Nowy proboszcz

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów związanych z magią i okultyzmem..."
https://natemat.pl/268543,ksiadz-z-gdanska-tlumaczy-dlaczego-spalili-harrego-pottera-i-amulety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

Nie ma co sie dziwić , ze coraz mniej ludzi chodzi do kościoła.
Zamiast oczyścić kościół z homoseksualistów, alkoholików i pedofili, to palą książki jak w średniowieczu
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ten kto wychodzi z kościoła z powodu księdza tak naprawdę nigdy nie wszedł do kościoła z powodu Jezusa.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ten który nie zauważa, że księża zachowują się grzesznie lub przymyka na to oko nie wierzy prawdziwie.... Jak można wierzyć i nie reagować na taki grzech w kościele, którego jest się członkiem. kościół rzymskokatolicki nie jest jedynym kościołem Chrześcijańskim - jak wierzysz wystąp z grzesznego kościoła i wstąp do jednego z licznych kościołów katolickich które systemowo nie ukrywają grzechu i nie są zbrukane
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nieźle się zapowiada.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak będzie palenie w Baninie chętnie wpadnę na ten event . Mam dużo Harego Potera Wiedżmina Pokemony dynie z halloween i inne magiczne rzeczy . Zrobie film bo nikt mi nie uwierzy .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Re: Nowy proboszcz

Serio dali tutaj takiego Księdza? Przecież tutaj jest dużo młodych ludzi z małymi dziećmi, pro- PO i bardzo nowoczesnych... chyba, że dla "tutejszych" ukłon bo inaczej tego nie widzę.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Czas powiedzieć wprost, że tak, jak koloratka nie chroni przed grzechami, a nawet przestępstwami ,tak również (a może i częściej) nie chroni przed zwyczajną głupotą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nawet ludzie z Pisu tak jak ja nie tolerują ciemnogrodu .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Patrząc na skalę braku powołań w Polsce powoli trzeba przyjąć do wiadomości, ze za jakieś 20 lat Banino doczeka się proboszcza z Afryki, bo tylko tam będzie przybywać kapłanów.
W Niemczech katolicy już dawno nie spowiadają się Niemcom, tylko imigrantom. Nas też to czeka
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Re: Nowy proboszcz

Ci nowocześni to chyba nie katolicy, albo tacy jak Tusk, bo prawo stosuje jak je rozumie i naukę JCH.podobnie. Człowieku albo bladzisz albo nie rozumiesz co mówisz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (11 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

Internet LTE (58 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się...