Spółdzielnie mieszkaniowe - mniejsze opłaty po podpisanej ustawie przez prezydenta?

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie Karwiny
Dzień dobry,
W SM Karwiny w Gdyni do której należy mój blok dzieli opłaty w zależności od bycia członkiem danej spółdzielni lub nie. Nie będąc członkiem w moim przypadku jest to różnica około 35zł/miesiąc przy 42m2 . Moim zdanie to BARDZO DUŻO, patrząc że wpisowe wymagają 500 zł. + 1000 zł. udział.
Czy wiecie coś może czy spółdzielnie już wyrównują stawki po podpisaniu przez prezydenta nowej ustawy o spółdzielczości. Miedzy innymi jest tam zapis, że każdy posiadać np. spółdzielczego własnościowego prawo do lokalu z automatu jest członkiem spółdzielni.
Jeśli ktoś może lepiej zna temat proszę o komentarze.
Z góry dziękuje za pomoc.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Spółdzielnie mieszkaniowe - mniejsze opłaty po podpisanej ustawie przez prezydenta?

Tak, w oplatach od pazdziernika mam wpisane ze jestem czlonkiem spoldzielni. Tez mieszkanie wlasnosciowe ale za czlonkostwo nie chcialam placic i kroili mnie rowno co miesiac.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dynamika (3 odpowiedzi)

Osiedle jest bardzo źle zarządzane. Dynamika chwali się ilością obsługiwanych nieruchomości ,...

Czy ktoś żałuje zakupu mieszkania na kredyt? (417 odpowiedzi)

Witajcie, mam pytanie do osób, które kupiły mieszkanie na kredyt: czy żałujecie, że wzięliście...

Hałas kolejowy (4 odpowiedzi)

Jak duży jest hałas kolejowy w obrębie ulic izerska, gnieźnieńska, myśliborska, kruszwicka? Czy...