Jak opanować łuszczycę na głowie co naprawdę działa?

Ostatnio wali mi się głowa, łuski aż rażą w oczy. Co polecicie coś trwałego, co utrzyma spokój na dłużej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi pomaga tylko klasyczny szampon z dziegciem brzozowym próbowałem wszystkiego i nic nie działało, a ten szampon całkowicie oczyścił skórę głowy i mam spokój na dłużej. Bez żadnych kombinacji.

U mnie bez zastrzyków nie poszło dermovate w płynie to był prawdziwy ratunek, działał natychmiast i długo utrzymywał remisję. A jak stosuję go razem z szamponem Paraderm, to przez ponad rok głowa była bez nawrotów, a wcześniej była w fatalnym stanie.
Na co dzień utrzymuję stan skóry dermokosmetykami szczególnie sprawdza mi się zestaw Psorisel (szampon + emulsja na noc), trzyma skórę w ryzach i zapobiega nawrotom:
https://gemini.pl/zestaw-verdelove-psorisel-na-luszczyce-skory-glowy-szampon-200-ml-emulsja-200-ml-plyn-150-ml-9083265

Właśnie zaczęłam używać Pharmaceris poleconego na grupie i już po pierwszym zastosowaniu widzę różnicę zdecydowanie mniej się sypie i prawie wcale nie swędzi. Ale dla mnie kluczowe było wsparcie poopatrzeniowe, jak Psorisel emulsja naprawdę pomaga uspokoić skórę po myciu i utrzymać efekt.
image

Inne tematy z forum

Jaki szampon na łuszczycę skóry głowy? (4 odpowiedzi)

Macie coś sprawdzonego na łuszczycę skóry głowy? Zaczęło się od drobnych łusek, a teraz mam już...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Depresja (30 odpowiedzi)

Od kilku tygodnia jestem leczony z powodu depresji , będącą wynikiem stresu związanego z...