Nawodnienie ogrodu - ciśnienie wody - Bojano

Cześć,

Czy ktoś może podać jakie ciśnienie wody ma w kranie w ogródku? Czy jest szansa na 4 bary?

Jako przyszły mieszkaniec Bojana chciałem zaplanować nawodnienie ogrodu, a bez tego ani rusz.

Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Latem ze względu na niskie ciśnienie wody w wodociągach gminna nieraz już zakazywała podlewania ogrodów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nawodnienie ogrodu - ciśnienie wody - Bojano

My mamy dom w części Bojana blisko Gdyni, i niestety nie było nigdy 4 bary. Latem czesto jest też zakaz używania wody od gminy do podlewania ogródków że względu na suszę hydrologiczną.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest zakaz, ale znaczna część mieszkańców ma to w poważaniu. i wieczorami są braki. Wiocha się rozbudowuje i pewnie lepiej nie będzie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No własnie doczytałem się o tych problemach z wodą w lato. Ale takie problemy jak jest susza w wielu miejscach w Polsce występują. Może ktoś mierzył dokladniej ile te ciśnienie wody wynosi to bym bazował na tym swoje wyliczenia pod te nawodnienie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bez pompy wspomagającej nie ma szans, latem 2,5 w niektórych rejonach to norma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

jaka pompa wspomagająca, jak nie ma wody tylko powietrze w rurach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (18 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

Do licznych włascicieli psów (28 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (704 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...