wiązanka ślubna - help!

Temat dostępny też na forum: Wesele
Mam ogromny problem! Za 2 tygodnie ślub, a ja mam problem z wyborem wiązanki ślubnej. Na sukience podobne są kwiaty do kalii i właśnie taką wiązankę sonie wybrałam (róże i kalie) Jednak wiele osób mi mówi, że jest to kwiat bardziej pogrzebowy aniżeli nadający się do ślubnego bukietu i ponoć przynosi nieszczęście :-), nawet kwiaciarka powiedziała abym wybrała inne kwiaty. Co tu robić, może ktoś życzliwy mi podpowie???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wiązanka ślubna - help!

Szczerze to ja nie wierze w przesądy... i sama za 3 tygodnie mam slub i tez zdecydowałam sie na wiązanke z roz i kali, z reszta kwiaty sa łączone (a nie same kalie). Mimo to decyzja nalezy do ciebie.
Pozdrawiam i powodzenia

Zamiast kali, wybierz dziką róże, zapomniałam jak one się nazywają fachowom, ale dobrze się komponują z innymi, napewno chciałabyś aby ta wiązanka była taka wydłużona bo kalie mają taką urodę, więc te z powodzeniem je zastąpią. Same kalie to piękny kwiat, ale rzeczywiście, szczególnie białe kalie to płaczące. Niby nie jestem przesądna, ale lepiej na zimne dmuchać. Powodzenia.

Nie wiem jaką wiązankę preferujesz ( wydłużoną czy normalnie okrągłą ).
Jeśli sie zdecydujesz na okrągłą przepięknie wyglądaj storczyki - taką mialam sama - wszystkim sie ogromnie podobała. Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!