Re: wiara i religia
Drodzy sekciarze, pseudosekciarze i niesekciarze :o))))) Dlaczego taką wielką wagę przykładacie do Drogi, sposobu, techniki. Dlaczego pozwalacie swemu ego obrażać innych, udowadniać, że Wasze podejście jest jedynym słusznym. Przecież najważniejszy jest cel, czyli Bóg, dążenie do zjednoczenia z nim, czynienia dobra. Każdy ma prawo iść swoją drogą, każda religia, ma swoje piękne, dobre strony, czerpie je mniej lub bardziej z uniwersalnych Praw Kosmosu, Boga, Miłości, czy jak je nazwiecie. Religie i Kościoły powstały w swoich czystych zamierzeniach po to aby łączych, nie dzielić. Niestety, wciąż dajemy sie ponosić emocjom i dlatego właśnie te piękne zamierzenia niestety blakną.
Nie trwońmi swojej boskiej energii na udawadnianie sobie, co jest czym, a co czym nie jest ;-)))))))
Na tym kończę, bo sam zaczynam się plątać, o co tu chodzi. Mój znajomy w takich przypadkach mówi zawsze :"Ludzie, przecież to są tylko babki z piasku", a inni mój nieznajomy zwykł w takich wypadkach mówić: "Ja jestem osłem i Ty jesteś osłem. jedyna różnica między nami to ta, że Ty sobie jeszcze tego nie uświadomiłeś".
Pozdrawiam
0
0