uprawnienia pedagogiczne - jak???

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziewczyny, w tym roku bronie mgr na ekonomii, a chcialaby, zdobyc uprawnienia pedagogiczne umozliwiajace prace w szkolach srednich i policealnych. Czy jedyna opcja jest robienie 3 semestralnego studium podyplomowego pedagogika?

Bo jezeli tak, to musze miec dyplom, aby zaczac kurs, a najchetniej zaczelabym od razu :-(( Jest jakas inna opcja? Moze ktoras sie orientuje :-))))

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: uprawnienia pedagogiczne - jak???

Wydaje mi się, że polibuda organizowała kiedyś jakąś krótszą wersję... Na UG na niektórych kierunkach można robić kurs pedagogiczny w ramach zajęć do wyboru, ale chyba tylko na naukach społecznych itp., bo tam wiele przedmiotów z kursu jest na pierwszych latach studiów...

kursy robi PG i centrum kształcenia ustawicznego (czy jakoś tak) w Gdańsku. tylko to troszkę kosztuje o ile mi wiadomo... :/

dzieki, rozejrze sie tam!

Jeżeli mozesz robić przedmioty na innych wydziałach to rzeczywiście na UG na psychologii jest mozliwość zrobienia kursu w ramach studiów ale to są cztery przedmioty albo nawet więcej...

Na szczęście teraz już trzeba się trochę bardziej postarać, by zdobyć te uprawnienia.
Możliwości dziewczyny już wymieniły - kursy na PG i UG oraz CKU. Każdy to przynajmniej kilka miesięcy i przynajmniej cena raczej powyżej tysiąca.
Trochę trzeba z siebie dać - i pieniążków i czasu i chęci.

Inne tematy z forum

Gdzie się fajnie ubrać w rozmiarze xxl? :-( (47 odpowiedzi)

Mam dwoje dzieci. Przed drugą ciążą mocno przytyłam. Teraz młodsze dziecko ma prawie 6 miesięcy....

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

kawa czy pijecie jesli tak to jaka? (77 odpowiedzi)

ja lubie z expresu a wy?