Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D

Wiem, że takich wątków już było mnóstwo, ale cóż... Do jego założenia "zainspirowała" mnie wypowiedź @sam'a. Cytuję:
"żaden facet matki z dzieckiem na głowę sobie nie weźmie ot tak".
Zatem pytanie co znaczy "ot tak"? Czy samotna kobieta, która wychowuje dziecko/ci nie może być wartościową partnerką?
Poza tym absurdalnie dla mnie brzmi "nie weźmie sobie na głowę". Ja tam wolę chodzić po ziemi, niż siedzieć na czyjejś głowie :P A tak na poważnie dlaczego ma brać na głowę? Chodzi o stworzenie normalnego, partnerskiego związku.
Mam już swoje lata, większość samotnych facetów w moim wieku, też jest już po przejściach, często mają dzieci, zatem czy ja jestem gorsza od nich?

Bardzo chętnie wysłucham osób, którym może udało się stworzyć takie związki. Może panowie mnie trochę podbudują i się okaże, że mam jeszcze w życiu jakieś szanse, bo nie wszyscy myślą, jak @sam :D
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D

@nimfek
widze ze chcesz konkurowac z wdr'em, ale wierz mi, nie masz szans :P
nie mowiac o tym ze pytasz o to co zostalo wyraznie napisane
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

rada z doświadczeń czy z lektury?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Heja,

Przeanalizowalem temat bardzo dokladnie i powiem tak...

1. Sporo kobiet uwielbia badboyów, podrywaczy, wyluzowanych imprezowiczów co od razu chca je przeleciec (=jak mu na mnie zalezy! Tak zalezy hehe ale tylko na seksie). Zajdzie z takim w ciaze, nawet sie pobiora, a on jak to imprezowicz na boku sobie zalicza kolejne :) Jak w koncu dotrze cos do glowy takiej kobiety ze to nie jest dobry material na meza, partnera na zycie to go zostawia i... przypomina sobie o tych spokojnych kujonach, którzy gdzies tam nieudacznie chcieli sie z nia umówic :) a ona ich miala w d...e i szalala sobie z innymi :) no i oczekuje ze teraz bedzie z nia i jej dzieckiem :)

2. Ten facet, tatus, zostanie na zawsze w jej zyciu. Na zawsze. Co gorsza, jak zobaczy ze ona sobie uklada zycie, nagle sobie przypomni i bedzie zabiegal o spotkania z dzieckiem, podburzal przeciwko jej nowemu partnerowi itp. W takiej sytuacji jedyne co zostaje to przeprowadzka gdzies daleko.

3. Dziecko bedzie zawsze numerem jeden dla takiej kobiety, nowy facet drugi albo trzeci (jak ma dwójke dzieci). Facet chce byc dla kobiety najwazniejszy, jezeli pojawi sie ich wlasne dziecko to moze miec problem bo spadnie na drugi plan, ale jakos sobie to wytlumaczy - w koncu to NASZE dziecko wiec... a tutaj, to dziecko bylego faceta, to nieciekawy uklad. Facet musi od razu pokochac to dziecko, inaczej bedzie problem.

4. Facet zawsze moze sobie zrobic wlasne dziecko, co nie? Przeciez dla faceta to czysta przyjemnosc, który by chcial byc w tym wyreczony :)

Pisze z wlasnych doswiadczen, jak bylem duzo mlodszy to mialem problemy z kobietami, one wolaly latac z imprezowiczami a mnie zlewaly :) Ja bylem dretwy, i zbyt powazny, kujon. Jak pojawilo sie dziecko no to sobie przypomniala o mnie i zaczela zabiegac, starac sie, telefony, emaile, smsy... nagle sie stalem atrakcyjny :) Bo taki ulozony, dojrzaly, powaznie myslacy o zyciu... zawsze taki bylem. A co, z dzieckiem to juz nie chce biegac na imprezki? :)) tylko ze mna spotykac? :))

Na szczescie sa kobiety które od razu unikaja takich pustaków z dyskoteki. Taka spotkalem i jestem szczesliwy, ale jest trudno. Wy drogie Panie uwielbiacie luzaków coby zaliczyli kazda panne w miescie. Sorki, za bledy z przeszlosci czasem trzeba placic cale zycie. Mozecie jedynie ostrzegac Wasze mlodsze kolezanki aby nie rozkladaly nóg przed wyluzowanymi imprezowiczami.

Teraz mozecie po mnie jechac :)

ps. moja rada, szukajcie sobie facetów z dziecmi...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

@Sco
Dziewczyny powyżej wyczerpały temat.

@sco , dokładnie tak jak pisze Majka ;)

@sco - źle zrozumiałeś. To nie o Tobie tylko o ex'e :-)

Cross, napisz proszę czemu w moim przypadku mówisz o desperatkach? Tym bardziej Ciekawi mnie uzasadnienie pozostałych Pań.

są desperatki i desperaci
dotyczy to obydwu płci :)

@Ilona - z malowanie u mnie jeszcze gorzej, niż z tłumaczeniem ;-)

@Majka
zawsze możesz spróbować namalować :D

heheheh @sadyl - no to wiem :-) źle się wyraziłam. Chodziło mi o to, że ex Cię natchnął do poezji :-)
Może teraz będzie zrozumiałe :D

@Majka:

Niestety, to nie ja. To Przybora ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@wdr - nooo 60% to bardzo duże szanse, ale pewniaka nigdy nie ma :-)

@sadyl - normalnie poeta z Ciebie :-) rozumiem, że ex tak Ciebie natchnął ;-)

@Cross - zgadzam się z @M30+ - są desperatki ;-) zresztą nie czytałeś wpisów ex'a. Biedak od kobiet odpędzić się nie może ;-)

@Cross
zdziwiłbyś się ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"bo może trafi swój na swego;)"

Wątpię. Nie ma na świecie aż tak zdesperowanych kobiet. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

"nawet ~ex"

bo może trafi swój na swego;)

> nawet ~ex

Bo we mnie był ex
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.

Warto mieć marzenia :D

@ każdy ma szanse na nowy związek

nawet ~ex ;P

@Majka
@Sco - czy tylko na podstawie wpisu @wdr - wiesz, że szanse są nikłe?
Ja tam nie wiem, inaczej bym nie zakładała tego wątku. Są jednak pary, którym się udaje. Dlatego trzeba wierzyć, że jest to możliwe :-)
Ja znam osobiście kilka takich par, więc szanse są :-)

60% to nawet duże szanse ??? , ale pewnika że wskoczy mu jakaś "na zawsze" do łóżka nigdy nie ma

każdy ma szanse na nowy związek, czy to samotny rodzic z małymi dziećmi, czy inna samotna osoba....
trzeba tylko wyjść do ludzi, nigdy nie wiadomo co komu zgotuje los
i w mojej ocenie nie ma co patrzeć na żadne statystyki ;)

@Sco - czy tylko na podstawie wpisu @wdr - wiesz, że szanse są nikłe?
Ja tam nie wiem, inaczej bym nie zakładała tego wątku. Są jednak pary, którym się udaje. Dlatego trzeba wierzyć, że jest to możliwe :-)
Ja znam osobiście kilka takich par, więc szanse są :-)

Inne tematy z forum

Moja Żona nie chce sie ze mną kochać (294 odpowiedzi)

I nie pomaga już nic ... Rozmowy były , prośby były a błagać nie chcę. Co z kobietą moją jest nie...

Czy kobiety lubią minetke, czemu nie zapraszają facetów do domu? (66 odpowiedzi)

Uwielbiam robić minetke, niektore kobiety ponoć też hihi ale albo się ukrywają, albo wstydzą lub...

Testerk wierności (5 odpowiedzi)

Hej , podejrzewasz ze Twój Partner Ciebie zdradza? Z chęcią to sprawdzę za mała opłata...;)