w gdyni praca za darmo

witam
W gdyni od 2mc nie zauwazylem 1 normalnej oferty pracy
stawki na ochronie - 7 zl w porywach 8 ale to juz byl prawie cud
stawki dział handlowy : 1400-1600zl rowniez zenua
magzaynier spawacz - rzadko wyplacalne firmy

tak to wyglada oczywiscie sa oferty dla debila typu zbiornik z mazutem
albo ulotki czy tam
ale nic normalnego
mowia ze kryzys minal....
w 2013 roku zarabialem blisko 3000 netto teraz zeby miec 2 z przodu musze sie prosic czycic buty tak to wyglada
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 22

Re: w gdyni praca za darmo

a co umiesz DOBRZE robić?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiele rzeczy jestem silny dynamiczny szybko podejmuje trafne decyzje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 26

Weź się za robotę którą możesz dostać !!!
A w trakcie zawsze możesz szukać lepszej . No chyba że masz rodziców którzy cię utrzymują i w tej sytuacji to sobie możesz przebierać !
Napisz jeszcze jakie jest twoje doświadczenie zawodowe ?
Bo śmiem twierdzić iż jest znikome - skoro masz takie podejście do pracy.
Ja chętnie podjął bym się pracy za 1500 zł. miesięcznie.(teraz mam ok. 1200 zł. Niestety musiałbym mieszkać w Gdyni , bo dojazdy 40 km. do pracy za te pieniądze byłyby ciężkie..
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

twoje doswiadczenie zyciowe to praca za 1200 gratki odemnie
powiedz ze masz zone czy dziewczyne nieudaczniku zyciowy to juz wogole padne . Watpie.
40km? to jakas wioska prawda? WIES TANCZY WIES SPIEWA.
Ale mam plan dla Ciebie zapewne Ci sie spodoba - przerob sie jak Grodzka w sejmie - dostaniesz 11000 na mc
moral z tego bedzie taki : kiedys ty ru******es a teraz bedziesz ru***ny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 42

tomsend no chyba ciebie też ru... skoro pierwsze co napisałeś to żeby dostać 2 tysie musisz buty czyścić i się prosić :]

więcej pokory bo nie wiadomo czy aby ty nie będziesz w takiej sytuacji.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

chłopczyku nie mam dzieci i zony - ale jestem honorowy i wolę pracowac za 1200 - a nie żerować na rodzicach jak jakiś frajer !!!!
A ty na 100% żerujesz i powinieneś się wstydzić !!
No ale to trzeba mieć sumienie i honor !!!!!
A ty jesteś taki typ który po śmierci rodziców weźmie linke i się wyhuśta na drzewku lub co modne u was wpadniesz pod skmkę !!!
No możliwe że będziesz żebrał !!!!
Innej możliwości dla ciebie nie widzę Melepeto życiowa !!!!!
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 5

i tomsed nie ściemniaj że pracujesz - skoro narzekasz że pracy nie ma za wielkie pieniądze !!!
Jakbyś pracował za 2 tyś. to byś tak nie narzekał !!!
Znam się na takich jak ty d*polizach i mamisynkach !!!!
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

tomaszek spokojnie, jak chlopak nie będzie w stanie się utrzymać i będzie musiał zasuwać chociaż za te 1200 szybko spokornieje
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie spokornieje, będzie żerował dalej na zasiłku zasilanym z pensji takich jak Wy (WY, znaczy nie WY odpowiadający w temacie tylko WY: głosujący na lewackie bydło pis/po/sld) frajerów ;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po poziomie wypowiedzi Tomaszka śmiem sądzić, że intelektualnie to on się nie nadaje to innej pracy niż to szorowanie zbiornika z mazutem. A pewnie chodzi z nosem w chmurach i oczekuje 4-5k na rekę za to że jest fajny ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

przecież to język naszych elit
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

i na ile Ci to 1200 zł. starcza,w gdańsku czynsz jest większy niż twoja wypłata.A gdzie rodzina?Ludzie godzą się na stawki po 5 zł./h, i dlatego tyle płacą.Niedługo trzeba będzie płacić pracodawcy za to ,że masz pracę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

myslę że tomaszkowi nie chodzi o to ile się zarabia , przecież napisał że chciałby lepszej pracy w Gdyni , ale właśnie musiałby mieszkać na miejscu. Wynajmowanie nie wchodzi w grę bo faktycznie nawet za 2 tyś. ciężko byłoby się utrzymać wynajmując. Ale człowiek nie narzeka tylko pracuje , natomiast tomsed nie wie co to znaczy samemu sie utrzymać bo jest na garnuszku rodziców - dlatego może się wymądrzać !
Polska to kraj bez socjalu, a pseudobiznesmeni mają za nic roboli .
Dlaczego robotnicy obalili najlepszy system dla robola ??? teraz mają kapitalizm !
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proszę daleko nie trzeba szukać gazeta nto artykuł http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140618/POWIAT01/140619489
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

krzyczcie sobie krzyczcie wylewajcie te pomyje na mnie - szczerze? zwisa mi to.

Godzimy sie w tym p******ym kraju pracowac za free i taka prawda

niektorzy sie jeszcze tym chwalom - jak widze tutaj.

A moze inaczej...zeby sie uitrzymac jak myslicie jaka czesc spoleczenstwa zenskiego oddaje cialo za kase w celu wiadomym...

kiedys nad tym myslalem ...sadze ze bardzo duza.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 17

czyli jesteś typem bez honoru i sumienia ;)
Więc nie przeszkadzaj ludziom którzy szukają zatrudnienia , bo nie mają tak dobrej sytuacji jak ty cwaniaczku !
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

"chwalą" ja już analfabeto, teraz się nie dziwię, że musisz byty czyścić aby dostać 2 tysie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

kociol garnkowki
naucz sie tez pisac prostaczko wsiowa
"chwala" ja juz ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

napisałam "chwalą", połknęłam tylko ja"k" więc jeśli chcesz mnie poprawiać to przynajmniej cytuj jak należy

ale spoko, burakiem od ciebie ciągnie na kilometr, kto ci dawał 3 tysiące i za co? bo aż ciężko uwierzyć
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

co za bzdura!!! pracuje na budowach od paru lat a nie jestem budowlańcem i czesto zmieniam sobie prace jak mi się coś nie podoba więc pracy jest full. a co do stawki to dzisiaj dzwoniłem na pierwsze lepsze ogłoszenie i nie dosc ze jutro zaczynam to jeszcze ze stawką wyjściową 12zł/h. rachunek jest prosty przy 10h dniu pracy 12x10=120zł dniówki x 24dni pracy w miesiącu =2880zł na rękę. trzeba po prostu sobie wywalczyć odpowiednie warunki i wziąć się za porządną prace a nie za czyszczenie butów!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba stawka brutto te twoje 12
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam szanowny p. madralinski .Nie podoba mi sie panska wypowiedz. Takie teksty swiadcza o braku inteligencji i zlym wychowaniu . Powiem krotko najlepsi ludzie ,dobrze wychowani ,o dobrych manierach wywodza sie jak to ujales, ze wsi ,bo znaja zycie i nie boja sie pracy ,maja terz charakter i nie pozwola soba pomiatac .I dodam jeszcze nie jestem ze wsi czego bardzo mi szkoda .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wciąż nie odpowiedziałeś na moje pytanie: CO KONKRETNIE umiesz DOBRZE robić?

np. jakie masz doświadczenie zawodowe? co robiłeś wcześniej?

7-8zł za godzinę to 1200 netto, to NIE jest zła kasa jeśli nie potrafisz nic...
kolesie po studiach, świeży programiści - chyba poza ATC najwyżej płatny zawód - zarabiają w okresie próbnym/wdrożeniowym 1500zł/netto - jeśli niewiele umieją - to oczywiście ulega zmianie PO okresie próbnym
więc 1200 netto dla ochroniarza nie jest złe... (w obecnych realiach, bo oczywiście to JEST złe, bo lewacki rząd uwala drugie tyle do kieszeni...)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

więc 1200 netto dla ochroniarza nie jest złe... (w obecnych realiach, bo oczywiście to JEST złe --

sam zaprzeczasz sobie?

Co tydzien jezdze na zakupy nie wydumane ale codzienne takie w mc wychodzi jakies 600zl i to nie zakupy z gornej polki aler standartowe.
Oplaty plus 600 ...rzeczy do ubrania....w sumie najnizsza połka

nie starcza do 10 ...

pytanie wiekszosc z nas nie odklada nic....

to ma byc .."zycie"?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

nie zaprzeczyłem sobie, po prostu nie zrozumiałeś...
miałem na myśli, że porównując do zarobków w innych zawodach: 1200zł netto na start to mało, ale nie tragicznie... no i te '7zł na godzine' to tylko przez pierwszy miesiąc... potem coraz więcej i więcej...

wciąż nie odpowiedziałeś na pytanie, więc wnioskuje, że NIC nie potrafisz robić :)
nie posiadasz żadnego doświadczenia ani umiejętności przydatnych w pracy?

poza tym, nie obrażaj ludzi pracujących!

w czym niby ochroniarz jest mniej-debilem od pracownika 'zbiornik z mazutem' (ni cholery nie wiem cóż to jest...) czy od studenta roznoszącego ulotki?
żadna z tych branży nie wymaga specjalnego 'skilla' czy błyskotliwości ;)

jedno jest pewne, ochrona za 7zł za godzinę to ŻADNA ochrona ;D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

za 1200 zł to ledwo na nogach z niedożywienia musi się trzymać taki ochroniarz
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

czyli tyle jest warte twoje doświadczenie? hahaha nieźle :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

oczywiście to było to tomsend
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

moje doswiadczenie jest spore ale nie chce mi sie spowiadac..
Co do tekstu ze stawka 7zl jest przez 1 mc taka...
pokaze Ci osobiscie takie osoby jakie pracuja tak od roku...a czasem wiecej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

piszesz do tomaszka

"twoje doswiadczenie zyciowe to praca za 1200 gratki odemnie"

czyli twoje SPORE doświadczenie jest warte żebrania o 2000 na rękę? lub poniżej?

zacznij szanować ludzi bo póki co w niczym nie jesteś lepszy, zwykły burak o wysokim mniemaniu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

dołożę jeszcze

czyli twoje SPORE doświadczenie jest warte:

"Co tydzien jezdze na zakupy nie wydumane ale codzienne takie w mc wychodzi jakies 600zl i to nie zakupy z gornej polki aler standartowe.
Oplaty plus 600 ...rzeczy do ubrania....w sumie najnizsza połka

nie starcza do 10 ..."

tego że nie starcza ci do 10tego? nieźle, widać mało operatywny jesteś i nie potrafisz zarządzać pieniędzmi. to lepiej siedzieć na tyłku na garnuszku mamusi i nic nie robić? bo przecież to też poruszasz w innym temacie na forum? siedź i czekaj, praca sama przyjdzie, ociekasz taką wspaniałością? nie, jestem zwykłym kowalskim który powinien ruszyć tyłek i samemu udowadniać że warto cię zatrudnić a nie na odwrót
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja Ci tylko mowie jak jest
jesli tego nie widzisz ...no coz...
bogaci rodzice albo sponsoring
nic wiecej nie widze

operatywny ? a czym Ty dorabiasz ? d**a?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

nie dorabiam, uczciwie pracuję. może ty masz d*pę, ja nie.

czyli jak jest? że śmiejesz się z kogoś kto pracuje za 1200 a sam piszesz że musisz czyścić buty i się prosić o niecale 2 tysiące na rękę?

to w czym ty jesteś lepszy?

jesteś taki sam jak inni, w niczym lepszy, zwykly szary kowalski, tylko na garnuszku mamusi jak ktoś zapewne zauważył, różnica jest taka że ja i inni pracujemy w i tej dziczy dajemy radę a ty jak mamusia odejdzie pójdzie po pętlę bo sobie sam w życiu nie poradzisz :]

pozdrawiam i kończę dyskusję bo już pokazałeś swój poziom, jaki jesteś, myślę, że nie ma sensu ciągnąć
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

pracujesz jako kto?

Nikt sie dzisiaj zła nie boi dlatego wszystko sie panoszy
z toba trzeba rozmawiac wedle zasady : madry pojmie w lot glupiemu potrzebny młot
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

nie chce bronic tworcy tematu, bo jego poglądy są conajmniej... dziwne...
ale.... CO ZŁEGO jest w zyciu na garnuszku mamusi?! kazdy z nas tak zyl!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

problem w tym ze lepiej mnie zrugac wylac wiadra pomyj niz przyznac ze mam racje
Ciekawe ile ta Pani zarabia i co robi ?

takze u nas to c*uj d*pa i kamieni kupa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

na razie to ty wylewasz na wszystkich pomyje :]

nieważne co robię, ważne że uczciwie pracuję i od 20 rż nie biorę od rodziców ani złotówki,od kiedy wyprowadziłam się z domu, w sumie to od 16 rż bo już jako nastolatka zarabiałam na swoje wydatki no ale ty tego nie zrozumiesz, bo niby jak skoro masz tylko kasę dla siebie a i tak ci brakuje?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Myślę, że temat można zamknąć, kobiety już takie są, kasy od rodziców nie biorą, tylko od partnera
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

czyli sponsoring i zarabianie d**pa
boze jakie osoby sie tu wypowiadaja :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

zakończę tą zbędną dyskusję, swoje już powiedziałam, nie musze sie tłumaczyć dgzie pracuję, co robię, uczciwie pracuję, mam też swoją młą działalność, odprowadzam podatki i choć kraj jest chory i dziki nie musze siedzieć na garnuszku mamusi.wiodę skromne życie z mężem na wynajmowanym mieszkaniu ale jestem uczciwa i szanuję ludzi pracy. Ty zaś siedzisz na tylku, nie masz żadnego sensownego doświadczenia z tego co widać a rządasz kokosów i choć śmiejesz się z innych nie jestes wcale lepszy. Twórz kolejne tematy i dalej się nad sobą użalaj tylko pamiętaj, role się kiedyś odwracają, byle nie na gorsze, bo jak mamusi zabraknie i będziesz musiał sam sobie poradzić to tylko pętla ci zostanie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

radzę się nie przejmować tym tomsed ! Przecież to jakiś mami synek który nie ma pojęcia o rynku pracy w Polsce !
Ciągnie z cycka i jest mu dobrze , ani myśli zabrać sie za robotę !
Tylko narzeka jak to źle, wymyśla cos o lizaniu by mieć 2 tyś.
Kto by takiemu mamisynkowi dał pracę ??
On nigdy nigdzie nie pracował - a skąd ja wiem o tym ? Czytając te jego wypowiedzi każdy zorientuje się że o pracy i pracodawcach wie tyle ile mu w szkole naopowiadali !
A szkoła nie uczy jak jest tylko jak powinno być !!!
Prawda jest taka , że jak nie masz znajomości to by zarobić 2 tyś. nie możesz pracować tylko tyle ile etat wynosi ! Bo na etacie przeważnie jest min. krajowe czyli 1680 zł. brutto. to ok. 1200 zł. na rękę !
Wiekszość ludzi by zarabiać więcej jest zmuszonych pracować nawet po 250 godzin !
Taka jest prawda o pracy w Polsce!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

czyli wedle Ciebie mam sie za**bac i s*****c pod siebie zeby wyciagnac te 2 tysie

hahahaha

zasuwaj wiec i po 300h jak dla mnie - chociaz mysle bedzie to za malo

dla Ciebie

pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Co za bzdura, jeden pracuje ciężko 12h dziennie, inny nie wkłada wysiłku, pracuje 1h dziennie i zarabiają tyle samo, jeszcze ktoś inny pracuje 1h w tygodniu i dostaje jeszcze więcej, są różne firmy, różni pracodawcy, różni ludzie w pracy, tak to już dzisiaj jest zarobki w żaden sposób nie są powiązane z wysiłkiem jaki trzeba wkładać w pracę, jeden pracodawca zatrudniając cię na pełen etat daje 7h czasu wolnego, inny liczy czas spędzony w pracy co do minuty i jeszcze przerwę przycina
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

masz problem tomsend i to bardzo wielki - 2 tyś to mamuśka na pewno ci kieszonkowego nie daje !
A pracą to jeszcze w życiu się nie zhańbiłeś !!!!
Więc mamisynku zjazd z tego forum !!!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tomsend... niedobrze mi się robi jak czytam Twoje wypowiedzi. Z całego serca Ci życzę, żeby Twoi rodzice zmądrzeli i wywalili Cię na zbity pysk.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

tomsendzie 212---facet ty nie masz jaj - jesteś jak eunuch , co piszczy jak baba , taki zeszmaciały nieudacznik

Weż się do sprzątania szaletów to zarobisz 4 tys, zł i może jakaś s****ąca baba powie że masz jaja jak jej kupa
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

to,że chłopak chce godnie zarabiać to już jest nieudacznikiem?Lepiej brać niecałe 1200zł i mieć d..ę nisko przy ziemi i w pas się kłaniać.Potem przyjść do domu, i wylewać pomyje w internecie.To właśnie Polska,to nie kraj,to stan umysłu.Dalej można jechać..............-
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Czy ty nie widzisz że tomsed pracą się nie zhańbił ?
On ma fantazję bo rodzice mu pozwalają na to. Pisał że za 2 tyś. to musi buty pucować, a wczoraj widziałem go w innym wątku że wybiera się na rozmowę do pracy w ochronie , chyba firma city security ,
Więc ja uważam że chłopiec jest nieudacznikiem skoro żeruje na rodzicach!!!!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sadzę,ze Tomsend to taki internetowy prowokator,który nie miał by nic przeciwko temu gdyby w rzeczywistości płaciła za niego kobieta
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

~tomsend212
2014-06-19 18:31
Wiele rzeczy jestem silny dynamiczny szybko podejmuje trafne decyzje

Bo tomensens jest dynamiczny i podejmuje trafne decyzje (^(oo)^)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

a oto po raz kolejny tomsend :) :
http://forum.trojmiasto.pl/A-tutaj-jest-jak-jest-po-prostu-t549993,1,33.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem zdziwiona negatywami dla wypowiedzi tomsend212. Ale to świadczy o tym, że ludzie faktycznie cieszą się z byle jakiej pracy - "ważne, że jest". Skoro myślenie ludzi jest takie i jeszcze skaczą z radości, że mają robotę za 1200 to jak ma się coś zmienić? Oczywiste jest, że każdy musi z czegoś żyć i jak ma nóż na gardle to pracuje za taką kwotę. Ale to nie powód, by twierdzić, że ktoś, kto mówi, że to mało ma jakieś wygórowane ambicje i nie chce mu się pracować, bo: "jak ktoś chce pracować to znajdzie pracę za 1200 plus nadgodziny bezpłatne - przecież nie warto narażać się szefowi"... Takie odbieram wrażenie na podstawie komentarzy i minusów, jakie otrzymał tomsend212.
Ja zgadzam się, że niewykwalifikowany pracownik nie może oczekiwać kokosów, ale czy 2000 netto to luksus? Moim zdaniem powinno minimum tyle się zarabiać w stosunku do wydatków, które człowiek ponosi. 1000 - wynajem/kredyt plus opłaty 500 plus jedzenie i tak naprawdę to jest mało, ale jeszcze można jakoś przeżyć.
Aby uniknąć naskoczenia na mnie z pytaniem, czy coś umiem. Tak, jestem wykwalifikowanym pracownikiem i uważam, że moje umiejętności się wyróżniają w mojej branży. Pracuję. Jednak maksymalnie zaoferowano mi 1800 netto i usłyszałam, że to dużo! Ale biorąc pod uwagę moje kwalifikacje zgodzili się. I aby coś konkretnego zarobić dorabiam po pracy, jednak muszę pracować ok. 12 godzin dziennie. Dlatego twierdzę, że lepiej nauczyć się języków i wyjechać i tam ewentualnie z czasem zainwestować w edukację.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kto się cieszy? ?? Napewno nikt po studiach, ciesza sie moze prosci ludzie z zakladów pracy, którzy wiedzą ze i tak wiecej nigdy nie dostana. Ten tomsend to mi przypomina spamerów z WP piszących "tez masz dosyc pracy za marne grosze, znalazlem swietny sposob, wystarczy wejsc na strone ,, i kilka razy kliknac cos tam", tyle wie o zyciu pajac, ze szkoda słów...
Pewnie ze mozna wyjechac za granice, jednak ja jestem zwolennikiem pracy sezonowej za granicą i zyciem w polsce, z rodzina, z "przyjaciolmi" ;)
Ona - tu nie chodzi o filozofowanie od ilu PLN miesięcznie to luksus, tu chodzi o niezaleznosc i życie własnym życiem. A ciuchy moze rodzice ci kupia raz na pol roku i starczy ;) Jak ktos jest piz*** zyciowa i nawet za granice nie umie wyjechac, to ma problem ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Praca czy w Gdyni czy w Gdansku jest owszem za 1500 ale oficjalnie, nieoficjalnie zarobki sa duuuzo wyzsze :-/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Och, jakbyś przeczytała inne komentarze tomensenda, też zmieniłabyś zdanie. Co do reszty masz rację, ale to jak to przedstawia wyżej wspomniany...wybacz...raczej śmieszy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie no jasne, koleżanka wyżej widzę ma chyba bogatego męża albo rodziców, już widzę jak masz rodzinę, rchunki, mieszkanie do opłacenia i nie masz innego wyboru więc zamiast chociaż na jakiś czas złapać pracę za mniejsze pieniądze a w tym smym czasie szukać czegoś lepszego ( bo za te 1200 chociaż w dlugi nie wpadniesz ) siedzisz w domu i liczysz chyba na to, że pieniądze z nieba spadną. Zwariowałabym gdybym miała w domu siedzieć, wolę robi,ć cokolwiek byle pracować, mieć kontakt z ludźmi, rytm dnia niż siedzieć w domu i przyrastać do fotela ;/ albo być n utrzymaniu męża ;/

no cóż, różni ludzie, różne podejście do sprawy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powiem prosto i jasno:

Żeby pracownik dostawał dwójkę na łapę, pracodawca musi wyłożyć trójkę + koszta w postaci zużycia wszystkich materiałów/mediów związanych z pracą tej osoby.

Żeby pracodawca był w stanie wyłożyć trójkę, musi na pracowniku zarobić dużo, dużo więcej. Nie tylko z własnej chciwości (ale to też), ale również z powodów kosztów pracy.

A jaki prosty pracownik bez umiejętności zarobi dla zakładu np. 6-10 koła miesięcznie? Jego praca zwyczajnie nie jest tyle warta, nawet jesli pot mu leci z czoła. Dlatego trzeba przeżyć chude lata, szkolić się, szukać i nie poddawać. To kokosu bez doświadczenia i umiejętności to tylko po znajomości. I głównie w budżetówce.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Każdy robi po kosztach i jak są osoby chętne do pracy za 1200 zł miesięcznie to takie stawki będą. Nie lepiej zacząć żyć od razu zamiast przeżywać bo można się tych tłustych lat nie doczekać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadzam się z Majstrem ale dodam tylko, że w budżetówce już tak kolorowo nie jest, jak choć pół rodziny pracuje w budżetówce w życiu tam nie pójdę, takiego stresu nigdzie się nie zazna. Dodam że w ciągu ostatnich kilku lat sytuacja się na tyle pogorszyła, że młode, nowe osoby potrafią po 3 lata pracować na zastępstwo za najniższą krajową, zapierdziel, że głowa mała, stres niesamowity... a praca w sumei niepewna bo jak na zastępstwo to wiadomo...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zarobki są niskie ale też rozumiem trochę prywaciarzy. Nie po to brali kredyty, pracowali po 16h dziennie i ryzykowali własnym majątkiem, żeby się potem po równo dzielić z pracownikami. I wiem, że po przeczytaniu tego wszystkich aż swędzi ręka żeby bezrefleksyjnie postawić minusa, ale to nie zamazuje rzeczywistości. Jakbym miał firmę, to nie traktowałbym ludzi jak śmieci bo zadowolony pracownik to dobry pracownik. ALE chciałbym zobaczyć jakieś zyski, i to większe niż ze zwykłego etatu u kogoś.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...