ubranko do chrztu - może być takie?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Jak w tytule... nie chcę kupować garniturku, ten zestaw mi się podoba ale nie wiem czy mogą być czarne spodnie ;/
jak myślicie ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ubranko do chrztu - może być takie?

http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-firmy-krasnal-80-cw001-chrzest-i1507289269.html

pewnie, że mogą :-) przecież nie ubierasz go na czarno tylko elegancko

super te ubranka :) Jak najbardziej sie nadają :)
Mały marynarzyk, hehe :)

Miom zdaniem możesz :) ważne żeby był maluszek elegancki i jakoś inaczej,wyjątkowo ubrany w ten dzień :)w domu przecież i tak go przebierzesz po jakimś czasie :)

uff, no właśnie, też tak myślę ale moja mama mi jakieś wątpliwości nasunęła, że ma być cały na biało, że kiedyś tak było i w ogole...
zgłupiałam i zaczęłam się bać oburzenia w kościele ;p

kurcze 200 złotych a on i tak w 5 minut uleja albo zasika ;/
no ale co zrobić :)

W dzisiejszych czasach na biało są tylko dziewczynki. Ostatnio widuję na chrztach chłopców ubranych w garniturki takie sztruksowe beżowe i czapka a'la cinkciarz (chyba promocja była w Akpolu, hehe). Jak Madzia była chrzczona to było 4 chłopców ubranych identycznie! Własnie w te sztruksy.

bardzo ładne i uniwersalne teraz chyba juz nie trzeba sie tak trzymac bieli my mielismy blekitny a z nami byl chlopiec w czarnym garniturku wiec to zalezy co Wam sie podoba no i zeby bylo w miare wygodne dla malca:)

dzięki dziewczyny :)
no właśnie zależy mi, żeby było w miarę wygodne... on nadal nosi rozmiar 56, na chrzest może, choć wątpie, uda nam się założyć 62 i nie wyobrażam sobie ubierać takiego malucha w koszule, krawat, kamizelke, itp
ja mu z trudem kombinzeon zakładam bo ma we wszystkich za długie rękawy a co dopiero tyle warstw ;p

moj tez tak mial nie martw sie:)tyle, ze juz nosił dużo ubranek na 62 a spodenki od garniturku byly troche za dlugie, ale na butkach byly oparte to nie bylo tak zle a ogolnie swietnie to wyglada. u nas bylo zimno i malemu nie bylo wygodnie bo ubralam go na cebulke he no ale to moja wina w domu bylo lepiej:))

my chcilismy malego jak mial 1,5 miesiaca. byl ubrany w biale spioszki i bialy kaftanik, bez zadnych ozdob i haftow, w bialym beciuki. celowo, bo chcielismy zeby wygladal "bezbronnie" :) ja osobiscie nie ubralabym synka w garnitur, nie lubie mody a la 'maly stary', no ale to zalezy od gustu i pewnie wieku dziecka. gdybym miala chrzcic starsze dziecko, pewnie wybralaym albe

nasz był w błękitnych sztruksach(+muszka z tego materiału) + biała koszula i błękitna kamizelka z czarnymi dodatkami :)

bardzo mi się podobają takie ubranka :)

szkoda mi było 200zł na taką firmówkę i kupiłam zestaw za ok 60zł :) wystarczający :) (na te kilka godzin)

kupowałam na Allegro od bb_29 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5488334

np. http://allegro.pl/komplet-na-chrzest-62-spodnie-koszula-kamizelk-i1503660146.html
http://allegro.pl/komplet-na-chrzest-62-spodnie-koszula-kamizelk-i1503660250.html
http://allegro.pl/komplet-na-chrzest-62-spodnie-koszula-kamizelk-i1505589453.html
http://allegro.pl/komplet-na-chrzest-62-spodnie-koszula-kamizelk-i1506914504.html

Bardzo fajne ubranko:):) i wydaje mi się ,że więcej obnosi niż jakbyś kupiła całe białe:)

Jeżeli uda mi się znaleźć sensowną kurteczke to chyba kupie jednak komplet z linków powyżej - 200 to trochę drogo jednak. Tymbardziej, ze koszt chrzcin/imprezy też nie będzie mały...
jutro śmigam rozejrzeć się w akpolu
Dzięki dziewczyny
:)

Super zestaw, bardzo mi się podoba :-)

fajny ten zestawik ale faktycznie drogo. My mielismy granatowe spodenki (bardzo ciemna bawełna) plus bialego bodziaka z kolniezykiem niebieskim plus kamizelke taka sweterkowa. a na to blekitna kurteczke misia (co normalnie mlody ja nosił) i tyle. teraz chlodno i w kosciele raczej dziecko w kurteczce siedzi wiec nie bawilabym sie w marynarki itp.
jakby co to mam body,kamizelke i kurteczke na sprzedaz.

Super to ubranko ale czy oplaca sie na pol dnia wydawac taka kwote?Ja moje kupilam w akpolu za 70zl,tez ladne,a pozniej sprzedalam za 20:(

no ja tez popieram ze ubierasz jak Ci sie podoba, elegancko i to nie prawda ze dziewczynki calena bialo!! widzialam i w rózu i błękicie,
wazne ze ubiera sie BIAŁĄ SZATKĘ a nie zeby bylo to biale ubranko pod biala szatke, jak sie idzie z miesiecznym w becie to kiedys byly wymienialne wklady zeby byl z niebieskim zdobieniem albo różowym.
moj miał granatowe spodnie i koszule

Fajny zestaw.
Ale nie kupiłabym na raz.

Janek miał jasne spodenki sztruksiki, biały polarek , wyglądał slicznie, tak skromnie, jak na chrzest, bez wielkiej fety.

Jacuś będzie podobnie ubrany, delikatnie.

fajny zestaw:)
moj synek tez mial czarne spodnie i biała koszule i kamizelke czarna :) i nie byl to zakup na raz a na pare razy :)

a moj mikolaj byl w brazowym kombinezonie zimowym :) pod spoden mial co prawda eleganckie spodnie i kamizelke z bezowa koszula, ale w kosciele bylo tak zimno - I dzien swiat-ze nawet nie pomyslalam, zeby takiego malucha rozebrac zeby ladnie wygladal. podczas samego chrztu polozylismy biala szatke i bylo ok. inne mamy porozbieraly dzieci z kombinezonow, zeby ladnie wygladaly- ale gdzie sens wyziebiac takiego maluszka?

Inne tematy z forum

DPD STREFA PACZKI - proszę o opinie (3 odpowiedzi)

Witajcie, na naszym osiedlu przy ul. Burzyńskiego na Zaspie od jakiegoś czasu jest punkt nadań i...

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...