tynk mozaikowy - polecacie? czy odradzacie?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam

przeprowadzam remont i zastanawiam się nad tynkiem mozaikowym w przedpokoju i ganku ... podpowie mi ktoś jak wygląda utrzymanie czystości takiego tynku, chodzi mi o mycie ... czy trudno sie to zmywa?, biorąc pod uwagę ze dzieci lubia robic mi rożne niespodzianki artystyczne.

bede wdzięczna za podpowiedz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: tynk mozaikowy - polecacie? czy odradzacie?

ja mam od roku i jestem mega zadowolona, wybrałam odcienie szarości, i nie widać już brudnych łapek moich dzieci i mojego męża, który jest mechanikiem i zawsze dotknął gdzieś smarem, ja mam na wysokości 160 tynk położony i nie wiem jak wcześniej mogłam go nie mieć.

ja mialam na przedpokoju odcienie brazu bardzo sobie chwale córka nie byla w stanie tego pobrudzic:) a do tego mogla robic ze scianami co chciala bo nie byla w stanie nic uszkodzic

Też właśnie mi się podoba, ze względów praktycznych. Myślicie, że sam dam radę zrobić taki tynk? To jakaś skomplikowana sprawa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja tez mialam na przedpokoju rewelka nie widac brudu

Ja również z uwagi na dzieci postanowiłam zainwestować w takie rozwiązanie.
Jestem zadowolona. Wygląda bardzo fajnie ( kolorów to masz taką moc, że ja na przykład miałam duży problem z wybraniem odpowiedniego dla siebie).
Mąż poradził sobie sam. Są w sieci artykuły na ten temat. Tutaj pozwolę sobie zacytować:
http://kb.pl/teksty/2013/11/06/tynk-mozaikowy-cena-jak-go-wykonac-samodzielnie/
Jedyna wada to cena - 1 m3 ściany kosztuje jakieś 20-30 zł czyli nie tak tanio. Ale jak Cię stać to rób.

Jak na m3 to raczej mało.... :) :) :)

Też mam w domu tynk mozaikowy ze względu na małe dzieci. Śladów zabrudzeń bardzo nie widać a jak jest już jakaś mega awaria to wystarczy normalnie umyć ścianę mokrą szmatką z płynem. Położyliśmy ten tynk mozalit bo wykonawca nam polecił, że dobry
https://kosbud.com.pl/produkty/tynki-elewacyjne/mozalit-tynk-mozaikowy-drobnoziarnisty-gruboziarnisty

Inne tematy z forum

Jakie schody? - co polecacie (62 odpowiedzi)

Pewnie wielu mieszkańców nowych domów w Baninie miało dylemat i pytanie dotyczące schodów...

Montaż karniszy (7 odpowiedzi)

Witam, stanąłem właśnie przed zadaniem zamontowania karniszy. Sprawa prosta technicznie, jednak...

Za ile można urządzić 50m mieszkanie? (191 odpowiedzi)

Jak w tytule, niedługo będziemy urządzać 50m mieszkanie, mamy mało środków i niestety musimy to...