vicopisano - suknia Margarett

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy któraś z Was brała ślub w sukience firmy Margarett, model vicopisano???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: vicopisano - suknia Margarett

Tak , a o co chodzi?

Podpisałam już umowę na wypozyczenie. Ślub w maju. Jak nie trudno się domysleć bardzo mi się podoba :-). Zastanawiam się jaki welon najlepiej do niej bedzie pasował - długi czy krótki. Czy ewentualnie diadem do welonu to nie za duzo świecidełek no i mam mieszane uczucia co do rękawiczek - zakładać czy nie? Byłabym bardzo wdzięczna jakbyś przesłała mi Twoje zdjęcie/a w sukience na meila. To ze strony Marietty nie oddaje moim zdaniem dobrze wyglądu sukienki. Z góry wielkie dzieki no i mnóstwo szczęścia na nowej drodze zycia :-)

Ja akurat nie miałam ani rękawiczek , ani welonu , tylko mały stroik we włosach , suknia jest sama w sobie bogata ( chodzi o materiał) , że nie chciałam przesadzić.

A jak podobała się gościom :-) Też kupowałaś/ wypozyczałaś w Marietcie w Gdańsku?

Wypożyczałam w Mariecie w Gdyni , sukienka była super przygotowana , czyściutka , naprawdę wszystko dopięte na ostatni guzik i wszystkim bardzo się podobała , zwłaszcza zwracali uwagę , że materiał jest taki oryginalny , właściwie mało spotykany. Moim zdaniem jak chcesz mieć welonik to nie długi , bo szkoda tej sukni zakrywać, a rękawiczki ? najlepiej pomierz sobie wszystko razem jak będziesz wcześniej na dopasowaniu i zobaczysz czy ci to pasuje. Powodzenia.

Malwina, dzięki za cenne rady "doświadczonej" mężatki. Rękawiczki przymierzałam już przy wybieraniu i jakoś mi nie pasowały. Co do welonu to marzyłam o długim, ale jeszcze poprzymierzam, pooglądam i zadecyduję.

No właśnie, mi też rękawiczki nie pasowały , dlatego nie kupiłam , a jak ci się marzy długi welon , to spróbuj taki bez żadnej lamówki , taki delikatny może tez pasować , ja mierzyłam z lamóweczką , ale wyglądało to nieciekawie , akurat do tej sukienki nie pasowało moim zdaniem. Powodzenia.

witam, moja sukienka slubna składala sie z gorsetu vicopisano i spódnicy klasycznej, pokrytej organtyna, ale juz bez tego brokatu. Kupilam cala suknie + krótki, delikatny welon (mgiełka) w Salonie Marietta. Jak bys chciala to moge wyslac Ci zdjecia i ewentualnie sprzedac moj welon, jak bys byla zainteresowana. W salonie welony sa strasznie drogie, ja placilam 175 zl! Natomiast odradzam rekawiczki - suknia jest juz tak strojna, ze chyba wystarczy dodatków. :)

Kasia

Kasiu, byłabym wdzięczna za przesłanie zdjęć, bo welonu jeszcze nie mam. To Ty chyba wystawiłaś sukienkę na sprzedaż w ogłoszeniach na "Trójmieście", tylko tam niestety widac tylko dół welonu. Mam krótkie włosy i chciałabym wysoko upiąć welon.

na stronie firmowej margaret jest ta sunia właśnie z długim welonem i wszystko swietnie widać ;)

Illatanka napisał(a):

> Kasiu, byłabym wdzięczna za przesłanie zdjęć, bo welonu jeszcze
> nie mam. To Ty chyba wystawiłaś sukienkę na sprzedaż w
> ogłoszeniach na "Trójmieście", tylko tam niestety widac tylko
> dół welonu. Mam krótkie włosy i chciałabym wysoko upiąć welon.

tak, to moja sukienka, prosze podaj mi maila, zebym mogla wyslac zdjecie

illatanka@op.pl

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...