weselne prezenty...

Temat dostępny też na forum: Wesele
ślub i wesele mamy już za sobą. Pomimo tego, że dyskretnie prosiliśmy naszych gości o pieniądze ( mieszkaliśmy przed ślubem razem i mamy urządzone mieszkanie) i każdy się zaklinał, że przyniesie kopertę, to dostaliśmy kilka prezentów które nam się powtarzają np : frytownica, kieliszki, serwisy do kawy (5). Jestem ciekawa co robicie z takimi prezentami? Sprzedajecie na allegro, wymieniacie się s kimś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: weselne prezenty...

no to mnie przeraziłas, my tez mówilismy o pieniązkach i tylko pieniązkach. Az strach pomyslec

a my chcielismy pieniadze i goscie sprawili sie swietnie w tej materii - dostalismy tylko dwa prezenty - zamowiony wczesniej i od osob, ktore nie byly zaproszone za wesele i nie byly poinformowane o kopercie :)

takze u nas jest dobrze :))))

weselne prezenty... garnki, sztućce - varun??

napewno znajdziesz cos w tym sklepie
http://www.stalchem.sklepna5.pl

moze sztucce lub garnki??
te sa bardzo dobre za niezla cene
http://www.stalchem.sklepna5.pl/pkat/150/varun.html

produkt nie chinski

ja mam słabość do serwisów kawowych
ale wolę sama je kupować

5 serwosów
o matko!!
jak ja nie lubię takich pierdół
wole duży gruby, ciężki kubek
niż takie filiżanki :)

ale cóż, chyba wytawiłabym na allegro

najlepiej allegro albo na inny prezent. Swoja droga taka podwojna frytkownica to nieciekawa sprawa ;-(((

jeden serwis sobie zatrzymaliśmy bo jest prześliczny z firmy villa italia i dokupię sobie jeszcze taki serwis obiadowy, ale co z resztą? Na allegro muszę sprzedać za grosze, zeby to ktos kupił

albo zostaw, i jak ktoś cie bedzie zapraszał na wesela to bedziesz miała prezenty :)

to oczywiściepół żartem, pół seroi, ale jaieś jest to wyjście :)

jestescie okropne!!!:)

najpierw mowicie ze nie chcecie takich prezentow a potem podpowiadacie, ze mozna "przekazac" prezent innej parze, gdy bedziemy gosciem:)))

imageimage

ej ja napisałam że pół żartem pół serio

a pozatym są osoby które takie rzeczy lubią

Ale przecież nie koniecznie trzeba dać ten prezent jakiejś parze na ślub. Można dać taki serwis na parapetówkę albo babci na urodziny ;)

Ja bym wybrala jeden, a reszte sprzedala. Nawet bym nie miala gdzie tego trzymac:/

o babcia na urodziny... jest to jakiś pomysł:)))

imageimage

tez bym sprzedala, albo dala komus z najblizszej rodziny np siostrze jesli by potrzebowala.

już i tak dałam jeden serwic mojej mamie i teściowej, dorzuciliśmy tez po 1 kpl pościeli. Można dać komuś na urodziny /imienieny, ale gdzie to wszystko trzymać, nie mamy dużego mieszkania, no i wydaje mi się, że dać komuś prezent za jakieś 300/400 zł na imieniny to trochę przesada ;)

a moze dac komus innemu na jego wesele.......jesli oczywiście coś takiego by chciał otrzymać...

dziewczyny ja tylko czytam ale wiecie co nie byloby wam przykro gdybyscie daly komus prezet aa on go sprzedal?
wiecie co mnie zawsze uczono ze prezetów się nie oddaj chocby nie wiem jak nam się nie podobaly

zgadzam się z pmagdaleną, ja bym schowała może by mi się kiedyś przydał

no , a gdyby taka osoba co dała taki piąty juz serwis kawowy , wpadła do Was w odwiedziny .... i przy kawce zapytałaby: "jak tam się sprawuje serwis ??"
lub inne podobne pytanie by zadała

o to mi chodzilo prezentów sie nie oddaje

dokładnie , ja tez jestem tak wychowana:) pmadzia :)))))

pomarańczko, ja powiedziałabym, że prosiłam o kase
skoro mimo to dostałam serwis,
to sprzedałam, by jednak dostać to o co prosiłam

no dobra, może nie miłe
wiec nie wiem, vczy bym sie odwazyła
ale coś koło tego na pewno

beatko :):):) ja też chce tylko KASE ,, wczoraj byla u mnie ciotka ..szczerze gadałysmy ..powiedziałam jej ,wole pieniądzie i ok.

ja to wszystko rozumiem , naprawdę :)
każdy niech robi tak jak uważa :))))

wporządku, prezentów się nie oddaje/sprzedaje, ale co ja mam zrobić z taką ilością serwisów do kawy??? Nie mam miejsca na tyle kartonów, mamy mieszkanko o powierzchni 40 m2, zresztą one wcale nie pasuja mi do mieszkania, np jeden mam z chińskiej porcelany a ja mam mieszkanie w stylu Ike-i. Co do wesel...to narazie w rodzinie nie zapowiada się żadne weselisko

Ja bym sprzedala na allegro. Zawsze te pieniadze mozna przeznaczyc na cos potrzebnego. A ze mniej to trudno. Lepsze to niz zapychac tym miejsce w domu gdzie bedzie sie wylacznie kurzylo i wywolywalo ucisk w brzuchu ze COS sie powinno z tym zrobic.
Moja mama miala takie zestawy obiadowe i uzywala ich jak bylysmy male. 3 male dziewuszki wytlukly jej wszysciuko i byl spokoj- to tez sposob.
Gorzej z frytkownica

izka to daj komus na przechowanie a jak sie ktos zapyta jak tam jego serwis to powiesz ze ma np. mam bo dostalas 5 i nie chcialas wszystkich zniszczyc

zgadzam się z pmagdaleną, nigdy bym nie sprzedała otrzymanego prezentu, jakby mi się nie przydał, to stałby sobie gdzieś nawet w kartonie i czekał na inne czasy...:)wiem, że skoro mówi się, że chcec się kasę to czasem prezent bywa "niewygodny", ale jednak to zawsze coś podarowanego. Czasem ludzie kupują prezenty zanim otzrymają informację, że młodzi chcą kasę, albo kupują bo głupio im dac 50 zł, to kupią pościel itd...wiadomo jak jest, ale kupili i pewnie się starali, a że nie wyszło...:))

tak też właśnie pomyśleliśmy, sprzedamy na allegro. Mam sobie zawalić całe mieszkanie kartonami. Sprzedam serwisy i kupie jeden serwis obiadowy i ładne sztućce bo akurat te rzeczy musimy kupić.

ja od gosci dostalam kase naszczescie tylko babcia kupila reczniki-ale trafila w nasz gust

dostalam jednak od znajomych , którzy mieli zawiadomienie posciel zamiast kwiatów i on mi sie wogóle nie podoba a po za tym ja mam osobna pierzynke i maz tez wiec zawsze kupuje dwa kaplety i tylko w IKEI a ta jest taka zwykla z kory .
nie podoba mi sie ale lezy w szafie i napewno sie przyda nawet jak ktos w odwiedziny przyjedzie nie mam zamiaru jej sprzedac czy oddac komus

madzia, masz rację, ale.....
jedna zmiana pościeli, to nie 5 serwisów!!!
i mieszkanie 40 m

ja to rozumiem ale zawsze znajdzie sie miejsce na przechowanie tego prezetu a ja staram sie postawic w sytuacjii tych osób ktore ten prezet kupily

ja też sobie zostawiłam 2 kpl pościeli, 2 kpl daliśmy naszym mamom, zostawilismy sobie serwis i grila elektrycznego, ale wierzcie mi, poprostu nie mamy miejsca. MOże niedługo pojawi się dzidziuś i wstawię łożeczko na balkon a serwisy w pokoju?

Mam podobny problem tylko większy:) 3 zastawy obiadowe 2 kompety garnków i 4 patelnie!:) Chyba wszyscy chcą bym siedziała całe życie w kuchni. No i tez ma dylemat co z tm robić bo miejsca mam bardzo mało. Chyba w podziękowaniu oddam je mamom, ale trochę głupio jak ciotka przyjedzi edo mamy a tu zastawa od niej.
Kurde to może sprzedam na allegro?
Ale najgorsze jest to że np patelnie dostaliśmy od znajomych którym szczerze powiedzieliśmy że cchemy kasę, a oni na to 2 patelnie i w sumie w domu mamy ich 6:)
Nie wiem czy śmiać się czy płakać

to może się powymieniamy ? heheheh....bo mi sie przyda serwis obiadowy i garnki :))))

wiesz.... patelnie, to może zostaw sobie ze dwie... dodatkowe do waszych 2, a resztę na allegro...
Ja nie mam nic a nic miejsca.. i takie prezenty tylko na sprzedaż bym przeznaczyła.

odnośnie naczyń.... mam swój pomysł na ich wygląd... nie zniosłabym talerzy ze złotymi brzegami ani super kolorowej zastawy nawet od babci.

aranka ale przeciez nie musisz w tym jesc na codzien..moze tylko od czasu do czasu...moga leżec i czekac na jakies specjalne okazje..moze kiedys ci sie spodobaja..ja bym serwisu nie sprzedawała...zelazko itp sprzety i owszem ale serwis obiadowy -2 to jescze nie tragedia..tak samo kawowy-mozna na przemian podawac raz w 1 raz w drugim...wiecej to juz kłopot i mysle ze sie nie obraza goscie jak sprzedacie..2 to optymalna liczba moim zdaniem...najleije jak sprzedawa to brac pod wzglad kto do tego podchodzi na luzie a komu mozna zrobic przykrosc...ja bym n p nie sprzedała od babci ale od cioci ktoa bardz kocham i owszem bo ona jest bardzo pragmatyczna i zrozumie...ale ja i tak kaske dostane hehe bo juz wszyscy gadali:)

wiesz, ja jestem wyjątkowo wredne stworzenie... i strasznie pedantyczne... już wiem, jakie kupię sobie naczynia w nowym domu... i wszystko będzie "z jednej parafii" dwa komplety kawowe, albo trzy.. owszem, ale pod mój gust, wystrój i takie same. To samo obiadowe.
Zawsze uwielbiałam przyjmować gości... i nie chciałabym podawać im w kilku różnych kompletach... w życiu.

hheheehehhehehehe , Aranka widzę, że nie jestem sama :)
ja też .. jak jest więcej osób , mam tak dziwnie... , że musi być w tych samych dokładnie filizaneczkach :)

ja tez ma swoj pomysł na wystroj mieszkania i nie chce aby ktos w ta ingerowal ale komplet kawowy albo obiadowy,ktory kupiłaby mi babcia i dała mi z wielka radoscia sadzac ze mi sie spodoba...hmm nie potrafiłabym...głupi komplet a tyle radosci, na pewno jak zaprosze babcie i jej podam w filizance ktora ona mi podarowala bedzie 100 razy bardzie szczesliwa niz w jakiejs wystylizowanej na moj gust filizance...czasami nie potrafie myslec tylko o tym co ja chce co mi sie podoba...wiecej radosci sprawia mi radosc innych:)tych ktorych kocham..a to takie male bzdurki

my wyemigrujemy i nie mogę trzymać u rodziców w Polsce kilku kartonów zbieraczy kurzu, ani zabrać w nowe miejsce... bo musiałabym chyba kontener wynająć.... bez sensu.
Powiadomiliśmy wszystkich o tym, że jak dla nas, to najlepiej kasę, a jak dwie się uparły, że chcą kupić prezent, to poprosiłam o komplet pościeli i o ręczniki zaznaczając jakie mam wymiary kołdry i poduch oraz w jakim stylu chciałabym taki prezent

no chyba ze tak :)

przykro mi, ale podtrzymuję..... wszyscy wiedzą jaką mam sytuację i nie uważam, by ktoś się dąsał, że coś zbyłam, albo by ktoś leciał kawał drogi do mnie na kawkę, już prędzej ja do nich w wakacje, jak dopisze czas i kasa

jak się ustrzec takich sytuacji ... my mamy liste prezentów, które chcielibyśmy dostać (od kuzynostwa lub znajomych) a od rodziny kasę. Mówimy w prost, że dom mamy już wyposażony. Czy można cos jeszcze zrobić??

Ciekawe, czy dostaniemy zegar ścienny z kukułką...

Podobno ta osoba to daje zawsze i nie ma zmiłuj się:(

imageimage

My dostaliśmy zegar z barometrem :) a zestawy obiadowe sa 3 a nie dwa i wszystkie nei trafione jeśli chodzi o mój gust:( też jestem maruda i tak samow wolałabym kupić wszystko sama jednorodne a nie wszystko z inne j parafii:)

ktoś pisał o krzyżykowym haftowanym obrazie na pół ściany z wielkimi (chyba) gołąbkami, czy łabądkami?????
Ludzie.... na zdrowy rozum, jak można kupić komuś na prezen ślubny albo przyszukować coś, co wiadomo, że nie będzie pasowało do niczego.
Czy nie byłoby fajniej, gdyby ten ktoś jednak dał tą kasę i usłyszał entuzjastyczne achy i ochy, bo kupiliśmy sobie np. z tego meble, albo sprzęty do kuchni?????
Nie te czasy na serwisy i sztućce, których kiedyś nie można było dostać.

no właśnie te nasz babscie tego nie rozumieją
ze młodzi mają inny gist
że to po prostu pasuje "ni w ch.. ni w oko"

ale myślą, że sie to doceni, bo oni tyle pracy w to włożyli
a że nikt z rodziny nigdy nie miał serca babci powiedzieć, ż eto jest szkaradztwo
i wszyscy mówili, "och jakie cudne"
to one myślą, ze to faktycznie sie podoba

no bo weź powiedz np 70-cio letniej babci, że coś co ona z pasją i ogromnym wysiłkiem robiła przez 2 miesiące, jest koszmarne

a moja Babcia bardzo się spisała i dostaliśmy koc i... sporo kaski:) za to zawiedli znajomi, ale cóż bywa...

Szkoda słów... ja już jako 16 latka dostawałam ręczniki w kwiaty na posag.
Nosz kurcze... co za pomysł. Wszystko to poszłu na używanie do wspólnej łazienki... i pewnie już dawno w koszu, bo znając moją siostrę ręczniki lądowały jako wycieraczka wody wylanej z pralki, albo szmata do podłogi....

hehehe...ja to już na komunię dostałam od chrzestnego kpl wyszywanych serwetek :) i miałam doła, ze jak inne dzieci nie mogę pojezdzić na rowerze, albo pochwalić się zegarkiem, ale moja mama była zachwycona serwetkami :)))

Ja, jak niektóre tutaj dziewczyny jestem pedantyczna i nie postawię gościom przy jednym stole kawy w dwóch różnych serwisach. U mnie musi być wszystko dopasowane do siebie, obrus do serwisu kawowego, ładne widelczyki do ciasta itd, wszystko musi ze sobą współgrać.

izka, ja to samo przeżywałam chrzestna na komunię kupiła mi zestaw srebrnychg sztućców na 12 osób
a ha, ale sie dziecko cieszyło,
wszysy dostali rower lub komputer atari :(

A nie macie obaw że wasi znajomi czy rodziny zobaczą jak się "cieszycie" z ich prezentów?
Forum jest publiczne, zamieszczacie zdjęcia i nawet gdy nie podajecie nazwisk to łatwo was zidentyfikować.
No chyba, że macie totalnie gdzieś uczucia innych i jesteście zwykłymi materialistkami dla których liczą się tylko pieniądze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja dostałam dwa serwisy kawowe zupełnie nie w moim stylu, ale biorąc pod uwagę fakt, że to prezenty i musiałabym pewnie za bezcen sprzedać, to zostawiam.
Czasem ludzie na siłę kupują!

ale sympatycznie - sztućce dla mniej więcej dziesięcioletniej dziewczynki :) fajna chrzestna Beatko!!!
a może to właśnie było tak, że ona oddała swój własny prezent? ale czad...

nie wiem, :(
te sztućce ważą tonę
moja mama je wyciąga na świeta, na 2 dni
i do szafy
nawet ich ze sobą "na swoje" nie wziełam

taraz jak powiedziałam,że chcemy kase,
to ona do mnie, że jakich bym nienawypisywała wierszyków
to ona i tak kupi prezent

i mam powiedzieć co
ale jej nie bedzie, na szczeście

CZEŚC
Nie wszystkie prezenty są "z serca", czesto jest tak ,że np. serwis obiadowy wedruje i otrzmuje go trzecia para (dodam,ze koszmarny).
Nie należy mieć wyrzutów sumienia odpalajac allegro:), a na chłopski rozum, po co komus filizanki wybierać.

Ja pewnie kołdre dostane z moim szcześciem:(

ja zawsze daję prezenty z serca...wierze ze inni którzy mnie kochaja równiez...jesli chodzi o moja cześc rodziny to wiem że tak bedzie,jesli chodzi o T. rodzine poznałam ich i czuje ze sa tak samo cudowni jak moja rodzinka...co T. potwierdza i nie wyobraza sobie suytuacji kiedy oddaje ktos komus swoj wczesniejszy nie pasujacy prezent..

no tylko zazdrościć:)

pomimo tego, że mama też mi wmawiała całe życie, że prezentów się nie sprzedaje to nie będę miała oporów sprzedać kilka serwisów na allegro. Bo z naszej strony rodzina sama potwierdzała, że dadzą nam kasę bo mieszkanie już mamy urządzone i niczego nam nie brakuje. Wiec skoro wszyscy widzieli jak mieszkamy i widzieli, ze nie mamy warunków do trzymania takich rzeczy to po co kupowali coś co jest zbędne za kupe kasy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A nie macie obaw że wasi znajomi czy rodziny zobaczą jak się "cieszycie" z ich prezentów?
Forum jest publiczne, zamieszczacie zdjęcia i nawet gdy nie podajecie nazwisk to łatwo was zidentyfikować.
No chyba, że macie totalnie gdzieś uczucia innych i jesteście zwykłymi materialistkami dla których liczą się tylko pieniądze.

ja nie chciałam żadnych prezentów
ale dostałam 3 jestem baaardzo zadowolona, zwłaszcza z przepięknych sztućców gerlaha :)
na pewno nigdy nie byłoby mnie na nie stać
a sa piękne, nie takie 100-kilowe jak od chrzestnej na komunię

kochana, powtarzasz sie

sa tacy, ktorzy robia wesele na kredyt,
i chcą spłacić go pieniędzmi z wesela

czy to jest materializm?
czy w tym wypadku lepiej mieć kredyt i 6 serwisów?

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mysmy chcieli tylko kasiorke..a glownym powodem bylo to ze niemielismy wystarczajacej kasy na slub...i jakies 80% napewno splaca kredycik...no ale coz...pozatym to ja wiem jakie chce zelazko czy mikrofale anie jaka widziala by u mnie w domu np. tesciowa...czy ciocia

A jestes pewna ze prezenty nie sa ze sklepow z mozliwoscia wymiany? Nie wiem ile takich sklepow w Polsce powstalo, ale cos czuje ze jest ich coraz wiecej.

No chyba ze nie chcesz sie ich spytac gdzie kupione, to wtedy Allegro.

Moge przyszlym mezatka poradzic pewien dunski zwyczaj. Mimo ze tu wszystko da sie rade wymienic to para zawsze wskazuje osobe od prezentow. Dane tej osoby sa umieszczone w zaproszeniu, i goscie dzwonia do niej sie spytac co para potrzebuje, i rowniez mowia jaki prezent dadza zeby ta osoba w. Wtedy ta osoba wie ze jak juz jedna osoba powiedziala ze da np serwis do kawy, to juz innym nie muwi ze para sobie tego zyczy. Dobry pomysl aby ta osoba znala sie na gustie pare, zwlaszcza jezeli sobie nie zycza pewnych modeli i marek.

Ja bylam ta osoba na mojego wujka weselu, i ludzie to rozumieli ze nie chca dostac 5 serwisow. Za to trzeba miec kilka tych zyczen zeby bylo cos do wyboru. Moj wujek sobie zyczyl pieniadze, ale napisal ze jak ktos by bardzo chcial dac prezent to ze proponuje by sie ze mna zkontaktowali.

dobre:)
mieszkasz w Dani?
imageimage

Tak od 8 roku zycia.. :-)

Wiem my mamy multikulturalne wesele, totalna mieszanka tradycji.. ale wesele bedzie w Polsce.

Rozwiązaniem jest lista prezentów mniej lub bardziej ogólna, czy wskazanie osoby od prezentów jak to napisała dianka, czy konkretne powiedzenie, że jeśli chcesz dać nam prezent, to ten mikser z MediaMarkt za 399 jest najfajniejszy, albo tamten odkurzacz za 599 - rozwiązań jest co najmniej kilka.
Nieudane prezenty zdarzają się zawsze ale to nie powód, by rzucać na forum teksty typu "babcia dała dużo kaski i nie zawiodła a znajomi tak" a "ciotka B. jest bezguściem, skoro kupuje taki sztućce"czy coś w tym rodzaju. Zdarza się, że znajomi i ciotki czytają tego typu fora - i no cóż, metkę sobie same doklejacie...
A mi się zdarzyło, że młodzi delikatnie mówiąc nachalnie "prosili" o pieniądze - i wygladało to tak, że zapraszają mnie tylko po to, by dostać kasę, a nie poto, by z kimś jeszcze dzieliś radość ślubu. No cóż, stajemy sie społeczeństwem coraz bardziej konsumpcyjnym, niestety... A nie każdy ma ochotę dawać z różnych powodów pieniądze i ma do tego prawo. Ma też prawo przyjść i nie dać nic zupełnie bo np nie może, choć przyjeło się że z pustymi rękoma przychodzić nie wypada. Wam też nie wszystko co dostaniecie może się podobać i części z tych przedmiotów możecie chcieć sie później pozbyć i ok, rozumiem to. Ale wypysywanie niektórych tekstów na forum jest conajmniej niestosowne i świadczy o braku jakiegokolwiek poczucia taktu i kultury.
Trzeba też zawsze sobie zrobić rachunek sumienia i przypomnieć jak chojnym było sie dotychczas, bo nie da się ukryć, że myśląc ile bądź co komu damy, patrzymy często na to ile lub co dostaliśmy od niego... Bo takie przypadki też się niestety trafiają - wymagania wobec innych ogromne, ale wobec siebie to już niekoniecznie. To co dostajemy od innych jest zazwyczaj odpowiedzią na to, co my innym dajemy.
I nie mówię tu o przypadkach, gdzie jest ciężka sytuacja materialna itp.

My dostaliśmy na wesele 4 kom. sztućców i b. dużo porcelany. mamy małe mieszkanko i jak na razie trzymam to u mamy. Poza tym były jakiś zegar, który nie pasuje nam do niczego i inne drobiazgi. Jestem bardzo zawiedzion, bo mówiliśmy o kasie, ale jeżeli nie chcieli to mogli przynajmiej zapytać jaki prezen by nas ucieszył. Nie dostaliśmy żadnych robotów, frytkownic a z tego bylibyśmy bardziej zadowoleni.

przepraszam za literówkę ale jeszcze jestem zaspana.

Czesciowo sie zgadzam z Konwalia, dlatego wszystko ladnie zorganizowac od poczatku zamiast potem sie zalic co do prezentow.

Watpie zeby prezenty byly az takie wazne jak tu wynika w tym watku, wiekszosc robi wesele zeby spedzic ten cudowny dzien ze swoimi blizkimi a nie dla prezentow.
No ale wszysty wiedza ze prezenty sa czescia wesela, i nawet jak by sie napisalo ze nic sie nie chce oprocz tego zeby goscie przyjechali to przeciez i tak przywioza jakis prezent.
Poprostu chodzi o to ze jak juz sie cos dostaje to rownie dobrze moze to byc cos czego sobie zyczymy.. zeby goscie nie wydali pieniedzy na zeczy ktore zawsze zostana w szafie, czego goscie raczej tez nie chca.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hehe, tak sobie czytam i przypomina mi sie nasz slub. Tez dosstalismy troche prezentow, nie sama kase, i w zasadzie bylam z tego zadowolona. Nie wszystko trafilo super w nasz gust, ale tragedii nie ma, nie sa jakies paskudne te rzeczy ;) No i nic sie nie powtorzylo na szczescie. I sie ciesze, ze jednak jakiez rzeczowe prezenty dostalismy, bo bedzie tzw "pamiatka". Moja mama do tej pory na wazniejsze okazje wyciaga serwis, ktory dostali w prezencie slubnym :)
No ale tak sobie mysle, jak to czytam, czy my nie zrobilismy jakiejs gafy na slubie kuzyna meza :P Byl kilka miesiecy po naszym i ja namowilam meza, zebysmy im jednak rzeczowy prezent kupili, bo sami uznalismy, ze to jednak fajnie nie tylko koperty dostac.
I moze oni pozniej tez pisali na forach albo znajomym sie zalili, ze ble, jakie to brzydkie kieliszki dostali i jak im do niczego nie pasuja :P A moze pomysleli, ze oddajemy im jakis nasz nietrafiony prezent :P A my sie naprawde staralismy wybrac cos ladnego, orginalnego i takiego, co ewentulanie mozna miec wiecej (nie drugie czy czwarte zelazko) :)

Inne tematy z forum

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...