zdjęcia ciast i tortów)

niestety nie mogłam zamówić ukochanych smaków na bazie śmietany, gdyż dekoracja tortu była za ciężka na śmietanowce, ale były inne smaki (i tu zabijcie mnie nie wiem jakie i jak smakowały bo nie miałam czasu zjeść torta na weselu - zresztą jak i innych rzeczy hihi)

p.s. jeśli nie znacie smakó sowich wypieków, to pani da Wam na miejscu skosztować :)

ja zamawiałam w Sowie tydzień przed zaręczynami - był zupełnie inny niż na zdjęciu - totalna porażka, na szczęście był smaczny ................

a ja mam robiony w restauracji - 5cio piętrowy :) ale te z SOWY też są pyszniutkie... chociaż drogi :(