zawody

Czyżby po raz kolejny na cały dzień zostaniemy uziemieni w domach - bez możliwości wyjazdu z pięknej kaszubskiej wioski?
Ogranicza mi się moje prawa obywatelskie w imie tego, że 100 facetów na rowerach (amatorzy) mają ochotę się pościgać
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro mieszkasz na pięknej kaszubskiej wiosce to czemu chcesz z niej wyjeżdżać? Nie ma co panikować
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Żeby zwiedzić drugą piękną kaszubską wioskę.
OK - ale tym razem blokada miejscowości tylko 2 godziny - wytrzymamy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

od około 9 do 13 to trwa. Po tym jak zjesz obiad o 12 chwila drzemki i możesz jechać. Jak chcesz zwiedzić wioskę obok to na rowerze możesz przejechać xd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proponuje najpierw przeczytać co jest napisane na tablicy a później robić burzę. Droga jest zamknięta przez godzinę czasu, więc tragedii chyba nie ma

a ul.Kielnieńska od 9.30 dp 13.30 ... to chyba żart jakiś !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie JK przeczytałem - Chylońska 8.45-13.45 - to chyba nie jest "godzina" - wszyscy z okolicy tej ulicy są uziemieni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przez te kilka godzin chyba nie umrzecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak myślała większośc ludzi - którzy już nie żyją

to sam sie zamnknij w domu na pol dnia , moze ktos ma ambitniejsze plany niz siedziec pol wolnej niedzieli bo banda amatorow w obcislych gejowskich fatalaszkach chce sobie urzadzic tour de kaszuby, jak chca sobie pojedzic to niech sobie jezdzac ale w normalnym ruchu , a nie jak napisal kolega wyzej ogracznicza sie prawa i to kilku tysiecy ludzi , z takiego blachego powodu.. Jaki to ma sens wlasciwie ? Nie ma zadnej promocji dla regionu , zadnej charytatywnej zbiorki , totalnie nic , tylko widzimisie tych kilkunastu i**otow na kolazowkach ze chca sobie pojezdzic , a czesc Gdyni i pol gminy Szemud jest zamknieta na pare godzin w niedziele , nie no kur.. rewelacja . Moze by ktos sie chociaz spytal czy mieszkancy wyrazaja zgode na takie rajdy w wolny dzien z wylaczeniem mozliwosci ominiecia tego dziadostwa ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie czeka nas jeszcze wyścig taczek :(

To jak zamierzasz spędzić ten czas do 14 gdyby nie było zawodów. Kaca byś leczył, czy może w kościele byś był?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

widze ze twoj wachlarz zajec w wolnym czasie jest bardzo szeroki hahaha
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I to jest cała twoja wypowiedź? Jak nie masz nic ciekawszego do powiedzenia to zamilcz. Miałeś napisać co zamierzałbyś robić w tym wolnym czasie, jak widać nic byś nie robił to i żeś nic nie napisał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Odpowiadam panu ciekawskiemu
Chciałbym na godzinę 12tą pojechać z dzieckiem na urodziny kuzyna, a moja córka chciałby na godzinę 10.00 pojechać na Karwiny do pracy (gastronomia). Zatem musimy wyjechać przed 8.00 i siedzieć (ja 4 godziny a córka 1,5h)
Ciekawość zaspokojona?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

To niestety córka musi wyjechać 2h wcześniej, a na uro pojedzie się 2h później. Oczywiście że wolałbym żeby też nie było tych zawodów. Zawsze jakieś utrudnienie. Pamiętam że sam raz musiałem wyjechać kilka h wcześniej na wesele. Ale niestety tak jest jak się mieszka obok takiej aglomeracji. Pewnie wiele osób jechało obejrzeć rajdy np. w Sopocie. Nikogo to nie obchodziło że mieszkańcy mają utrudnione życie, ale fajnie się oglądało jak jeżdżą.

raczej Ty zamilcz ze swoimi frajerskimi wypowiedziami , co chce robic w wolnym czasie to moja sprawa a nie twoja , choc widac bardzo interesujesz sie czyims zyciem , widac samemu nie masz co robic z wlasnym? Zamknieta ulica ogranicza mieszkancow , w gwoli scislosci nawet jakby nic nie chcieli robic , powinni miec i maja prawa , zeby robic. Tak wiec idz sobie siedz pol dnia w kosciele i nie zawracaj d*py innym tymi wyscigami ktorych nikt tutaj po za toba nie chce . Koncze polemike z toba bo trzymasz sie poziomem asfaltu i nie wnosisz nic do tematu. Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Twoja wypowiedź jest na poziomie bardzo "frajerskim". Ogranicza twoją wolność? To możesz zawsze iść sobie z buta, nikt ci nie zabrania. Bardzo wielkie macie problemy w życiu. Idźcie z tym do premiera. Powiedźcie mu, że zawody zabierają wam 5h z życia. Tylko z siebie pośmiewisko potraficie zrobić. Widocznie 500+ bardzo działa na rozwój patologi w naszym społeczeństwie. Tylko szkoda że wszyscy potrafimy spinać się jeden do drogiego tylko jeśli jesteśmy anonimowi. Jakoś nikt z nas nie ma odwagi podpisać się własnym imieniem i nazwiskiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie masz racji - gdyż w Sopocie jest alternatywny przejazd, jest komunikacja miejska a w momencie gdy zamykają ci ulicę to możesz zostawić auto 2 ulice dalej (i wyjechać). Mieszkańcy Koleczkowa żadnej z tych szans nie mają.

Powiedzial ten co podpisuje sie jako anonim ....

Panie JK - errata
8.00-13.45 Chylońska
8.00-14.00 skrzyżowanie

Proszę Was, nie obwiniajcie za zaistniała sytuacje rowerzystów ! Oni płaca kasę prywatnej firmie która organizuje zawody w których biorą udział. Winni są ci którzy wydają pozwolenia na zamknięcie dróg, urzędnicy może maja z tego korzyści od organizatora.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

I jak, wszyscy przeżyli w czasie tych zawodów?

Ch Cie to obchodzi lajzo

Oj wystaje sloma z butow a myslalem ze kulturalnych mam wspolmieszkancow

Inne tematy z forum

AloeDent Chwaszczyno (6 odpowiedzi)

Chciałabym ostrzec przed AloeDent w Chwaszczynie Jestem po wczorajszej przymusowej ekstrakcji...

Światłowód w gminie Szemud (14 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?

Nowy Mechanik (38 odpowiedzi)

Co sądzicie o nowym mechaniku w Koleczkowie przy skrzyżowaniu na Chylonie?? Warto oddać samochód...