uwaga na oszutkę!!

W związku z tym, że zostałam oszukana i wiem, że nie tylko ja jedna, postanowiłam tutaj napisać w czym rzecz. Byc może kiedyś ta oszutka na Was wpadnie, a Wy będziecie wiedziały z kim macie do czynienia.

Owa oszustka sprzedaje wszystkim identyczną śpiewkę - otóz, że jej paliwa zabrakło, że przyjechała z dzieckiem na rehabilitację, że zapomniała portfela i dokumentów i nie ma jak paliwa kupić, że jest właścicielem wydawnictwa Libra... Celem tej całej śpiewki jest pożyczenie kasy na paliwo i jak sama deklaruje w ciągu godziny kasę odda. Bierze numer telefonu, aby się odezwać... oczywiście nigdy nie oddzwania.

Ja dałam się nabrać. Uwierzyłam jej i pożyczyłam 20 zł. Kasa nieistona, ale przez takich ludzi ja już nie będę umiała zaufać komuś, kto być może naprawdę będzie potrzebował pomocy.

Ta kobieta - mi przedstawiła się jako Małgorzata - jest raczej niskiego wzrostu, dobrze ubrana, zadbana, ciemne, krótkie włosy, wiek ok 45 lat.

Z naszego forum dwie dziewczyny miały 'przyjemność' ją spotkać - Sylwia i Monika.

Mało tego jak opowiedziałam o mojej przygodzie teściowej okazało się, że jej znajoma też spotkała tego babsztyla... mało tego moja bratowa również! Co ciekawe moja bratowa spotkała ją około 2 lata temu - i też miała taką śpiewkę.

Ta baba była już widziana w Wejherowie, w Sopocie i na Chełmie!

Jak sobie pomyślę ile ta baba dziennie oszukuje osób i ile kasy dostaje to mnie krew zalewa. Zakładając, że dziennie naciągnie 5 osób, każda da po 20 zł, to 'pracując' tylko od poniedziałku do piątku 'zarabia' 2000 zł

I jeszcze jedno - bardzo lubi zaczepiać młode mamy z dziećmi... wiadomo takie serducha łatwo ruszyć na hasło dziecko+rehabilitacja+brak paliwa ...

Napisałam artykuł do portalu trojmiasto.pl w tej sparwie do rubryki 'To mnie gryzie' i mnie zignorowano... a szkoda, bo myslę, że w ten sposób wiele osób można by ustrzec.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: uwaga na oszutkę!!

też mam nadzieję, powiedzialam policjantowi o tym forum - podałam adres - nazwy watku nie pamietalam, facet migiem wysyłał tam patrol :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oby ją dorwali, pewnie teraz bierze ludzi na litość, że święta za pasem a dziecko chore :/

na dodatek weszla do Tesco, tam probowała tego samego numeru z kasjerką, i z 2 osobami !!! potem caly czas chodziła pod Tesco !!!

nie wiem mi nie udzielą informacji :(

ale nie wiesz, czy ją złapali ??

spotkalam ta babę pół godziny temu pod Tesco w Rumi, ta sama śpiewka, do komisariatu policji jest 5 minut, szłam tam chyba w butach siedmiomilowych, zgłosiłam, pojechał tam radiowóz !!!

List gończy wygrzebany z commentów: http://www.pomorska.policja.gov.pl/posz_csposzb.php?nr=120

ja też miałam "przyejmność" dać się naciągnąć u tej pani
Było to jakieś pół roku temu na targu węglowym
powiedział to samo co zawsze i ja uwierzyłam bo nie przypuszczałam że taki ktoś tym bardziej widząć młodą mame z dzieckiem będzie chciał oszukac
poprostu później sama mówiłam do siebie jaka jestem naiwna-niestety nei tylko ja

W końcu ktoś przestał jedynie gadać i zgłosił sprawę także prasie:

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Uwazajcie-na-oszustke-n35430.html

Brawo, oczy otwarte a jakby się pojawiła, od razu dzwonić 997.

Żona była z małymi dziećmi więc wzięła ją na litość. Jest uczciwa więc jej do głowy nie przyszło, że dobrze ubrana, elegancka kobieta może ją w tak perfidny sposób oszukać "na kalekie dziecko".
Z drugiej strony skoro ta małpa jest poszukiwana listem gończym i robi wszystkich od lat, na ten sam sposób, to oznacza jaka wysoka jest jej bezczelność, skoro przekręca ludzi również "na oczach" policji.
Ja z nią bym inaczej pogadał.

A jakie ma znaczenie, że obok była budka policyjna? Jak żona dała się nabrać, dla postronnego wyglądało to jak normalna rozmowa na ulicy.

Ja bym żonę zjechał za naiwność... a przy następnym spotkaniu z oszustką tel. na 997.

Ludzie, dlaczego jesteście tacy naiwni?

Działa także w wekeendy!
Moją żonę "wydymała" na 25 zł. w kwietniu br, w niedzielę, obok kościoła i o zgrozo przy budce policyjnej na osiedlu Strzyża w Gdańsku. Nie przejęła się faktem, że żona oddała jej ostatnie pieniądze jakie miała. Podała niby swój telefon oraz dane i miała je zwrócić za godzinę. Oczywiście nie oddała do dziś, dane były fikcyjne a tel był kogoś przypadkowego.

Na Zaspie pod koniec sierpnia. Też dałam się nabrać niestety:/

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=35430&strona=last#op1470638

Re: Soptkałam ją....

dziś opisują oszustkę w "co mnie gryzie" na Trójmieście.

Ja spotkalam te pania jak pracowalam 2 lata temu na Zaspie.
Przyszla od mnie do pracy i ta sam spiewka co mowicie.W tym przypadku przyjechala na rehabilitacje z synem do szpitala na Zaspe.
No i dalam jej te 20zl naiwna.

Widzę, że i ja dałam się nabrać. Jeden wniosek z tego - nie dawać kasy !!! Jak przeczytałam Wasze wypowiedzi to nie mogłam uwierzyć, bo mówiła dokładnie to co napisaliście. Ja spotkałam ją na TESCO CHYLONIA.

Nic nie przyślą. Jesteś świadkiem w sprawie, nie przysługuje ci informacja co i jak dalej w sprawie.

Informacja przysługuje jedynie pokrzywdzonym na ich wniosek.

"no to teraz jak już wiadomo, że wysłano za nią list gończy - to może następnym razem policja szybciej przyjedzie?

tzn. jeśli któraś z nas spotka tego babsztyla i zadzwoni, że właśnie widziała poszukiwaną listem gończym oszustkę :) "

Wiesz,ja powiedziałam policji,że miałam do czynienia z oszustką poszukiwaną listem gończym...i co?...przyjechali po 4 godzinach...
Szkoda gadać.Nigdy jej nie złapią.

z tego co burczeli pod nosem zrozumiałam,że ściągnięciem nagrania z monitoringu mogą zająć się jedynie kryminalni,a nie oni.Oni nic nie mogą.Zresztą,miałam wrażenie,że ci panowie policjanci przyjechali do mnie jakby za karę.Jeden mnie spisywał,drugi go poganiał.A tak wogóle,to nic nie słyszeli o tej pani,mimo,że pokazałam im list gończy...ech...
Ja teraz czekam na jakieś pismo z Policji.ciekawe,czy coś przyślą...

Inne tematy z forum

zapach do mieszkania jaki ??co polecacie (43 odpowiedzi)

drogie mamy wy zawsze coś doradzicie chciałabym aby w mieszkaniu pięknie pachniało macie jakieś...

Przeprowadzka- jaka firma? (42 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...