uwaga na oszutkę!!

W związku z tym, że zostałam oszukana i wiem, że nie tylko ja jedna, postanowiłam tutaj napisać w czym rzecz. Byc może kiedyś ta oszutka na Was wpadnie, a Wy będziecie wiedziały z kim macie do czynienia.

Owa oszustka sprzedaje wszystkim identyczną śpiewkę - otóz, że jej paliwa zabrakło, że przyjechała z dzieckiem na rehabilitację, że zapomniała portfela i dokumentów i nie ma jak paliwa kupić, że jest właścicielem wydawnictwa Libra... Celem tej całej śpiewki jest pożyczenie kasy na paliwo i jak sama deklaruje w ciągu godziny kasę odda. Bierze numer telefonu, aby się odezwać... oczywiście nigdy nie oddzwania.

Ja dałam się nabrać. Uwierzyłam jej i pożyczyłam 20 zł. Kasa nieistona, ale przez takich ludzi ja już nie będę umiała zaufać komuś, kto być może naprawdę będzie potrzebował pomocy.

Ta kobieta - mi przedstawiła się jako Małgorzata - jest raczej niskiego wzrostu, dobrze ubrana, zadbana, ciemne, krótkie włosy, wiek ok 45 lat.

Z naszego forum dwie dziewczyny miały 'przyjemność' ją spotkać - Sylwia i Monika.

Mało tego jak opowiedziałam o mojej przygodzie teściowej okazało się, że jej znajoma też spotkała tego babsztyla... mało tego moja bratowa również! Co ciekawe moja bratowa spotkała ją około 2 lata temu - i też miała taką śpiewkę.

Ta baba była już widziana w Wejherowie, w Sopocie i na Chełmie!

Jak sobie pomyślę ile ta baba dziennie oszukuje osób i ile kasy dostaje to mnie krew zalewa. Zakładając, że dziennie naciągnie 5 osób, każda da po 20 zł, to 'pracując' tylko od poniedziałku do piątku 'zarabia' 2000 zł

I jeszcze jedno - bardzo lubi zaczepiać młode mamy z dziećmi... wiadomo takie serducha łatwo ruszyć na hasło dziecko+rehabilitacja+brak paliwa ...

Napisałam artykuł do portalu trojmiasto.pl w tej sparwie do rubryki 'To mnie gryzie' i mnie zignorowano... a szkoda, bo myslę, że w ten sposób wiele osób można by ustrzec.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: uwaga na oszutkę!!

Slyszalam o niej dawno temu...sprytna baba,ze tak dlugo nie udalo sie jej zamknac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

podbijam :P

ciekawe ilu turystów naciągnie...

właśnie przeglądałam listę osób poszukiwanych i znalazłam ową panią http://kryminalne.trojmiasto.pl/poszukiwani/7/

nie wierze dzis podszedl do mnie facet i prosil o pieniadze i przypomnialam sobie ta kobiete sprzed 4 lat to ta sama ktora opisywaliscie a teraz wieczorem wchodze na neta i wpadam na te posty szok

mam takie podejscie, bo kiedys ....byłam w Warszawie gdzies w jakiejs cukierni....i podeszlo do mnie takie czarne dziecko male z 5 lat ....i prosilo kase na bulkę...nakupiłam mu roznych rzeczy paczki itd a ono zwyczjnie mnie oplulo i chce kasę.....gdyby to nie bylo male dziecko a dzieciak starszy ,to bym tak mu pokazała ,ze hohoho
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale macie zabawę naprawdę....wystarczy ja olac zwyczajnie jaki problem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety, nie można brać żadnych dokumentów "w zastaw". Kodeks karny:

Art. 276. Kto niszczy, uszkadza, czyni bezużytecznym, ukrywa lub usuwa dokument, którym nie ma prawa wyłącznie rozporządzać, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Piszecie, żeby wziąć od niej dowód "pod zastaw", ale przecież ona mówi, że nie wzieła ani pieniędzy ani portfela ani dokumentów - czyli się przygotowała na taką ewentualność, hehe :) Cwaniara!

fakt - 112 to jedna wielka fikcja :]

z własnego doświadczenia(co prawda z pogotowiem ale zawsze) - lepiej dzwonić na 997 niż na 112 ;) (tak jak z pogotowiem - lepiej dzwonić na 999 niż 112)

Bez przesady. Wystarczy cynk na 997/112 jak tylko się pojawi w polu widzenia.

Kryminalni po cywilu ją zdejmą i do pierdla. Ma już wyrok do odsiadki.

Najlepsze byłoby zatrzymanie obywatelskie, ale kobieta z dzieckiem raczej nie da rady tego zrobić...

No jakby ją zauważył postąpię tak samo jak wy.

chyba reagować?! a nie ignorować!?

Nie wiem czy szczęście spotkać taką babę:)))) Mnie mam nadzieję że taka nieprzyjemność nigdy nie spotka bo było by z nią słabo:)

nusia, dzięki za foto. ja tez ten wątek śledzę i na razie na szczęście nie miałam przyjemnosci spotkac tej pani. teraz tymbardziej bede wiedziala kogo od razu ignorowac :)

kurka, czytam ten wątek od dłuższego czasu i jestem wściekła!!! nie mogą złapać tej baby?! ręce opadają... a przypuszczam, że teraz przed świętami uda jej się nabrać wiele osób - bo każdy jakoś tak bardziej myśli o tych, którzy mają gorszą sytuację... tak ciężko złapać oszustkę?!
Ponury - nie zadziałasz?!

ku przestrodze zamieszczam foto poszukiwanej:
image

Ja dzisiaj "spotkałam" tę oszustkę przed 11 koło rynku we Wrzeszczu. Zaczepiła mnie "przerażona" z pytaniem czy nie wiem gdzie w pobliżu jest stacja, która by zaholowała jej pojazd, bo odwozi syna do szkoły baletowej i zabrakło jej paliwa i nie ma jak się stąd ruszyć, a potem zapytała "czy mogłabym jej zaufać i pożyczyć pieniądze na około 4-5 litrów paliwa, za godzinę przywiezie i mi odda" .
Miała około 160-165 cm, krótko obcięte, ciemne włosy, kurtkę a la płaszcz do kolana, wiek około 45-50lat.
Super sposób na życie czyimś kosztem, za pracę by się wzięła, bo na chorą nie wyglądała, eh..

Ojej, to ta Pani "nieźły" sobie sposób znalazła na życie. Ja ją spotkałam jakies dwa lataa temu w Sopocie. Parkowałam samochów na Al. Niepodległości. Podbiegła i coś mówiła, że wiezie dziecko do szpiatala i zaprakło jej paliwa. Jeżdzę dislem, wiec się głupia dałam nabrac na pożyczenie kasy. Oczywiście jej nie odzyskałam. A pani rzeczywiście brunetka, niewysoka, ale teraz bym jej pewnie nie rozpoznała.

aha jakby ktoras z Was się natknęła na ta babę - niskiego wzrostu, około 45 - 47 lat, ubrana w brązowa kurtkę dlugość przed kolano - taka jakby puchowa, długie kozaki tez brązowe do kolan, czapka brązowa

Inne tematy z forum

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

jakie perfumy polecacie? (71 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....