videokamerowanie i fotografia slubna

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Chcialabym wystawic opinie o firmie J- media (http://www.jarmedia.pl.tl ktora zajmowala sie fotografia i videofilmowaniem mojej ceremoni slubnej 14 sierpnia w Kosciele Sw. Andrzeja Boboli w Sopocie oraz wesela w Grand Hotelu w Sopocie.

Chcialam przestrzec innych, zeby nie korzystali z uslug Pana Jaroslawa Wolinskiego, gdyz serwis, ktory oferuje jest ponizej najnizszych standardow.

1. Film, ktory otrzymalismy po weselu byl bardzo niskiej jakosci, wygladal jak filmowany przez amatora, mnostwo wstrzasow i drzen.

2. Na uroczystosci zauwazylismy, ze kamerzysta nagrywal z przeslonietym obiektywem dopoki nie zwrocono uwagi.

3. Pan Jaroslaw oglasza sie fotografem i kamerzysta, a nie wiedzial co to jest hard drive, co jest co najmniej alarmujace.

4. Nasi przyjaciele i rodzina zrobila duzo lepsze zdjecia, a sa amatorami.

5. Wybor muzyki podkladowej do filmu i powolne wstawki sa zatrwazajaco beznadziejne i kiczowate.

6. Po uroczystosci zdjecia w plenerze mialy odbyc sie w Orlowie w Gdyni- fotograf nie dysponowal autem, zeby tam dojechac, zostalismy narazeni na dodatkowe koszty za taksowke.

7. Caly serwis od poczatku do konca byl bardzo niskiej jakosci i malo profesjonalny.

Film ktory otrzymalismy nie nadaje sie do pokazywania, zdjecia sa bardzo nieprofesjonalne i cale doswiadczenie wspolpracy z tym panem jest jedna wielka kleska.

Siedziba firmy znajduje sie w domu prywatnym i podejrzewam, ze fotograf jest amatorem podszywajacym sie pod profesjonaliste.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: videokamerowanie i fotografia slubna

A ile płaciliście za usługę foto + video ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hehe, a co to według Ciebie jest "hard drive" :D ?

Wszedłem na stronę, którą podałaś i nie pozostaje mi nic innego jak pogratulować wyboru... Wesele w Grand Hotelu a "fotograf" że śmiech ogarnia.

Portfolio tego pana mówi samo za siebie. Przepraszam, ale uważam, że jesteś sama sobie winna.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale się czepiasz, przecież Pan napisał na swojej stronie, że " ceny nie są wygórowane, ale jakość jest na najwyższym poziomie"- to czego się dziwić, że Młodzi spodziewali się tej super jakości:)

Swego czasu był tu wątek o Panu Jarku z Kolbud bodajże, czy to nie jeden i ten sam "fachowiec"?

Też uważam że młodzi są sami sobie winni.
Foto + Video - w jednej osobie lub rodzinne firmy to nie najlepszy pomysł. Jeśli portfolio było słabe trzeba było poszukać kogoś innego.

A portfolio jest słabe........
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nic dodać nic ująć. JAK SIĘ GÓWNO KUPI TO SIĘ GÓWNO MA :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak ty tego foto-video pana wybierałas? masz jego stronke to nie widziałas jakie ma kiepskie (chociasz kiepskie to mało powiedziane) zdjecia w swoim portfolio?

Tanio było i tyle! Chciwy podwójnie traci:)
A tak w ogóle to gratuluję odwagi forumowiczom (wiekszosci), którzy zdają się tylko na opinie nieznanych sobie ludzi z forum, wśród których są głównie sami zainteresowani. Nie macie żadnych znajomych, sasiadów, którzy nie tak dawno brali slub aby ich spytać o referencje?
Rok bodajze temu kuzynka z narzeczonym udal się na prezentację firmy video, której namiary znaleźli w necie. Jakieś było ich zdziwienie gdy na filmie ujrzeli siebie na imprezie sprzed 4 lat!!! Oczywiscie kamerzysta był inny z zupełnie innego miasta. Facet zafundował sobie DEMO z prac (dobrych prac) innych firm. Zgłosili ten fakt rzeczywistemu autorowi filmu wraz z nr telefonu i adresem. Co z tego wynikó to już dalej nie wiem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest tylu fotografów . . . wybór na prawdę jest ogromny . . .

pretensje możecie mieć tylko do siebie trzeba było wybrać kogoś innego po obejrzeniu portfolio , bo chyba wcześniej widziałaś zdjęcia tego pana ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mozliwosci wyboru milam ograniczone, bo nie mieszkam w Polsce, a poza tym uwierzylam w jego umiejetnosci bo pracuje w jakiejs gazecie czy tv w tym fachu dokladnie nie pamietam.Za material jesli tak mozna okreslic to cowykonal do spolki z jakas kobieta bo ona filmowala w kosciele zaplacilam 2 tysiace.Mam tylko nadzieje ze nikt wiecj nie da sie nabrac tej ekipie.Jedyna pociecha w tym ze wesele w Grandzie bylo super i to musi zostac tylko niestety w naszej pamieci, a szkoda bo chcialoby sie to wszysko upamietnic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

"Też uważam że młodzi są sami sobie winni.
Foto + Video - w jednej osobie lub rodzinne firmy to nie najlepszy pomysł. Jeśli portfolio było słabe trzeba było poszukać kogoś innego."

Tylko mała uwaga - w jednej osobie absolutnie nie, ale co do firm rodzinnych to zbyt pochopnie powiedziane, bo są takie pośród najlepszych firm w kraju...
Nie zmienia to faktu, że podana cena jest nierealna dla połączonej usługi wykonanej z należytą jakością. Nawet z jakąkolwiek jakością...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

pozostaje pogratulować oszczędności (nie mylić ze skąpstwem) piszcie częściej, więcej o takich firemkach to zaczna inni doceniać wreszcie poprostu lepszych z tej branzy i prawdziwie cieszyć się z własnych pamiątek...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiecie co1 Zbyt pochopnie oceniacie amatorów. Ja brałam ślub w 2009 roku i nie miałam zbyt dużo kasy więc zdecydowałam się na młodego chłopaka, który dopiero zaczynał w tej branży. Sprzęt ma dobry, ale nie miał żadnego filmu do pokazania. Zaryzykowaliśmy!A dla zabezpieczenia jeszcze koś z rodziny kamerował, żebyśmy w razie czego mieli pamiątkę. I jestem zadowolona.Nie zapłaciliśmy dużo. Kamerzysta spisał się naprawdę. Współpracuje z firmą produkującą opakowania i płyty do filmów więc mogliśmy wybrać sobie nawet dekoracje płyty i wygląd opakowania. Film był nagrany bardzo dobrze i co do oprawy też mieliśmy dużo do powiedzenia. Ja nie przekreślam tych co dopiero zaczynają, bo czasami ci co dopiero zaczynają najbardziej się starają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://rysowanetobie.pl/wp-content/uploads/2011/01/projekt-ulotka.jpg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://videokamerowanie.pl/

Zapraszamy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystkim Młody Parom przy wyborze fotografa lub kamerzysty oprócz obejrzenia dotychczasowych prac wybranych usługodawców radze także sprawdzić czytanie ze zrozumieniem... Bo jak widać w tym wątku, nie wszyscy posiedli taką umiejętność:)

Inne tematy z forum

Fryzjer Trójmiasto - Kręcone Włosy (8 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego fryzjera/fryzjerki do kręconych włosów (strzyżenie). Niestety wszystkie...

Nowe połączenie autobusowe Bojano - Gdynia (115 odpowiedzi)

Witam. Od pewnego czasu obserwuję jak się żyje mieszkańcom Bojana w zakresie większych bądź...

Grand House Comfort i Premium (24 odpowiedzi)

Wiczlino to prężnie rozwijająca się dzielnica Gdyni - przybywa tu nowych domów i całych osiedli,...